GALERIE FOTO Simpozionul Internaţional de Sculptură „Andezit 2013“ a avut loc la Caransebeş
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-simpozionului-international-de-sculptura-andezit-2013-a-avut-loc-la-caransebes/

Cea de-a XI ediţie Simpozionului de sculptură în andezit de la Caransebeş a avut vernisajul în 9 iulie 2013. Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, doreşte să iniţieze un muzeu de artă contemporană, astfel încât parcul de sculptură monumentală în andezit să devină un obiectiv turistic atractiv.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cea de-a XI ediţie Simpozionului de sculptură în andezit de la Caransebeş a avut vernisajul în 9 iulie 2013.

Sculptorii care au participat în Valea Cenchii, de lângă Caransebeş sunt: Gricelda Jaqueline Lopez Paredez (Chile), Belle Matejka (Slovenia), Nesrin Karan (Turcia), Nicolae Fleissig (Franţa), Shlomo Katz (Israel), Valeriu Cimacu (Germania), Zhao Lei (China), Zdravko Zdravkov (Bulgaria), Valerian Jikia (Gerogia), Maxim Dumitraş (România) şi Eugen Petri (România).

Un muzeu al artei contemporane

Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, dorește să inițieze un muzeu de artă contemporană, astfel încât parcul de sculptură monumentală în andezit să devină un obiectiv turistic atractiv.

sculptura-andezit-caransebes-2013-001

La Caransebeş a fost inaugurat „Parcul de sculptură monumentală în andezit”, care cuprinde 11 lucrări realizate de artişti din 10 ţări. Parcul cu sculpturi este situat la câteva sute de metri de intrarea în Caransebeş, pe şoseaua dinspre Reşiţa (DN58), în zona numită Valea Cenchii.

sculptura-andezit-caransebes-2013-002

Eugen Petri, coordonatorului Simpozionului Internaţional de Sculptură – Andezit 2013, afirmă că parcul este unic în România şi este singurul din Sud Estul Europei.

sculptura-andezit-caransebes-2013-005

sculptura-andezit-caransebes-2013-006

sculptura-andezit-caransebes-2013-011

sculptura-andezit-caransebes-2013-017

sculptura-andezit-caransebes-2013-026

sculptura-andezit-caransebes-2013-020

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Maxim Dumitraș, arhivă personală

02
/10
/18

Agenţia de publicitate Papaya Advertising a lansat, ieri, un clip numit “Copiii referendumului”, prin care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Spotul, inspirat din serialul “The Handmaid’s Tale” (“Povestea slujitoarei”), în care este descrisă viaţa din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea, s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare.

01
/10
/18

A apărut o necesară carte-album, „CineBucurești. 100 de ani de modernitate - Sala de cinema”, coordonată de arhitectul Mihaela Pelteacu și cineastul Laurențiu Damian. Un volum despre istoria glorioasă a sălilor de cinema din București, care trezește nostalgii dar induce și tristețe din cauza stării actuale de degradare a cinematografelor.

27
/08
/18

Făget a devenit în această vară o destinație culturală găzduind prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, eveniment ce face parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

16
/08
/18

În luna august, Asociația Montage dă startul celui mai nou proiect cultural „FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk” sau, mai pe scurt, FUChSIADA, un spectacol „work in progress” conceput de Anca Maria COLȚEANU după scrierile lui URMUZ și produs de artistul Anca Maria Ciofîrlă.

06
/08
/18

Reclama online realizată de Montreal Museum of Fine Arts pentru expoziţia de vară a fost blocată de platforma Facebook pentru că folosea nuduri abstracte pictate de Pablo Picasso. Muzeul a fost nevoit să ia legătura direct cu compania, pentru a reuşi să publice online advertorialul (puteți vedea reclama video în interiorul articolului).