GALA PERFORMANȚEI ediția a II-a, de Ziua Națională a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-performantei-editia-a-ii-a-de-ziua-nationala-a-romaniei/

De Ziua Naţională a României, Primăria Sectorului 3 organizează GALA PERFORMANȚEI ediţia a II, eveniment care va avea loc pe 1 Decembrie 2014 , ora 19,00 la Ateneul Român.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 noiembrie 2014

Evenimentul GALA PERFORMANȚEI este organizat de Primăria Sectorului 3 și realizat de Centrul Cultural “Casa Artelor” Sector 3 cu participarea Orchestrei si corului Universitatii Nationale de Muzică București, Invitat special – Adrian Naidin ; Soliști : Diana Jipa – vioară și Miruna Vidican – harpă, Dirijor orchestră – Gabriel Bebeșelea ; Dirijor cor – Ioan Golcea Prezentatori – Alexandra Velniciuc și Marius Constantinescu. Conceptul și regia sunt semnate de Alice Barb.

Prin acest demers, Primăria Sectorului 3 promovează valoarea autentică și oferă modele viabile societăţii româneşti, premiind 10 tineri performanți absolvenți ai acestor institutții de învățământ superior care au decis să rămână în ţară demonstrând că şi acasă se poate construi o carieră strălucită. Tinerii care vor fi premiați pentru reușitele lor profesionale au fost selecționați de Senatul universitaților în care au învățat.

GALA PERFORMANȚEI s-a conturat în anul 2013 și s-a dezvoltat în 2014, în urma parteneriatelor semnate de Robert Sorin Negoiță, Primarul Sectorului 3 cu Rectorii următoarelor institutții de învățământ superior: Universitatea Bucureşti, Universitatea de Medicină şi farmacie „Carol Davila”, Academia de Ştiinţe Economice, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Națională de Muzică București, Universitatea de Arte din București, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”,

Universitatea Titu Maiorescu.

Anul acesta, Premiul de Excelență a Galei Performanței se va decerna anul acesta Simonei Maierean prima femeie pilot de supersonic din România, după ce în 2013, premiul a fost acordat alpinistei Crina Coco Popescu.

Foto: GALA PERFORMANȚEI ediția a II-a – Centrul Cultural “Casa Artelor” Sector 3

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.

30
/05
/18

Opera Națională București dedică ziua de vineri, 1 iunie, copiilor. Ziua va începe cu un spectacol în foaier, de la ora 11:00, „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia Andei Tabacaru și va conntinua de la ora 17:00, pe scena mare a Operei Naționale București, cu reprezentația „Albă ca zăpada si cei șapte pitici”, pe muzica lui Cornel Trăilescu.

28
/05
/18

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieșeau „la lucru” pe înserat. Ideea festivalului Femei pe Mătăsari, fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai pozitive, să invite femei și bărbați, organizații, să-și prezinte ideile și să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de „strada unde totul este pierdut”.

28
/05
/18

În 2016, dirijorul britanic LEO  HUSSAIN debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu, conducerea sa muzicală primind aprecierea unanimă a publicului și a criticii.  Vineri, 1 iunie (de la ora 19.00),dirijorul britanic va aduce în fața publicului bucureștean Simfonia în mi bemol major, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio.

28
/05
/18

Între 31 mai și 3 iunie 2018, clubul de jazz Green Hours, aflat în al 24-lea an de activitate neîntreruptă, organizează ediția a 10-a, aniversară, a Green Hours JAZZ Fest. Eveniment eminamente cultural, GHJFest este primul - și încă singurul - festival de club din România.

25
/05
/18

Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmatde proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

24
/05
/18

Vineri, 1 iunie (de la ora 11.00), de Ziua Internaţională a Copilului, părinții melomani sunt așteptați împreună cu cei mici la Sala Radio, la un concert educativ. Copiii se vor putea bucura de un repertoriu antrenant și accesibil, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

16
/05
/18

Ați visat să dansați prin Paris precum Gene Kelly în pelicula ”Un american la Paris” sau să vă pierdeți printre zgârie norii din New York în timp vă răsună în urechi ”Rhapsody in Blue”, ambele compuse de Gershwin? Sau poate v-ați amuzat cu scamatoriile ucenicului vrăjitor interpretat de celebrul personaj Mickey Mouse în desenul animat ”Fantasia” (1940), realizat de Walt Disney? Dacă vă surâde oricare dintre aceste trei propuneri, grăbiți-vă să vă asigurați un loc la concertul programat vineri, 18 mai (de la ora 19.00), la Sala Radio.