Gala Hop în Pod face istorie la Historia
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-hop-in-pod-face-istorie-la-historia/

Gala Hop in Pod se va desfăşura între 26 octombrie şi 1 noiembrie în podul barului La Historia din Bucureşti (str. Sf. Dumitru nr 3.) Spectacole zilnice, prezentate de actorii câştigători ai Galei Tânărului Actor de anul acesta, încep la ora 21.00.

Un articol de Judy Florescu|18 octombrie 2013

Gala Hop in Pod se va desfășura între 26 octombrie  și 1 noiembrie în podul  barului La Historia din București (str. Sf. Dumitru nr 3.) Spectacole zilnice, prezentate de actorii câștigători ai Galei Tânărului Actor de anul acesta, încep la ora 21.00. Aflaţi care este programul complet al evenimentului!

Gala Hop in Pod vine în întâmpinarea generației tinere de actori și își dorește să facă posibilă întâlnirea talentelor profesioniste, aflate la început de drum, cu marele public din Capitală.

Gala Hop in Pod este o inițiativă a actorului Marius Manole, care făcut parte din juriului Galei Tănărului Actor; proiectul este susținut de Oana Pellea, care a fost președintele juriului Galei Tânărului actor și de directorul artistic al galei, regizorul Radu Afrim.

„Am vrut cu tot dinadinsul ca și cei din București să vadă tot ce am văzut noi acolo la Costinești. Pe noi ne-a bucurat foarte tare și sper să se bucure și publicul din București. Sunt actorii noștri tineri, foarte tineri, sunt viitorii mei colegi, și cred că merită atenție, ca dup-aia să nu ne mai plângem că nu avem o generație care vine în spate și că vai – Doamne iartă-mă! – nu mai avem actori tineri buni. Avem actori tineri buni și chiar vă rog să veniți să-i vedeți la Gala Hop in Pod!”

Marius Manole

Gala Hop in POD

Tinerii actori de la Gala Hop in Pod

Dintre actorii care au câștigat premii la Gala Tânărului Actor de la Costinești, la București vor juca următorii:

Anghel Damian, câștigător al premiului Revistei Yorick și premiului Festivalului Comediei românești festCO, pentru rolul din „Bucăţi” de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.

Ruxandra Maniu, câștigătoare a premiului Ștefan Iordache, marele premiu al Galei, precum și a premiului publicului, pentru rolul din „Râs nervos” de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul „Câtă speranţă”.

Emoke Pal, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, pentru rolul din propria sa compoziţie „A dragon in my mind”, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman.

Citiți și: GALA HOP 2013 Asaltul creativ al unei supergeneraţii de actori

Aida Avieriței, de asemenea câștigătoare a premiului pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, pentru rolul din „De ce fierbe copilul în mămăligă”, după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.

Dumitru Georgescu, câștigător al premiului pentru cel mai bun actor, pentru rolul din propria sa compoziţie, „Gabriel”, precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley.

Dumitru Georgescu la Gala HOP

Dumitru Georgescu a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Gala HOP 2013

Ioan Paraschiv, de asemenea câștigător al premiului pentru cel mai bun actor pentru „A fi sau a nu fi bufon”, colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P. Cehov şi William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul „Gardianul Dumnezeu” din fimul „Cel mai iubit dintre pământeni”.

Alexandra Caras, câștigătoare a premiului special al juriului Premiul Sică Alexandrescu, pentru „Salome”, după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich.

Ionuț Toader a obținut premiul publicului pentru cel mai bun actor, pentru rolul Kalosin din „O anecdotă provincială” de Alexander Vampilov, precum şi pentru întruchiparea lui Rowan Atkinson.

Simona Arsu, câștigătoare a premiului pentru prestanță și rostire scenică pentru rolul Boogie din „Pisica verde” de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul „Borat”.

Simon Arsu a câștigat premiul

Simona Arsu a câștigat premiul pentru prestanță și rostire scenică la Gala HOP 2013

Cristian Iorga, câștigător al premiului Teatrului Național Timișoara pentru „Colateral Oedip” de Mihai Ignat, precum şi pentru personificarea lui Rowan Atkinson.

Amalia Huțan, câștigătoare a premiului Amza Pellea pentru cea mai bună actriță pentru rolul Medeea Redux în „Bash. O trilogie contemporană” de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton.

Octavian Costin, câștigător al premiului Amza Pellea pentru cel mai bun actor, pentru rolul Steve din „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits.

Ilona Brezoianu, câștigătoare a premiului Timică, pentru rolul Rhonda în „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea Patriciei Kaas. Spectacolul Aproape (Almost Maine) va fi spectacolul de închidere a Galei Hop in Pod.

 Prima zi, la Gala Hop in Pod

„Pisica Verde” de Elise Wilk, cu care se deschide Gala Hop in Pod, a obținut premiul pentru cea mai bună trupă de actori (Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan), precum și premiul Ziarului Metropolis, și premiul publicului la categoria cel mai bun spectacol.

Programul complet al Galei

Sâmbătă, 26 octombrie

ora 21.00 „Pisica Verde“, de Elise Wilk, cu Anghel Damian, Irina Antonie, Diana Roman, Andrei Cătălin, Georgiana Vișan, Rareș Andrici. Regia: Cristi Juncu

Duminică, 27 octombrie

ora 21.00 – Simona Arsu – Boogie, Pisica Verde, de Elise Wilk
ora 21.15 – Ruxandra Maniu – Râs nervos, de Christopher Durang
ora 21.30 – Ionuţ Toader, monolog surpriză

Luni, 28 octombrie

ora 21.00 – Alexandra Caras – Salome (după o idee de Charles M. Lee)
ora 21.15 – Ioan Paraschiv – A fi sau nu fi bufon – colaj de texte- Matei Vișniec, Dostoievski, Cehov, Shakespeare
ora 21.30 – Emoke Pal – A dragon in my mind, de Emoke Pal

Marţi, 29 octombrie

ora 21.00 – Melania Rusu – România e o ţară ARO, de Medeea Iancu
ora 21.15 – Aida Avieriţei – De ce fierbe copilul în mămăligă (după Aglaja Veteranyi)
ora 21.30 – Amalia Huţan – Medeea Redux, Bash. O triogie contemporană, de Neil LaBute

Miercuri, 30 octombrie

ora 21.00 – Dumitru Georgescu – Gabriel, de Dumitru Georgescu
ora 21.15 – Cristian Iorga – Colateral Oedip, de Mihai Ignat
ora 21.30 – Andrei Cătălin – monolog surpriză
ora 21.45 – Camelia Pintilie – Oleanna, de David Mamet

Joi, 31 octombrie

ora 21.00 – Octavian Costin, monolog surpriză
ora 21.15 – Anghel Damian – Bucăţi, de Lia Bugnar
ora 21.30 – Alexandra Apetrei – Doris, Fata din mătase artificială (de Irmgard Keun)

Vineri, 1 noiembrie

ora 21.00 – „Aproape“, de John Cariani, cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mihai Cojocaru, Octavian Costin, Mădălina Craiu, Anca Markos, Alexandru Mustățea. Regia: Andreea Vulpe

ora 22.00 – Personaje celebre – Actorii își imită idolii

INFO

Pentru informații suplimentare și rezervări la spectacolele Gala Hop in Pod, sunați la 0722 626 043.

Foto: Adi Bulboacă

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.