Gala HOP și-a desemnat laureații
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-hop-si-a-desemnat-laureatii/

Ediţia a XXIV-a a Galei Tânărului Actor HOP s-a încheiat în seara zilei de 4 septembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

Un articol de Liliana Matei|6 septembrie 2021

Tema ediției a fost „Teatru coregrafic. DansActorul” ca fenomen al teatrului actual, iar concurenții au pregătit momente inspirate de universul lui Ion Luca Caragiale: „Caragiale – o lume în mişcare”, „Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută). Pentru al treilea an, directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu.

Juriul concursului a fost format din Ioana Bogățan – actriţă, Ala Menșicov Vutcărău – actriță, Mihai Constantin – actor, Rodica Mandache  – actriță, Vava Ștefănescu – coregrafă.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2021

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

a fost acordat actriţei OANA ANTONOVICI pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca”.

Premiul a fost anunțat de coregraful Gigi Căciuleanu.

 

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual

a fost acordat actriţei DIANA-RALUCA AMITROAIE pentru „Andrisantul Necunoscut”.

Premiul a fost anunțat de actorul Mihai Constantin.

 

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual

a fost acordat actorului MARIN LUPANCIUC pentru „Mă crezi?”.

Premiul a fost anunțat de actrița Ioana Bogățan.

 

Premiul „CORNEL TODEA”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

a fost acordat trupei spectacolului „D’ale lu’ Aghiuţă”, cu STELA CORA, ANDREI CRISTEA și LĂCRĂMIOARA SOARE.

Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a.

Premiul a fost anunțat de actrița Ala Menșicov-Vutcărău.

 

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului

a fost acordat actorului PETRU MARGINEAN pentru „REPAUS”.

Premiul a fost anunțat de actorul Dragoș Ioniță, câștigătorul premiului de anul trecut.

 

PREMIILE PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: ANDRADA OLTEAN

Cel mai bun actor: MARIN LUPANCIUC

Cea mai bună trupă de actori: „Memento uMori (I.L. Condoleanţe)”, cu CEZARA CREŢU,

ANDRADA OLTEAN, VLAD PELIN și ALIS PELLE

Premiile au fost anunțate de Luana Pleșea, jurnalist cultural.

 

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală – un premiu acordat de actrița Dorina Lazăr (premiu găzduit)

a fost acordat actriței ANDRADA OLTEAN pentru „Pentru faptă, răsplată”.

Premiul a fost anunțat de actrița Daniela Nane.

Foto: Andrei Gîndac

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani