Gala Stelelor Baletului Rus, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-stelelor-baletului-rus-la-bucuresti/

Gala Stelelor Baletului Rus va aduce la Bucureşti pe 9 martie un spectacol în care vor evolua câţiva dintre cei mai importanţi balerini de la Teatrul Balşoi din Moscova şi de la Mariinsky Sankt Petersburg.

Un articol de Liliana Matei|16 februarie 2020

Printre balerinii care vor evolua pe scena de la Sala Palatului se află Vyaceslav Lopatin și Mikhail Lobukhin, alături de prim-balerinele Ana Turazashvili si Anastasia Staskevich vedete alte Baletului Balșoi. De la Teatrul Mariinsky îi veți putea vedea pe Nadezhda Batoeva si Konstantin Zverev.

Gala Balatului Rus își propune să aducă laolaltă eleganța baletului clasic și rafinamentul lumii moderne.

Pe scena de la Sala Palatului vor fi dispuse trei ecrane uriașe multimedia, spectacolul propunându-și exact acest amestec de clasic și modern care să-l facă accesibil si unui public tânăr care s-ar putea îndrăgosti astfel de balet.

Pentru partea de proiecții vor reveni la București specialiști de la Russian Multimedia Ballet Theatre care, împreună cu cei de la Sound Rental, vor asigura  decorurile multimedia 3D.

Programul Galei este alcătuit din două acte a câte 50 de minute. În primul act vom avea pas de deuxdin Raymonda (Glazunov, Petipa) interpretat de Ana Turazashvili și Denis Rodkin, Le Park (Mozart, Angelin Prelgocaj) interpretat de Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Carmen (Bizet, Alonso) interpretat de Eleonora Sevenard și Mikhail Lobukhin, Moartea Lebedei (Saint Saens, Fokine) solo Ana Turazashvili și Talisman (Drigo, Petipa) în duetul Anastasia     Stashkevich-Viacheslav Lopatin.

Actul al doilea va cuprinde Tango (Piazzolla, Gordeev) interpretat de Ana Turazashvili și Mikhail Lobukhin, Carnavalul din Veneția (Puni, Petipa) un pas de deuxcu Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Come un Respiro (Hendel, Bigonzetti) în duetul Anastasia Stashkevich-Viacheslav Lopatin, Solo (Visotsky) cu Mikhail Lobukhin, iar seara se va sfârși cu Eleonora Sevenard și Denis Rodkin în celebrul pas de deux din Don Quixote (Minkus, Petipa).

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.