Gala Dance Motion din anul acesta în cadrul Promenadei Operei 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-dance-motion-din-anul-acesta-in-cadrul-promenadei-operei-2021/

Esplanada din faţa Operei Naţionale Bucureşti va găzdui anul acesta Gala Dance Motion. Duminică, 12 septembrie, de la ora 11:00, vino să vezi cum arată viitorul dansului din România.

Un articol de Liliana Matei|9 septembrie 2021

Dansatori de top, multipli câștigători la concursuri internaționale și naționale de anvergură, și invitați de elită, se reunesc pe Esplanada Operei într-un spectacol de gală.

În program vor fi prezentate coregrafii din repertoriul propriu și coregrafii extrase din programul Dance Motion – un workshop intensiv la care participă tineri artisti dansatori si balerini de la școli de top din România. Invitații speciali ai galei Dance Motion sunt: Maynard Miranda Fernandez (Cuba) – Prim-Solist al Teatrului de Balet Sibiu, Florin Budnaru -Tenor al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Lucas Molina Perez  (Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco.

Dance Motion este un program intensiv, susținut de maeștrii de balet, profesori și coregrafi, din domenii diverse – balet, dans modern și contemporan, gimnastică, jazz, caracter, folclor, street dance în perioada 6-12 septembrie la Academia de Arte Dance Planet. Înființat în 2019 de către Oana Ioniță, programul Dance Motion a ajuns la a V-a ediție si se va încheia duminică, 12 septembrie, cu spectacolul de gală pe Esplada Operei Naționale București, pregătit cu suflet de cei 48 de tineri artiști și cei 10 profesori-coregrafi: Corina Dumitrescu-Prim-Solistă Opera Națională București; George Postelnicu-PrimSolist Opera Națională București; Maria Postelnicu -Prim-Solista Opera Națională București; Maynard Miranda Fernandez(Cuba) -Prim-Solist Teatrul de Balet Sibiu; Marin Barbu(Nea Marin)-Maestrul Folclorului Românesc; Lucas Molina; Perez(Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco; Dragoș Rosu(Istvan)-Coregraf Pro Tv și Antena 1; Raluca Nicolae-Coregraf, profesor și mentor; Adina Popa -Campioană Națională de gimnastică ritmică; Oana Ioniță- Director Artistic al programului Dance Motion.

Biletele se pot achiziționa de pe  http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A – zona de food court (rulote);

Zona B – scena (cu acces condiționat de pass/abonament, aprox. 300

de locuri);

Zona C – zona de terapie prin artă, relaxare culturală, amenajată cu

hamace, fotolii tip puf și pavilioane;

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.