Gala Tânărului Actor HOP, live de la Costinești, în septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-tanarului-actor-hop-live-de-la-costinesti-in-septembrie/

Pentru al doilea an director artistic al Galei Tânărului Actor, domnul Miklós Bács, prof.univ.dr. habil. la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, pune accentul pe caracterul de formare profesională a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor actori, absolvenţi de licenţă.

Un articol de Petre Ivan|6 august 2017

Tema, probele alese, juriile şi pregătirea intensă până la debutul concursului, atelierele şi, mai ales, concursul în sine, toate sunt mici hopuri sau întâlniri formatoare ce reprezintă un parcurs firesc la finalul căruia actorii de la HOP au în portofoliu o mapă profesională care îi prezintă şi reprezintă.

Tema ediţiei din acest an este SINGURĂTATE – Suportabila singurătate a fiinţei la A.P.Cehov.

După preselecţiile care au avut loc la mijlocul lunii iulie la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, juriul alcătuit din actriţa Maia Morgenstern, actorul Marcel Iureş şi regizorul Petru Vutcărău, a selectat 12 concurenţi la secţiunea individual şi 2 (două) grupuri în concurs.

În perioada 1 – 4 august toţi finaliştii Galei HOP 2017 au fost consiliaţi pentru realizarea unor portofolii care să-i reprezinte, au participat la o sesiune foto şi un atelier de actorie-film, împreună cu regizorul Cristian Pascariu, directorul de imagine Alexandru Brendea, artistul fotograf Adi Bulboacă şi producătorul Andrei Stehan.

Colegii de la Revista THESPIS 2017, Eliza Ceprăzaru, Corina Predescu şi Maria Popovici – proaspăt absolvente ale studiilor de licenţă, specializarea Teatrologie – Management Cultural, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu sunt cu ochii pe ei până la finalul concursului pentru dialoguri şi interviuri. Pentru a reda atmosfera de la HOP.

Vă invităm să fiţi aproape de tinerii artişti, să-i cunoaşteţi, să-i urmăriţi în concursul transmis live pe internet. Şi apoi să-i votaţi.

 EU şi HOP. Până în data de 14 august, concurenţii se recomandă şi îşi dezvăluie aşteptările lor de la HOP răspunzând, pentru început, la câteva întrebări: Care consideri că e marea provocare pe care ţi-o oferă concursul de la Marea Neagră? Ce aşteptări ai de la Gala HOP? Ce frază dintr-o piesă celebră visezi să rosteşti cândva pe scenă?, etc.

Toate detaliile pe  www.galahop.ro.

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 4-7 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.