Gala Emmy – trei trofee pentru Marea Britanie
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-emmy-trei-trofee-pentru-marea-britanie/

Marea Britanie a fost marea câştigătoare anul acesta la Gala Emmy, la New York, primind trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun actor (Sean Bean), dar şi cel pentru excelenţă (J.J. Abrams).

Un articol de Andrada Văsii|27 noiembrie 2013

Marea Britanie a fost marea câştigătoare anul acesta la Gala Emmy, la New York, primind trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun actor (Sean Bean), dar şi cel pentru excelenţă (J.J. Abrams).

Gala premiilor International Emmy a fost dominată de altfel în ultimii ani de producţiile de televiziune realizate în Marea Britanie.

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Sean Bean, al cărui personaj se află în centrul unei serii de crime pasionale în serialul „Accused”, produs de BBC.

De asemenea, producătorul şi regizorul J.J. Abrams (foto sus) a primit un premiu special la Gala Emmy – Founders Award – pentru munca sa în televiziune, la seriale precum „Lost”, „Star Trek”, precum şi viitorul „Star Wars”.

Franţa şi Brazilia au câştigat câte două premii International Emmy, în timp ce Australia, Germania şi Coreea de Sud au câştigat câte unul.

Nominalizările pentru cea de-a 41-a gală International Emmy, găzduită de actorul de comedie britanic John Oliver, au provenit din 19 ţări.

Numeroase premii la Gala Emmy

La categoria „Arts Programming”, premiul International Emmy a revenit ex-aequo producţiilor sud-coreeană „Hello? Orchestra”, despre o orchestră de copii multiculturală, şi britanică „Freddie Mercury: The Great Pretender”, despre regretatul lider al formaţiei Queen.

Premiul pentru cel mai bun serial de comedie a revenit producţiei britanice „Moone Bay”, despre un băieţel de 11 ani care are un prieten imaginar adult, în timp ce seria cu tematică zombie „Les Revenants” (Franţa) a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramă. Franţa a primit şi premiul pentru cel mai bun documentar, pentru „5 Broken Cameras”.

Brazilianca Fernanda Montenegro a câştigat premiul International Emmy pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din „Sweet Mother”.

Gala Emmy

Fernanda Montenegro la Gala Emmy

„A Day for a Miracle” (Germania) a primit premiul pentru cel mai bun film TV/ miniserie TV, iar „Side by Side” (Brazilia) a primit premiul pentru cea mai bună telenovelă.

Premiul International Emmy pentru cel mai bun reality show a fost acordat producţiei de televiziune australiene „Go Back to Where You Came From”.

The International Academy of Television Arts & Sciences are ca membri companii din industriile de media şi divertisment, dar şi din domeniul online, al telecomunicaţiilor şi tehnologiei din peste 50 de ţări, notează Mediafax.

Premiile International Emmy onorează excelenţa în domeniul producţiilor de televiziune din afara Statelor Unite ale Americii.

Foto credit: Gala Emmy

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Lungmetrajul "Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky", regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie

15
/09
/14

Celebra formație turcească BaBa ZuLa va concerta la Brașov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

15
/09
/14

Luna viitoare, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică. În perioada 10-19 octombrie va avea loc cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy.

15
/09
/14

Cea de-a XXI-a ediție a Astra Film Festival, care va avea loc între 6 și 12 octombrie 2014 la Sibiu, prezintă o selecție a celor mai recente documentare filmate în România, de autori români și străini, reprezentând o radiografie a societății românești din perioada comunistă până în prezent. Filmele abordează subiecte sensibile actuale și episoade istorice controversate.

12
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Intrate recent pe marile ecrane, „Captiv” (r. Atom Egoyan) și „Vânătoarea de spioni” (r. Anton Corbijn) sunt două filme de festival care, sub camuflajul unor genuri bine determinate, oferă câteva idei stimulative, dar și lecții instructive de regie.

12
/09
/14

Vineri, după prânzul cel mic. Ultima zi de concurs la Gala HOP. Interviul care urmează s-a consumat pe plaja din Costinești, cu epava pe fundal. Îndrăgita actriță Ana Ularu (29 de ani) este în costum de baie. Nu s-au decis deocamdată câștigătorii Galei, nu vom vorbi despre ei. Chiar și așa, rămân lucruri de spus.