VIDEO Gala Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu 2013, în direct la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-festivalului-international-de-teatru-sibiu-2013-in-direct-la-tvr/

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 21.10, TVR 1 şi portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro, transmit, în direct de la Sibiu, ceremonia de gală care închide ediţia aniversară de douăzeci de ani a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|14 iunie 2013

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 21.10, TVR 1 şi portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro, transmit, în direct de la Sibiu, ceremonia de gală care închide ediţia aniversară de 20 de ani a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. 

Evenimentul se va desfăşura în Sala Thalia, fiind realizat şi prezentat de Cătălin Ştefănescu; producător – Diana Pascal.

Gala de sâmbătă se constituie într-o recunoaştere publică a meritelor celor mai importanţi artişti care au contribuit la dezvoltarea fenomenului teatral la Sibiu, urmărind, totodată, să marcheze întregul parcurs al festivalului. În cadrul Galei se vor decerna premii, vor fi rememorate momente importante din istoria festivalului, iar evoluţiile artiştilor se vor constitui în surprize pentru publicul din sală, dar şi pentru telespectatorii acestui eveniment.

„Cobzality“ şi „Jazzapela“ vor susţine recitaluri în seara Galei. Partenerii festivalului vor decerna sâmbătă seară medalii jubiliare FITS, realizate în colaborare cu Banca Naţională a României care, prin Monetaria Statului, a sprijinit emisia acestora.

2.500 artiști și 300 de evenimente

Recunoscut ca al treilea festival de teatru din Europa, după Edinburgh şi Avignon, evenimentul cultural de la Sibiu este onorat de prezenţa unora dintre cele mai importante nume ale teatrului mondial. Peste 2.500 de artişti şi invitaţi speciali au ajuns la Sibiu pentru acest eveniment.

Programul ediţiei din acest an a avut o ofertă culturală bogată, cu peste 300 de evenimente. Producătorii festivalului se aşteptau la peste 600.000 de vizitatori. Alături de aceştia, festivalul a adus la Sibiu peste 200 de jurnalişti şi bloggeri, atât din România, cât şi din străinătate.

Foto credit: Sebastian Marcovici

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.