Flarmonica „George Enescu“ va susţine un concert nou în stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica“
https://www.ziarulmetropolis.ro/flarmonica-george-enescu-va-sustine-un-concert-nou-in-stagiunea-clasic-e-fantastic-cum-sa-intelegem-muzica/

Filarmonica „George Enescu“ şi Asociaţia „Clasic e fantastic“ anunţă duminică, 19 mai, între orele 11.00 şi 12.30, un nou concert –spectacol din stagiunea „Clasic e fantastic.Cum să înţelegem muzica“.

Un articol de Andrada Văsii|11 mai 2013

Filarmonica ,,George Enescu“ și Asociația „Clasic e fantastic“ anunță duminică, 19 mai, între orele 11.00 și 12.30, un nou concert –spectacol din stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica“.

Un grup de interpreți talentați și pasionați vor prezenta instrumente vechi, de epocă – clavecinul, spineta, orga, vioara barocă, blockflöte – „strămoșii“ instrumentelor muzicale moderne de astăzi. Povestea se numeste Așa a fost odată… iar călătoria în trecutul istoriei muzicii va fi cu siguranță interesantă.

Evenimentul va avea loc la Ateneul Român, Sala mare, iar în program vor fi lucrări de: Bach, Mozart, Mendelssohn – Bartholdy, Biber, Rameau, Couperin, Hasse. În plus, spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu „Dansuri instrumentale medievale“ şi „Dansuri instrumentale renascentiste“ din colecţiile Pierre Phalese, Pierre Attaignant si Tylman Susato.

 Muzică clasică pentru copii

„Clasic e Fantastic™“ este cel mai amplu proiect educațional de muzică clasică destinat copiilor și tinerilor, în care sunt implicaţi muzicieni profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul ,,Clasic e Fantastic™“ este o premieră în România

În majoritatea orașelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaționale asemănătoare. Pentru cea de a treia stagiune a acestui proiect (2012-2013) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10.000 de copii și tineri facilitând astfel accesul acestora la educația muzicală clasică.

Info:

Telefon: +40-21-315 6875 – Casa de Bilete.
Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român începând cu marți, 14 mai a.c, ora 12.
Categorii de prețuri: 20 ron cat.I, 15 ron cat.II
În limita locurilor disponibile se fac rezervări pentru grupuri școlare.
Informații/rezervări la: [email protected].
Numarul maxim de locuri ce pot fi cumparate de o singura persoana este 10.

Concertul nu este recomandat copiilor sub șapte ani.

 Evenimente ce se apropie: 9 iunie „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Copilăria lui Chopin“

Foto credit: Cristoiu Adrian

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.