Flarmonica „George Enescu“ va susţine un concert nou în stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica“
https://www.ziarulmetropolis.ro/flarmonica-george-enescu-va-sustine-un-concert-nou-in-stagiunea-clasic-e-fantastic-cum-sa-intelegem-muzica/

Filarmonica „George Enescu“ şi Asociaţia „Clasic e fantastic“ anunţă duminică, 19 mai, între orele 11.00 şi 12.30, un nou concert –spectacol din stagiunea „Clasic e fantastic.Cum să înţelegem muzica“.

Un articol de Andrada Văsii|11 mai 2013

Filarmonica ,,George Enescu“ și Asociația „Clasic e fantastic“ anunță duminică, 19 mai, între orele 11.00 și 12.30, un nou concert –spectacol din stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica“.

Un grup de interpreți talentați și pasionați vor prezenta instrumente vechi, de epocă – clavecinul, spineta, orga, vioara barocă, blockflöte – „strămoșii“ instrumentelor muzicale moderne de astăzi. Povestea se numeste Așa a fost odată… iar călătoria în trecutul istoriei muzicii va fi cu siguranță interesantă.

Evenimentul va avea loc la Ateneul Român, Sala mare, iar în program vor fi lucrări de: Bach, Mozart, Mendelssohn – Bartholdy, Biber, Rameau, Couperin, Hasse. În plus, spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu „Dansuri instrumentale medievale“ şi „Dansuri instrumentale renascentiste“ din colecţiile Pierre Phalese, Pierre Attaignant si Tylman Susato.

 Muzică clasică pentru copii

„Clasic e Fantastic™“ este cel mai amplu proiect educațional de muzică clasică destinat copiilor și tinerilor, în care sunt implicaţi muzicieni profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul ,,Clasic e Fantastic™“ este o premieră în România

În majoritatea orașelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaționale asemănătoare. Pentru cea de a treia stagiune a acestui proiect (2012-2013) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10.000 de copii și tineri facilitând astfel accesul acestora la educația muzicală clasică.

Info:

Telefon: +40-21-315 6875 – Casa de Bilete.
Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român începând cu marți, 14 mai a.c, ora 12.
Categorii de prețuri: 20 ron cat.I, 15 ron cat.II
În limita locurilor disponibile se fac rezervări pentru grupuri școlare.
Informații/rezervări la: [email protected].
Numarul maxim de locuri ce pot fi cumparate de o singura persoana este 10.

Concertul nu este recomandat copiilor sub șapte ani.

 Evenimente ce se apropie: 9 iunie „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Copilăria lui Chopin“

Foto credit: Cristoiu Adrian

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.