„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol de muzică și coregrafie
https://www.ziarulmetropolis.ro/georgian-legend-revine-pe-21-aprilie-la-sala-palatului-cu-un-spectacol-de-muzica-si-coregrafie/

Doar o zi ne mai desparte până la cel mai aşteptat spectacol de muzică şi dans, susţinut de Georgian Legend. Cei mai apreciaţi 40 de artişti georgieni de muzică şi dans, revin mâine 21 aprilie pe scena Sălii Palatului din Bucureşti cu show de excepţie. Prinţese şi prinţi ai dansului vor încânta publicul cu dansuri pe melodii georgiene din vremuri de poveste, demult apuse.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2023

Georgian Legend, un spectacol desprins dintr-un basm, aduce pe scenă artiști cu deosebite calități interpretative. Spectacolul este total, cu dansuri acrobatice, lupte fascinante cu săbii și melodii vechi, ce va vor încânta auzul. La ora actuală „Legendă Georgiana” este unul dintre cele mai uluitoare spectacole muzicale și coregrafice, ce folosește tehnologii de ultima generație.

Artiștii georgieni sunt cunoscuți în toată lumea, spectacolul lor a ajuns în peste 50 de țări de pe cinci continente. Presa mondială a avut numai recenzii de laudă la adresa lor, punctând faptul că grandoarea și scenariul spectacolului georgian depășește ca valoare artistică lideri ai acestui gen de spectacol coregrafic. Mai mult, specialiștii în domeniu au afirmat despre acest spectacol că nu ar fi cu nimic mai prejos decât „ Lord of the dance” și „Riverdance”.

Turneul Georgian Legend a debutat în urmă cu 23 de ani, în anul 2000 și s-a bucurat de un succes fulminant. Publicațiile americane și europene i-au supranumit pe artiști „ The Riverdance from Caucasus”.

„Fiecare spectacol este o adevărată recompensă pentru public. Dansurile georgiene nu au egal. În trecut, judecând după mișcările și postura unui dansator georgian, o familie putea decide dacă fiica lor ar trebui să se căsătorească cu el sau nu”. (New York Post)

Așa cum nota publicația Le Figaro, acest spectacol este unic și trebuie văzut măcar o dată în viață. Artiștii georginei sunt unici! Dansul lor pe vârful degetelor, piruetele în genunchi sunt de o mare artă, în timp ce femeile georgiene alunecă pe scenă, precum lebedele pe oglindă apei. „Trebuie să te naști georgian pentru a putea dansa așa”, explică dansatorii. Spectacolul, plin de dragoste pentru țară lor, este transpus pe scenă prin cântece și dans: o rafală de vânt, bătaia tobelor, liniștea magnifică a munților, murmurul vesel al pârâurilor de munte, un spectacol impresionant ce te lasă fără cuvinte. ‍

Georgian Legend, o poveste de succes, o colaborare perfectă între modernismul industriei de spectacol din vremurile noastre și niște dansatori georgieni ce par a veni din vechi timpuri de legendă. Succesiunea de intrigi și evenimente, întruchipate cu pricepere pe scenă, peisaje și costume fabuloase, efectele de lumina și sunetul de cea mai bună calitate transformă „Legendă Georgiana” într-un triumf al culturii caucaziene pe scenă mondială.

Spectacolul se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Georgiei la București.

Biletele pentru spectacolul „Georgian Legend” ( 21 aprilie, ora 20:00, Sala Palatului) se găsesc în format electronic pe www.eventim.ro și format printat la casă de bilete a Sălii Palatului sau în magazinele Flanco, Muzică, IQ BOX și pe terminalele Selfpay.

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

05
/11
/24

Născută în România și stabilită în Elveția, Teodora Brody a reușit să se facă remarcată în jazzul clasic alături de celebrul pianist Johnny Răducanu la sfârșitul anilor 90, devenind pionieră în fuziunea dintre jazz și doina românească.

31
/10
/24

Festivalul SoNoRo începe mâine, 1 noiembrie 2024, cu un concert care deschide ediția nr. 19, intitulată Ex libris, la Palatul Bragadiru. Concertul „Păstorii nopții”, inspirat de cartea cu același titlu a scriitorului brazilian Jorge Amado, va fi susținut de Alexis Cárdenas & RECOVECO. Festivalul se va desfășura în București până în 11 noiembrie, apoi va continua în Cluj-Napoca în perioada 12-17 noiembrie.