GALERIE FOTO Spectacolele de circ vor anima scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-spectacolele-de-circ-vor-anima-scena-festivalului-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Programul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu propune o aventură ce explorează limitele corpului uman, începând cu 8 iunie.

Un articol de Andrada Văsii|9 mai 2013

Programul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu propune o aventură ce explorează limitele corpului uman, începând cu 8 iunie.

Spectatorii se vor delecta cu o serie de reprezentaţii ce îmbină arta circului cu dansul contemporan, muzica, poezia, comedia şi gimnastica.

Cele patru producţii prezentate în secţiunea circ din acest an oferă în premieră naţională la Sibiu şansa de a descoperi un univers magic, al imaginarului, în care mişcarea devine limbajul comun al unui grup numeros de artişti din Australia, Canada, Finlanda, Noua Zeelandă şi Spania.

O reprezentație intimă apreciată la nivel mondial

Prima reprezentaţie de circ din cadrul programului va avea loc sâmbătă, 8 iunie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Apreciată la nivel internaţional ca fiind un model de frumuseţe şi fizicalitate poetică, compania „C!RCA“ promite să aducă publicului de la Sibiu un spectacol rafinat, extrem de sensibil, ce explorează arhitectura corpului uman.

Construit ca o reprezentaţie intimă, ce scoate în evidenţă pasiunea şi atracţia umană, spectacolul celor de la „C!IRCA“ a mai fost prezentat în Argentina, Australia, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA, Suedia şi Ungaria.

Spectacol acompaniat de muzică live

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu marchează reîntoarcerea celor de la „Les Parfaits Inconnus“ pe scena din România, după ce au mai susţinut un spectacol, tot la Sibiu, în 2011. Compania canadiană împărtăşeşte vizunea artistică a unor artişti din medii diferite ca muzica rock, acrobaţia şi jongleria.

Spectacolul „Le Retour“ va avea două reprezentaţii programate de la orele 17.00, respectiv 21.00, duminică, 16 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. „Le Retour“ este un spectacol plin de umor, creat pe ritmul festiv al muzicii interpretate live.

Frankestein readus la viață

Compania „Kallo Collective“ prezintă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 17.00, la Teatrul Gong din Sibiu, un trio clovnesc excentric, ce dă viaţă unui Frankestein – clovn, adus pe masa de operaţie. „Members of Our Limbs“ este un spectacol provocator, ce pune accent pe interacţiunea cu publicul şi care aduce aminte de Mr. Bean şi chiar Charlie Chaplin prin abilităţile fizice şi de sincronizare ale artiştilor.

Compania cu cel mai bun spectacol de stradă performează în Sibiu

Sâmbătă, 8 iunie, şi duminică, 9 iunie, publicul de toate vârstele se va bucura de două reprezentaţii de circ în aer liber. Ambele spectacole oferite de „Compania Fadunito“ vor avea loc de la orele 14.00, pe pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu, iar accesul publicului se face gratuit.

„Compania Fadunito“ a fost creată în 2003 şi este deţinătoarea unui trofeu ARC, oferit de Asociaţia Distribuitorilor de Teatru din Catalonia, pentru cel mai bun spectacol de teatru de stradă („The Great Family“ – 2006).

Info:

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România şi al treilea din Europa ca amploare şi dimensiune.

Timp de zece zile, peste 2500 de artişti şi producători din toate colţurile lumii prezintă peste 350 de evenimente ce au loc în 60 de spaţii de joc din Sibiu.

Fotyo credit: Justin Nicholas, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

20
/08
/16

Astăzi, 20 august, începe cea de-a șaptea ediție a Divan Film Festival, singurul festival de film balcanic din România. Timp de două zile, sâmbătă și duminică, 20 și 21 august, au loc proiecții de film în Craiova (în aer liber în Centrul Vechi și la Cinema Inspire), după care evenimentul va continua în Portul Cultural Cetate până pe 28 august.

20
/08
/16

Într-o zi de 20 august se năştea istoricul literar Zoe Dumitrescu-Bușulenga (1920) şi se stingeau din viaţă îndrăgitul cântăreţ Joe Dassin (1980) şi Dimitrie Bolintineanu, "unul dintre cei mai mari poeţi pe care i-a produs poporul român" (N. Iorga) şi "poate cel mai genial" (O. Densușianu)...

