Gala Premiilor UNACOR celebrează excelența în dans la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-unacor-celebreaza-excelenta-in-dans-la-sibiu/

Uniunea Artei Coregrafice din România (UNACOR), în colaborare cu Teatrul de Balet din Sibiu (TBS) prezintă sâmbătă, 19 februarie 2022, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, de la ora 19:00, cea de a patra Gală a Uniunii Artei Coregrafice din România.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2022

Gala strânge în structura ei în această ediție balerini de marcă ai tinerei generații și recompensează prin Diplome de Excelență personalități ale momentului, aflate în punctul culminant al carierei, remarcând totodată și încurajând tinere talente emergente, aflate în faza primelor confirmări naționale și internaționale.

UNACOR nu-i uită nici pe cei fără a căror dăruire, pricepere și efort constant n-ar exista cadrul profesionist, climatul cultural-artistic adecvat și promovarea talentelor dansului din România. Criticii de specialitate, managerii de instituții, creatorii de noi structuri ale dansului independent din România sunt constant în atenția UNACOR și se bucură de respectul tuturor membrilor Uniunii Artei Coregrafice din România. Amfitrionul Galei va fi domnul Sergiu Anghel, președinte al UNACOR, iar regia spectacolului va fi semnată de coregrafa Sandra Mavhima. Diplomele vor fi oferite de către managerul Teatrului de Balet Sibiu, domnul Ovidiu Dragoman și de către personalități ale vieții culturale din Sibiu și din România.

„Este o onoare pentru noi să fim partenerii Uniunii Artei Coregrafice din România și împreună să celebrăm la Sibiu excelența în dans. Ne bucurăm să putem reveni în acest an la formula clasică a acestui eveniment, cu public în sală, după ce ediția anterioară nu a putut fi prezentată publicului decât online. Ediția din acest an a Galei Premiilor UNACOR va aduce la Sibiu, alături de artiștii Teatrului de Balet Sibiu, artiști ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca și ai Operei Naționale Române Timișoara, dar și tineri artiști, studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.” Ovidiu Dragoman, Manager Teatrul de Balet Sibiu, Vicepreședinte UNACOR

 

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

13
/05
/22

Într-o mobilizare fără precent, foarte multe muzee, entități culturale, dar și spații neconvenționale din România au pregătit pentru vizitatori peste 210 evenimente, expoziții și activări pe 14 mai, la Noapea Muzeelor.

12
/05
/22

Pe 15 mai, de la ora 19:00, la Teatru³, va avea loc premiera spectacolului „Oameni singuratici”, un proiect al Teatrului Național Iași, realizat în coproducție cu FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași; o adaptare după piesa omonimă a lui Gerhart Hauptmann (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură), tradusă de Paul B. Marian, montată pe scena ieșeană de Florin Caracala.

12
/05
/22

Un nou concept de eveniment cultural, dedicat în premieră absolută segmentului de vârstă 0 - 3 ani, a epuizat deja biletele pentru prima serie de 4 spectacole, pusă în vânzare de organizatorul Opera Comică pentru Copii. “Bubu și Anotimpurile” este un concept creativ semnat Andreea Soare și Irina Furdui și constituie primul spectacol senzorial și muzical adresat bebelușilor. Reprezentații suplimentare au fost deja programate pentru 27, 28 mai și 4, 5 iunie.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

Compania de dans Jean-Claude Gallotta vine pentru prima dată în România, la cea de-a XXII-a ediție a Întâlnirilor JTI. „My Ladies Rock”, în coregrafia lui Jean-Claude Gallotta va fi prezentat în premieră pentru publicul român la București, pe 30 iunie, ora 20:00, la Teatrul Național București, sala Ion Caramitru. Spectacolul va fi prezentat și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), pe 2 iulie, ora 17:00 și pe 3 iulie, ora 19:00 la sala Eugenio Barba din Sibiu.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.