George Ivaşcu, noul ministru al Culturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-ivascu-noul-ministru-al-culturii/

George Ivaşcu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Culturii, este actor, regizor, dar şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti, fiind un susţinător şi promotor al tinerei generaţii de creatori.

Un articol de Ziarul Metropolis|26 ianuarie 2018

Născut pe 15 februarie 1968 în Bucureşti, George Ivaşcu are peste 25 de ani de carieră şi a jucat pe scenele celor mai importante teatre din Bucureşti şi din ţară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Bucureşti (TNB)

Este fondatorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, primul teatru de proiecte din România, pe care l-a înfiinţat în anul 2006, devenind directorul şi managerul acestuia.

A avut roluri principale în piese de mare succes: Crăcănel în „D’ale carnavalului”, Tipătescu în „O scrisoare pierdută”, ambele semnate I.L. Caragiale, Don Juan în piesa „Don Juan moare ca toţi ceilalţi” de Teodor Mazilu, Orsino din „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, Levin în „Anna Karenina”, Brânzovenescu din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi multe altel.

A regizat mai multe spectacole cum ar fi „Căsătoria” de Gogol, „Şase personaje în căutare unui autor” de Luigi Pirandello, „Opt femei” de Robert Tomas şi altele.

Este conferenţiar universitar doctor la Universităţile naţionale de artă teatrală şi cinematografică din Bucureşti şi Sibiu, unde împărtăşeşte din experienţa sa studenţilor.

Este căsătorit cu Alice Barb, regizor, actor și director la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

Pe 13 mai 2004 George Ivașcu a fost decorat de Preşedintele României Ion Iliescu în Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Structura guvernului, anunțată de premierul desemnat Viorica Dancilă:

Vicepremier, ministrul Dezvoltarii – Paul Stanescu

Vicepremier, ministrul Mediului –  Gratiela Gavrilescu

Vicepremier fara portofoliu – Viorel Stefan

Vicepremier pentru parteneriate strategice – Ana Birchal

Mnisterul de Interne – Carmen Dan

Ministerul de Externe – Teodor Melescanu

Ministerul Apararii – Mihai Fifor

Ministerul de Finante: Eugen Teodorovici

Ministerul Justitiei – Tudorel Toader

Ministerul Agriculturii – Petre Daea

Ministerul Educatiei – Valentin Popa

Ministerul Economiei – Danut Andrusca

Ministerul Sanatatii – Sorina Pintea

Ministerul Energiei – Anton Anton

Ministerul Transporturilor – Lucian Sova

Ministerul Fondurilor Europene – Rovana Plumb

Ministerul mediului de afaceri – Stefan Radu Oprea

Ministerul Culturii  – George Ivascu

Ministerul Apelor si Padurilor – Ion Denes

Ministerul Cercetarii – Nicolae Burnete

Ministerul Tineretului si Sportului – Ioana Bran

Ministerul Turismului – Bogdan Trif

Relatia cu Parlamentul – Viorel Ilie

Ministru delegat pentru afaceri europene – Victor Negrescu

Romanii de pretutindeni – Natalia Intotero

Miniştrii desemnaţi urmează să fie audiaţi luni în comisiile parlamentare, apoi votaţi în plenul Parlamentului. Ulterior, aceştia vor depune jurământul la Cotroceni.

Foto: George Ivaşcu – Ziarul Metropolis

Citiţi şi:
19
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Nimic nu părea să anunțe schimbarea de direcție. După ce a regizat două parodii reușite la filmele cu spioni și, în special, la seria cu James Bond și, ulterior, filmul de mega-succes „The Artist”, francezul Michel Hazanavicius se lansează în drama de război.

18
/12
/14

Cel de-al cincilea concert pe care celebrul violonist André Rieu îl va susține la București este programat pentru sâmbătă, 6 iunie 2015, în Piața Constituției. Biletele sunt disponibile începând de astăzi, 18 decembrie, de la ora 18.00, în rețeaua Eventim și prin partenerii autorizați.

18
/12
/14

Mircea Dinescu se află duminică, 21 decembrie, la Politică şi delicateţuri, faţă în faţă cu un personaj care îl cunoaşte... ca pe buzunarul lui! Actorul Mihai Bendeac îl înâlneşte pentru prima dată pe Mircea Dinescu, cel pe care îl imită constant în emisiunile sale de umor. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.25, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

18
/12
/14

„Un ins colosal – abordează totul cu aceeaşi perfecţiune – în filosofie, muzică, artă dramatică”, așa îl descria pianista Cella Delavrancea, care l-a cunoscut pe I.L. Caragiale la Berlin. Pe de altă parte - un ins pasional, amorezat, cu ochii care-i fugeau după femei.

18
/12
/14

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF s-a încheiat duminică, 14 decembrie, la CinemaPRO, după 5 zile de festival, 3 proiecții sold out, 75 de filme și 4 evenimnete speciale experimentate și vizionate de peste 7000 de spectatori.

18
/12
/14

Trei documentare istorice care conservă o bucată vie a românilor vor încheia proiectul inițiat de Radio România Cultural în parteneriat cu Docuart, “Baricada Culturală”. Documentarele cu temă comunistă semnate de Andrei Ujică și Sinisa Dragin vor fi difuzate în regim live streaming în zilele de 18, 22 și 23 decembrie, începând cu ora 22:00 pe radioromaniacultural.ro.

18
/12
/14

Un concert comemorativ, dedicat aniversării a 25 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989 va avea loc duminică, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Sala mare a Ateneului Român. Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de Horia Andreescu, va interpreta „Recviem“, de Wolfgang Amadeus Mozart.

18
/12
/14

Filmul "Ida", regizat de cineastul polonez Pawel Pawlikowski, a fost recompensat miercuri cu premiul LUX pe 2014, decernat de Parlamentul European în cadrul unei sesiuni extraordinare a forului european, organizată la Strasbourg.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Mă bucur că articolul despre „capcanele pleonasmelor” a suscitat interes. Pentru a lămuri câteva aspecte ale folosirii pleonasmelor, voi adăuga acum câteva precizări.

17
/12
/14

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a organizat ultima conferinţă de presă a anului 2014, dedicată celor mai noi producţii ale Secţiei Române a TNRS, în regia lui Radu Afrim. Cele două spectacole care se repetă intens de şase săptămâni, vor fi prezentate în avanpremieră sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie, ora 19:00: „Girafe” , Fabula urbană #1 şi „Bizoni”, Fabula urbană #2.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.