Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș, în Parcul Titan
https://www.ziarulmetropolis.ro/flori-pentru-suflet-remember-florian-pittis-in-parcul-titan/

Florian Pittiş reprezintă în inimile şi conştiinţa românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr şi liber. Moţu a inspirat generaţii întregi de tineri să citească, să gândească, să trăiască frumos. Evenimentul “Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş” este o sărbătoare a spiritului, în care artiştii şi publicul îşi arată preţuirea faţă de cel care a fost Florian Pittiş.

Un articol de Petre Ivan|5 mai 2017

Evenimentul, care a devenit o tradiție, reunește, în fiecare an, public din toate generațiile, inclusiv copii, care au astfel șansa să îl cunoască pe cel care a fost mentorul bunicilor sau părinților lor.

Conceput ca un eveniment de stare, în care muzica și poezia se împletesc cu proiecții video, spectacolul reunește artiști legați indisolubil de Florian Pittiș sau cărora Moțu le-a marcat destinul artistic.

Ediția a V-a, fiind una aniversară, se va desfășura sub forma unui festival și va avea loc vineri, sâmbătă și duminică, între 12 și 14 mai, la scena din Parcul Titan. Spectacolele vor începe la ora 18.00 și se vor încheia la ora 21.00.Florian Pittiș

Pe parcursul evenimentului, pe platforma de la intrarea în Parcul Titan, va fi amenajat un târg de produse hand-made, în cadrul căruia vor fi prezentate costume populare românești, bijuterii, decorațiuni din sticlă și lemn, precum și diverse obiecte decorative, toate lucrate manual.

Accesul publicului este liber.

Program Festival “Remember Florian Pittiș – Flori pentru suflet”

Vineri, 12 mai:

Marius Matache & Folk Band Imperfect, Florin Chilian Pre@clasic, Vița de Vie Acu2tic, Alina Manole cvintet

Sâmbătă, 13 mai:

Cosmin Vaman și Trupa Spam,  Zoia Alecu, Marius Bațu, Nicu Alifantis & ZAN, invitat special Mihai Neniță

Duminică, 14 mai:

Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi & Friends, Mircea Vintilă & trupa Brambura, Mircea Baniciu & Band

Foto: Remember Florian Pittiș – facebook

27
/04
/14

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.

27
/04
/14

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

14
/04
/14

Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 23, respectiv 25 aprilie. Sărbătorile Pascale se prelungesc, astfel, cu două sărbători dedicate muzicii şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Mozart.

11
/04
/14

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan - Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.

09
/04
/14

De la New York la Reghin, de la Sankt Petersburg la Tecuci și Lisabona. Horia Mihail e un pianist călător, gurmand și curios, care n-ar spune nu nici unui loc de pe lume. Zilele astea se află într-un turneu al cărui nume îi vine mănușă: „Pianul călător”.