19
/08
/16

Compozitorul Adrian Enescu a încetat din viață vineri, au confirmat reprezentanți ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR). La Gala Premiilor UNITER, eveniment care a avut loc anul acesta, la Teatrul “Regina Maria” din Oradea, Adrian Enescu a fost recompensat cu Premiul Special pentru Muzică de Teatru.

19
/08
/16

„Profesorul de vioară” – povestea violonistului forţat de împrejurări să predea muzică unor tineri din Heliopolis, cea mai mare şi mai periculoasă favelă din Sao Paolo – poate fi văzut, de astăzi, în cinematografele din România. Filmul lui Sergio Machado este inspirat de povestea reală a Institutului Baccarelli, unul dintre cele mai de success proiecte de incluziune socială din Brazilia, iniţiat în anul 1996.

19
/08
/16

Într-o zi de 19 august (1881) se năştea George Enescu, cel de-al optulea copil al familei Costache şi Maria Enescu. Viitorul muzician de geniu rămâne în scurt timp singura odraslă a familiei, toţi ceilalţi şapte copii veniţi pe lume înaintea sa stingându-se din viaţă la vârste fragede.

19
/08
/16

INTERVIU La 25 de ani, Editura Nemira are casă cu grădină; trei câini, trei pisici; peste 1500 de autori publicați. Entuziasm, limonadă rece. Și un director general doar oleacă mai bătrân decât ea: Ana Nicolau.

18
/08
/16

„M-am născut la trei zile după intrarea României în război. Am avut, până am plecat în Franţa, la vârsta de doisprezece ani, extrase de naştere pe care scria «născut la 18/31 august». Se dădeau ambele date.“ Viaţa lui Neagu Djuvara începe aşadar în 1916, la Bucureşti, sub semnul aventurii şi al peregrinărilor.

18
/08
/16

Într-o zi de 18 august (1952) se năştea actorul şi dansatorul american Patrick Swayze, devenit celebru după rolurile din "Dirty Dancing" (1987) - film pentru care a scris și compus cântecul She's Like the Wind -, "Ghost" (1990) sau "Point Break" (1991).

18
/08
/16

Din 23 septembrie, unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului poate fi văzut pe marile ecrane din România. Câini marchează debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mirică, scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre, și reunește trei dintre cei mai apreciați actori români, în roluri puternice: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu. O mostră din atmosfera plină de suspans a filmului puteţi vedea în trailerul oficial lansat astăzi.

18
/08
/16

“Anii de comunism au creat acest fenomen: să ajungi să îţi fie scârbă de ţara ta.” - Neagu Djuvara. Istoricul, scriitorul şi diplomatul Neagu Djuvara împlineşte, astăzi, 100 de ani.

17
/08
/16

În perioada 3-18 septembrie 2016 Academia de Film CINEIMPACT oferă în România un program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovarii în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social. Cele mai bune proiecte de film ale celor 2 secțiuni vor fi sustinute cu premii in valoare de 4.000 de Euro.

17
/08
/16

Pe 19 august se împlinesc 135 de ani de la nașterea lui George Enescu, unul dintre simbolurile culturale ale României: compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor, el a marcat profund cultura muzicală românească. Cu acest prilej, Radio România Muzical a programat emisiunea-maraton de patru ore “George Enescu 135” (vineri, 19 august, de la ora 13.05)

17
/08
/16

Pentru pasionații de istorie sau pur și simplu cei care vor romane pline de personaje memorabile și întorsături de situație, seria Războiul celor Două Roze spune povestea tulbure și fascinantă a celor 30 de ani de război civil între cele mai mari familii nobiliare din Marea Britanie: Casa York și Casa Lancaster, una dintre ce mai brutale și sângeroase perioade din istoria Regatului. Este totodată perioada istorică și politică poate cea mai controversată și renumită, cu numeroase reprezentări în cărțile de istorie, romane, filme și seriale.

17
/08
/16

Filmul "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, este propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, anunță Centrul Național al Cinematografiei. Juriul CNC a fost compus din criticii de film Dana Duma, Magda Mihăilescu, Eugenia Vodă, Mihai Fulger, Andra Petrescu, Irina Trocan, Lucian Maior, Florentina Ciuvercă.