Folia, Shakespeare & Co, Unchiul Vanea şi multe alte spectacole, în octombrie, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/folia-shakespeare-co-unchiul-vanea-si-multe-alte-spectacole-in-octombrie-la-tvr-2/

Grila de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune are programate, şi în deschidere, şi în încheiere – ca şi în cazul grilei anterioare, spectacole realizate după piesele lui W. Shakespeare, în contextul împlinirii, în 2014, a 450 de ani de la naşterea marelui dramaturg.

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2014

Telespectatorii TVR 2 vor putea urmări în această toamnă spectacole noi ale Casei de Producţie TVR, realizate în această vară în studiourile Televiziunii Române. Ca şi în stagiunea anterioară, Teatrul Naţional de Televiziune alternează producţiile noi, recent finalizate, cu piese consacrate din Arhiva de Aur a televiziunii.

„Iubitorii de teatru pot vedea în continuare, în fiecare seară de luni, spectacole memorabile, sub genericul devenit emblemă a Teatrului Naţional de Televiziune. Spectacolele care au devenit piese de patrimoniu ale arhivei TVR şi care au căpătat în tot acest timp o valoare unică, pot fi revăzute acum, peste ani, poate cu alţi ochi, poate cu altă deschidere, poate din altă perspectivă.

În aceeaşi măsură, sunt pregătite pentru difuzare în lunile care urmează producţii noi, montate în această vară cu ajutorul unei echipe, al unor actori şi al unor regizori de excepţie.” – spune Demeter Andras, Coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR.

Versiunea tv a celei mai recente creaţii a marelui coregraf Gigi Căciuleanu, la Teatrul Naţional de Televiziune

Folia Shakespeare & co

Folia Shakespeare & co

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” după William Shakespeare, realizat şi înregistrat anul acesta în studiourile TVR de către Gigi Căciuleanu alături de dansActorii săi, deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune.

Versiunea tv a acestui spectacol (regia artistică: Andrei Măgălie) este o coproducţie a Televiziunii Române, prin Casa de Producţie, cu Fundaţia Art Production şi cu Teatrul Metropolis, şi va fi difuzată în premieră la Televiziunea Română în data de 6 octombrie 2014, de la ora 20.10, pe TVR 2.

În 20 octombrie, de la ora 20.00, TVR 2 difuzează un teleplay cu un puternic conţinut moral: „Vinovatul” de Ion Băieşu, în regia lui Jon Gostin.

Secunda doi

Secunda doi

Producţia, care îi are în rolurile principale pe Ozana Oancea şi pe Ionel Mihăilescu, aduce în prim plan o femeie şi pe ucigaşul iubitului ei din adolescenţă, într-o poveste care ia o turnură neaşteptată.

Pe 27 octombrie, poate fi urmărită o producţie montată într-un decor unic, sub coordonarea regizorului Yuri Kordonsky: celebra piesă „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov (o coproducţie cu Teatrul L. S. Bulandra). Din distribuţia spectacolului fac parte nume mari ale scenei româneşti: Victor Rebengiuc, Horaţiu Mălăele, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Ana Ioana Macaria, Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu, Andras Demeter.

Producţiile programate în primă difuzare pentru lunile noiembrie şi decembrie sunt: teleplay-ul „Canalul” de Kincses Elemer (regia: Cornel Mihalache), musical-ul „Secunda doi” de Ernest Fazekas (regia: Constantin Dicu) şi „Poveste de iarnă” de W. Shakespeare (regia: Dominic Dembinski).

Foto: Folia, Shakespeare & Co, Unchiul Vanea, Secunda doi – TVR

04
/09
/15

Ca un preambul al deschiderii oficiale a stagiunii 2015 - 2016, Opera Brașov oferă spectacolul „Opera rediviva!”, desfășurat în aer liber și care face parte din cadrul manifestărilor dedicate Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea Brașovului, ce va avea loc miercuri, 9 septembrie, de la ora 19.00, în Piața Sfatului.

04
/09
/15

Circuitul SoNoRo Conac 2015 continuă cu 5 concerte de excepție în luna septembrie. Iubitorii de muzică de cameră își dau întâlnire la Casa Boema din Cluj-Napoca (7 septembrie), Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei (9 septembrie 2015), Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015), Colegiul Național "Moise Nicoară" din Arad (11 septembrie 2015) și Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015).

04
/09
/15

Unul dintre cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de la Cannes, ,,Dheepan”, în regia lui Jacques Audiard, distins cu Palme d’Or și elogiat de presa internațională, va fi proiectat în premieră în România, la cea de-a șasea ediție a Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 23 și 29 octombrie la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și CinemaPRO.

03
/09
/15

CRONICĂ DE FILM „Secretul nasturelui de sidef”, cel mai nou documentar, extrem de ambiţios, al regizorului chilian Patricio Guzmán este un film-eseu în care traume ale trecutului sunt puse într-un dialog neaşteptat ce chestionează însăşi sănătatea civilizaţiei moderne.

03
/09
/15

Asociația Culturală BIS propune în această toamnă, în premieră în orașul Sibiu, un proiect comunitar. În perioada 2 septembrie – 2 decembrie, un grup de tineri actori vor duce spectacole de teatru în cartierele orașului Sibiu, pentru oameni care din diverse motive nu ajung în sălile de teatru. În anumite seri, școlile, liceele, bibliotecile din cartiere se vor transforma în săli de spectacol. Intrarea va fi liberă.

03
/09
/15

În perioada festivalului Enescu, la numărul 25, pe strada George Enescu, foarte aproape de Ateneu și de Sala Palatului, în salonul Up Above de la Journey Pub, va răsuna muzica lui George Enescu din Pianocktail; publicul este invitat să guste la propriu cocktailuri realizate după partiturile compozitorului.

03
/09
/15

Teatrul Excelsior organizează, în perioada 25 septembrie – 2 octombrie, prima ediţie a Festivalului de Teatru EXCELSIOR TEEN-FEST. În peisajul cultural bucureştean, adolescenţii nu au avut până în acest moment un festival profesionist care să îi privească direct.

02
/09
/15

Studenții și masteranzii interesați de o carieră în domeniul editorial se pot înscrie, începând cu 1 septembrie, în proiectul cu fonduri europene DIGIPUB. Proiectul oferă un program integrat de stagii de practică plătite în cele mai importante edituri din România și de orientare și consiliere în carieră.

02
/09
/15

„E ușor să înveți un rol și apoi să-l interpretezi, dar noi vom inventa pe scenă un minut de dans, de fiecare dată altul. E multă nebunie în spatele unui minut de dans. Va fi un spectacol foarte personal și foarte greu pentru mine!”, a declarat Gigi Căciuleanu despre noua sa creație coregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”.