Frumusetea este si in ochii care nu văd – expoziţia durează încă două săptămâni
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumusetea-este-si-in-ochii-care-nu-vad-expozitia-dureaza-inca-doua-saptamani/

Sala de Expoziţii F64 a fost gazda vernisajului expoziţiei cu vânzare intitulată „Frumusetea este si in ochii care nu văd”.

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2013

Sala de Expoziţii F64 a fost gazda vernisajului expoziţiei cu vânzare intitulată „Frumusetea este si in ochii care nu văd“.

Fotografiile prezentate, realizate pro bono de către fotograful Daniel Vrăbioiu, portretizează reacţiile a cinci fete nevăzătoare care miros flori şi fac parte din campania „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd”. Această campanie pune accent pe importanţa problemelor cu care se confruntă nevăzătorii şi atrage atenţia asupra faptului că fiecare dintre noi se poate implica şi susţine această cauză.

La eveniment, publicul a avut ocazia să le cunoască pe cele cinci protagoniste ale campaniei – Crina, Loredana, Andreea, Roxana, Petra – care au dat dovadă încă o dată de o frumuseţe, interioară cât şi exterioară, extrem de rară în zilele noastre, care emană dintr-o căldură sufletească fără margini, impresionând audienţa până la lacrimi cu prezenţa lor.

Sunt oameni pentru care totul este negru de la naştere sau, prin circumstanţe nefericite, ajung să nu mai cunoască nicio culoare şi sunt adânciţi într-un infinit întuneric. Pentru aceşti oameni a luat naştere campania „Frumusetea este si in ochii care nu văd”.

Citiți și: Petra Pintelei, nevăzătoare: „Sunt frumoasă dacă mă străduiesc să fiu frumoasă“

Pentru cei care nu au şansa să vadă, pentru cei care ori s-au născut aşa ori, din cauza unui sistem defectuos medical, ori din cauza altor întâmplări extrem de triste ajung să nu mai vadă.  Cum ar fi să trăieşti fără să vezi? Ce priorităţi ai mai avea în viaţă? Cum te-ai adapta societăţii aproape crude în care trăieşti?

Frumusetea este si in ochii care nu vad

O campanie care spune că Frumusetea este si in ochii care nu văd

Cum ai percepe indiferenţa semenilor tăi la problema pe care o ai? Cât de singur te-ai simţi, fiind înconjurat de nepăsare? Adevărul este singurul lucru constant pe care îl avem în viaţă, nu ar trebui să îl evităm. Adevărul este că putem face viaţa mai bună altor oameni. Avem ocazii să arătăm că ne pasă, ce facem cu ele, profităm de ele să facem un bine?

„Statul român susţine într-un mod nesemnificativ oamenii cu probleme de vedere, aşa că e indicat să luăm noi frâiele în mână şi să facem ceva pentru ei. Sunt oameni născuţi nevăzători, sunt oameni care şi-au pierdut vederea, din cauza unor accidente sau a sistemului defectuos medical românesc. Oricare dintre noi ar fi putut sau poate să ajungă să aibă aceeaşi problemă. Suntem responsabili pentru orice seamăn de al nostru”, au declarat reprezentanţii Look Media Profile, organizatorii acestui proiect.

Info:

Expoziţia va putea fi vizitată până la data de 3 decembrie 2013 în Sala de Expoziţii F64 (în incinta magazinului F64, la etajul 1, din Bd. Unirii, nr. 45), iar prin achiziţionarea unei fotografii, puteţi ajuta un nevăzător. Preţul unei fotografii este de 300 lei, iar banii strânşi din vânzarea lor merg către Asociaţia Nevăzătorilor din România.

Foto credit: Frumusetea este si in ochii care nu vad

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.