„Flavours of Romania” – Frumusețile României, prin ochii unui documentarist britanic
https://www.ziarulmetropolis.ro/flavours-of-romania-frumusetile-romaniei-prin-ochii-unui-documentarist-britanic/

România va fi din nou promovată de britanici în întreaga lume. „Vinovat” de aceasta se face faimosul producător Charlie Ottley – autorul documentarului „Wild Carpathia” – care lucrează acum la un serial în Banat, Maramureş şi Bucovina.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2017

Opt episoade va avea documentarul „Flavours of Romania” – Aromele României. În total, sute de ore de filmare în zonele istorice ale țării – fiecare cu specificul ei, tradițiile, mâncărurile, oamenii și istoria proprie.

Timişoara e prima oprire pentru acest episod depre Banat şi Crişana pe care îl filmează Charlie Ottley și echipa sa.

Sunt puțin rușinat că nu am venit mai devreme aici. Foarte mulți oameni m-au mustrat în perioada în care filmam Wild Carpathia întrebându-mă de ce nu am inclus și Timișoara, dar noi încercam să ne limităm la munți și pădure. Acum suntem mult mai liberi să acoperim toate zonele istorice ale România –  Charlie Ottley, producătorul „Flavours of Romania”.

O săptămână vor dura filmările pentru Banat şi Crişana

România are ultima mare pădure din Europa, 2.000 din cele mai mari animale carnivore, unele dintre cele mai frumoase peisaje, sate uimitoare, monumente istorice și foarte multe dintre ele sunt aproape distruse. A existat o dezvoltare foarte prost gândită, care distruge aceste peisaje și vrem să arătăm că prin conservarea și protejarea moștenirii naturale și culturale, va exista un venit sustenabil pentru viitor. – Charlie Ottley.

Următoarele destinaţii vor fi Maramureş şi Bucovina.

Filmările se vor încheia la sfârşitul lui august. Iar cel târziu la începutul anului viitor va fi lansat primul episod al documentarului.

Foto: Flavours of Romania – facebook

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.