Florin Piersic își sărbătorește cea de-a 81-a aniversare pe scena Operei Naţionale din Timişoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/florin-piersic-isi-sarbatoreste-cea-de-a-81-aniversare-pe-scena-operei-nationale-din-timisoara/

Florin Piersic va împlini 81 de ani vineri, 27 ianuarie şi, pe 26 ianuarie, va oferi timişorenilor o reprezentaţie cu spectacolul „Străini în noapte”, o comedie romantică scrisă de Eric Assous şi regizată de Radu Beligan.

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2017

Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat aflat la crepusculul vieţii sentimentale, care îşi începe noaptea într-un bar, de unde pleacă spre casă însoţit de Juliette (rol interpretat de Medeea Marinescu), o femeie tânără şi senzuală, ce-şi învăluie identitatea într-o stranie ţesătură de minciuni şi secrete.

Pierre află în acea seară un lucru care îi va schimba viaţa. „Străini în noapte” este, în fond, o profundă şi melancolică meditaţie despre fragilitatea relaţiilor umane şi despre cum trecerea timpul ne schimbă.

Sunt fericit să-mi petrec această aniversare la Timişoara, un loc de care mă leagă prietenii de o viaţă, cu un public matur cultural, subtil şi rafinat, un loc de care mi-e mereu dor şi în care mă simt întotdeauna dorit. – Florin Piersic.

Foto: Florin Piersic – facebook

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie. 

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România.