Galeria Artxpert Bucureşti prezintă: Tattoo Workshop
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-artxpert-bucuresti-prezinta-tattoo-workshop/

Miercuri, 15 iulie 2015, începând cu orele 20.00, în cadrul workshop-ului de tatuaje deschis publicului la galeria de artă ArtXpert din Bucureşti, doi faimoşi tatuatori români – Dragoş şi Bogdan Macavei – premiaţi 3 ani la Tattoo Convention Bucharest, vor realiza la faţa locului un tatuaj, vor explica şi demonstra tehnica de realizare a unui tatuaj.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

Tatuajele provoacă o serie de reacţii, de la interes, uimire, admiraţie la indignare sau consternare. Purtătorii tatuajelor sunt de multe ori judecaţi sau discriminaţi, trezind dorinţă sau frică.

Un tatuaj ridică întotdeauna întrebări în mintea privitorului, în mod conştient sau inconştient, fie că privitorul este educat, fie că este needucat, fie că el aprobă sau dezaprobă această formă de artă.

Tot în cadrul atelierului, antropologul Dragoş Şerban va ţine o scurtă dizertaţie despre tatuajele Vor y Zarkone.

De asemenea, participanţii vor vedea fotografii ale tatuajelor fraţilor Macavei, dar vor putea şi achiziţiona modele de tatuaje unicat realizate special pentru acest eveniment de artiştii Paul Hitter şi Matei Şerban Sandu.

Despre Dragoş şi Bogdan Macavei a.k.a Macavei Brothers

Sunt doi tatuatori români, fraţi gemeni, premianţi la Tattoo Convention Bucharest ediţiile 2012, 2013, 2014.

Macavei Brothers au început să tatueze în 1998, ca mulţi alţi artişti tatuatori, pe prietenii de la bloc, cu aparate home made, de obicei cu motoraş de walkman şi coardă de chitară. Acum au studioul lor propriu de tatuaje în inima Bucureştiului.

Au tatuat mii de persoane, dar şi vedete sau sportivi: Uzzi de la B.U.G. Mafia, Raul Rusescu, Vlad Chiricheş, Gina Pistol, DJ Tattoo Workshop Wanda, Cristi Mitrea.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, nascut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Până în prezent, Paul Hitter a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

Trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii.

Despre Dragos Şerban

Autor de poezie si literatură, blogger, pasionat de antropologie şi călătorii, îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre şi din Asia Centrală.

Dragos Şerban Călătoreşte la Mecca şi Medina, are 3 volume publicate: „Leoaica de pe Voroneţ” – 2014 – poezie, „Douămiisme” – 2014 poezie şi proză, „Mahala – Cuvinte cu acoperis de tablă” – 2015.

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie de artă înfiinţată în anul 1990, având un sediu în Bucureşti şi unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artişti: Matei Şerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Bilet Tattoo workshop: 10 lei.

Durata Workshop-ului: aproximativ 2 ore.

Foto: Tattoo Workshop – artxpert.net

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]