Gala Actorului Tânăr Amator (GATA), în Piteşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-actorului-tanar-amator-gata-in-pitesti/

În weekend-ul 30-31 mai în Piteşti, în sala studio „Liviu Ciulei” a Teatrului “Alexandru Davila”, se va desfăşura “Gala Actorului Tânăr Amator” (G.A.T.A.).

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2015

Gala va avea loc în regim de concurs şi li se adresează tuturor tinerilor din țară cu aptitudini actoricești. Se va concura pe două categorii: individual şi trupe.

Până acum și-au anunțat participarea trupe din Pitești, Bucureşti, Botoşani, Oradea, Timişoara și Cluj Napoca. Juriul va fi format din profesioniști: regizorul Victor Ioan Frunză (preşedintele juriului), criticul de teatru Alina Epîngeac şi actorii Liviu Chiţu, Dan Andrei şi Florin Dumitru.

Organizatori sunt „Teatrul pentru Toţi” şi trupa de teatru AD HOC. Evenimentul este susținut de Teatrul “Alexandru Davila”, Consiliul Judeţean Argeş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret și de oameni de afaceri.

Programul urmează să fie anunțat. Intrarea pentru spectatori va fi liberă.

“Se poate sau nu se poate? În Piteşti, un oraş care are nevoie de consum teatral, un astfel de eveniment reprezintă o foarte mare provocare”, spune iniţiatorul acestui proiect, tânărul actor piteștean Mihai Savu.

Liviu Chiţu, spune despre acest eveniment unic în rândul tinerilor: ” Școala este o instituție care dezvoltă personalități, care sprijină minți și care trebuie respectată! Contează, însă, în egală măsură, ce facem cu timpul nostru, atunci când nu suntem la școală. Mi-a plăcut la scoală, dar nu am ales niciodată să mă așez în prima bancă.

Am cochetat cu ceea ce credeam că este teatrul în timpul liceului iar asta a născut dorințe și idealuri pe care le păstrez cu sfințenie și acum. Am participat la festivaluri unde foarte repede am înțeles că nu premiile sau diplomele pe care le aduceam acasa erau importante, ci doar faptul ca eram acolo. Doar pentru scurtele întâlniri cu oameni pasionați de același lucru. Sunt momente unice, care rămân întipărite în noi, momente pe care le onorez și pe care le aștept cu deosebită bucurie de fiecare dată. GATA, pregătește-te, venim!”.

Foto: GATA – facebook

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.