Geo Saizescu, „un om frumos“ pentru Horaţiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/geo-saizescu-un-om-frumos-pentru-horatiu-malaele/

Actorul Horaţiu Mălăele a declarat, marţi, pentru Mediafax, că regizorul Geo Saizescu – care a murit la vârsta de 80 de ani – a fost un „om frumos”, adăugând că „plecarea” acestuia „face ca umorul românesc să-şi şteargă o lacrimă grea”.

Un articol de |24 septembrie 2013

Actorul Horaţiu Mălăele a declarat, marţi, pentru Mediafax, că regizorul Geo Saizescu – care a murit la vârsta de 80 de ani – a fost un „om frumos”, adăugând că „plecarea” acestuia „face ca umorul românesc să-şi şteargă o lacrimă grea”.

„Plecarea lui Geo (Saizescu, n.r) face ca umorul românesc să-şi şteargă o lacrimă grea. Drum luminat, frumos om”, a declarat Horaţiu Mălăele.

Regizorul Geo Saizescu a murit la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

geo saizescu

Geo Saizescu s-a stins din viaţă luni, din cauza unei boli la plămâni.

Saizescu a regizat mai multe lungmetraje considerate antologice pentru istoria filmului de comedie românesc, printre care „Astă seară dansăm în familie”, „Păcală” şi „Secretul lui Bachus”.

Citiţi şi: Geo Saizescu a murit la vârsta de 80 de ani

La unele dintre filmele sale, Geo Saizescu a fost şi scenarist, şi actor. A colaborat cu unii dintre cei mai populari actori români, ca Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu şi Horaţiu Mălăele.

Cele mai recente pelicule ale sale sunt “Iubire elenă” (2010) şi “A doua şansă” (2011).

Foto: sus – Digi 24, jos – Ring

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.