,,Funcționarii” – o comedie spumoasă, în Bucureștii lui Caragiale
https://www.ziarulmetropolis.ro/functionarii-o-comedie-spumoasa-in-bucurestii-lui-caragiale/

,,Funcţionarii”, producţie  a Teatrului Metropolis, se joacă în Festivalul „Bucureştii lui I.L. Caragiale”, pe tot parcursul verii, în centrul vechi al Capitalei.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2014

Spectacolul cu piesa FUNCTIONARII, după A.P.Cehov, în traducerea Maşei Dinescu, se joacă pe 1, 8 și pe 11 iulie. Începe la ,,opt trecute fix”, vorba autorului „Scrisorii pierdute”, iar intrarea este liberă.

Regia este semnată de către Alexandru Mâzgăreanu, iar scenografia de către Ioana Pashca. Din distribuţie fac parte actorii: Gelu NIŢU, Mirela GOREA, Sorina ŞTEFĂNESCU, Constantin BOJOG/Dan RĂDULESCU, Alin STATE, Marius GÎLEA, Alexandru SUCIU, Gabriel COSTIN, Ionuţ VIŞAN.

Regizorul aduce în fața publicului un spectacol despre viaţa unor funcţionari necăjiţi care îşi desfăşoară activitatea în biroul situat în subsolul unei clădiri dărăpănate. Scenele din textele scrise de A.P. Cehov, care se succed: “Din însemnarile unui ajutor de contabil”, „Staful”, „Diplomatul”, „Cântecul de sirenă”, „Tragedian fără voie”, „Cum au stat de vorbă un bou beat şi un drac treaz”, „O fiinţă lipsită de apărare” au stârnit de la primele spectacole care au avut loc la Teatrul Metropolis, un haz nebun.

Programul următoarelor reprezentații cu Funcionarii va fi anunţat în Ziarul Metropolis.

Bucureștii lui Caragiale

A treia ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” va dura până pe 14 septembrie şi va include spectacole de teatru de comedie, musical, precum şi muzică de diverse genuri. Această ediție este dedicată sărbătoririi a 555 de ani de atestare documentară a Capitalei, anunță Mediafax.

La fel ca anul trecut, în fiecare zi, pe scena amplasată în Centrul Istoric, pe strada Franceză numărul 10 şi la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian vor avea loc spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, teatru de revistă, music-hall şi stand up comedy, precum şi de varietăţi muzicale de toate genurile, de la fanfara de cartier şi muzica Mariei Tănase până la operetă şi muzică clasică.

Spectacolele de teatru în aer liber pregătite pentru eveniment însumează 32 de titluri şi 139 de reprezentaţii, scenografii care au încântat publicul de-a lungul timpului, dar şi actori renumiţi şi îndrăgiţi, precum Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe, Anca Sigartău, Marius Florea Vizante şi mulţi alţii, precum şi acrobaţi, dresori, echilibrişti şi iluzionişti.

Printre spectacolele care vor încânta publicul se numără: „Mic şi-al dracu'” (Teatrul Evreiesc de Stat), „Funcţionarii” (Teatrul Metropolis), „Matrimoniale” (Teatrul Nottara), „Gardienii se întorc” (Teatrul Masca) şi „Somnoroasa aventură” (Teatrul Mic).

 

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.