GALERIE FOTO Spectacolul „Dineu cu proşti“ se va juca astăzi pentru a suta oară
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-spectacolul-dineu-cu-prosti-se-va-juca-astazi-pentru-a-suta-oara/

Astăzi, de la ora 20.00, spectacolul de mare succes „Dineu cu proşti“ se va juca pentru a suta oară la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|7 mai 2013

Astăzi, la ora 20.00, spectacolul de mare succes „Dineu cu proşti“ se va juca pentru a suta oară la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Vreme de trei stagiuni, comedia autorului francez Francis Veber, supranumit în ţara natală „regele farsei“, pusă în scenă în premieră naţională de Ion Caramitru, a înregistrat un aflux neobişnuit de spectatori, nu doar la sediu, dar şi în turneu, publicul fiind dornic să vadă şi să revadă spectacolul.

Un spectacol iubit

Aplaudată la scenă deschisă, montarea care se joacă cu casa închisă încă de la premieră tratează într-o savuroasă cheie comică tema larg rapândită a prostiei. Spectacolul „Dineu cu proşti“ are priză la public datorită unor atuuri incontestabile: umorul caracterelor şi al situaţiilor, „speculate“, cu rafinament, de o regie inspirată şi de o distribuţie extraordinară.

Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Costina Ciuciulică, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone şi Tomi Cristin vă aşteaptă la un adevărat festin teatral, în jurul întrebării: „Astă seară de cine facem haz?“

Foto: Teatrul Naţional din Bucureşti

27
/02
/15

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea muzicianului Marin Constantin, dirijor şi compozitor, fondator al Corului Naţional de Cameră Madrigal. Începând de la această dată, o serie de evenimente dedicate memoriei marelui om de cultură va avea loc atât în Bucureşti cât şi la nivel naţional și se va derula pe parcursul întregului an,.

27
/02
/15

Ziua de 8 martie nu putea trece neobservată la Sala Radio, unde acordeonistul francez Richard Galliano, unul dintre cei mai mari muzicieni ai momentului, va susţine un concert extraordinar.

27
/02
/15

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

26
/02
/15

Asociația T.E.T.Alexandria în parteneriat cu Asociația ADO (Artă pentru Drepturile Omului), Asociația REPER21 și Asociația Urbanium lansează un nou proiect de intervenție culturală, finanțat prin granturi SEE 2009-2014 - „Intervenții socio-culturale pentru capacitarea comunității rome și pentru încurajarea dialogului comunitar intercultural”.

26
/02
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Un film, cu siguranță, subapreciat. Sau, mai exact, privit de sus ca fiind o simplă operă burlescă. „S-a furat o bombă” (1961), scris și regizat de Ion Popescu-Gopo, este însă mai mult decât atât.

26
/02
/15

Madonna a căzut de pe scenă în timp ce cânta la ceremonia Brit Awards 2015, desfăşurată miercuri seară în Londra. Cântăreaţa a aterizat dur, dar s-a ridicat rapid şi a continuat spectacolul.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan

26
/02
/15

Militanţii din organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) au devalizat bibliotecile din oraşul Mosul aflat în nordul Irakului şi au ars mii de cărţi rare şi manuscrise valoroase, potrivit unor informaţii care vorbesc despre distrugerea a peste 100.000 de documente.

25
/02
/15

Ridic o odă, neîncheiată nici ea, romanului „Halebarde, halebarde, archebuze, archebuze“, pe care marele José murind...

25
/02
/15

În luna martie, două recitaluri cu acces liber (în limita locurilor disponibile), se vor derula în Studioul Alfred Alessandrescu, spaţiu mai intim dedicat muzicii şi situat tot în clădirea Radio România (ca şi Sala Radio). Cele două evenimente vă propun întâlnirea cu partituri semnate de doi „titani” ai muzicii clasice – Mozart şi Beethoven.