Gerard Depardieu: În tinereţe m-am prostituat, am jefuit morminte şi am făcut puşcărie
https://www.ziarulmetropolis.ro/gerard-depardieu-in-tinerete-m-am-prostituat-am-jefuit-morminte-si-am-facut-puscarie/

Actorul francez Gérard Depardieu vorbeşte în autobiografia sa „Ça s’est fait comme ça” despre perioada din tinereţe când s-a prostituat, a jefuit morminte şi a făcut închisoare, despre relaţia cu mama sa şi cu copiii săi, dar şi despre prietenia cu Vladimir Putin.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Actorul francez Gérard Depardieu, în vârstă de 65 de ani, a lansat, joi, un volum autobiografic, intitulat „Ça s’est fait comme ça” („S-a întâmplat aşa”, n.r.).

Volumul de 170 de pagini, scris în colaborare cu scriitorul francez Lionel Duroy, conţine relatări din tinereţea actorului şi mărturisiri ale acestuia despre viaţa sa personală, mai ales despre relaţia cu copiii săi, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Gérard Depardieu spune că a făcut sex pentru bani în tinereţe, a tâlhărit şi jefuit, a stat trei săptămâni în închisoare pentru furtul unei maşini şi a ajuns chiar să jefuiască morminte, înainte de a fi salvat de la autodistrugere de un impresar de teatru homosexual care i-a plătit cursurile de actorie.

De asemenea, Depardieu îşi aminteşte că pe când era doar un puşti se obişnuise să o audă pe mama sa vorbind despre încercările acesteia de a renunţa la sarcina care l-a adus pe lume, folosind andrele pentru a-şi provoca un avort. „Şi când te gândeşti că aproape te-am omorât”, îi spunea lui Gérard Depardieu mama acestuia.

Familia lui Gérard Depardieu era atât de săracă, în copilărie, încât el însuşi a fost nevoit să îşi ajute mama la naşterea fraţilor săi, pentru că nu îşi permiteau o moaşă.

Depardieu a început să petreacă mult timp pe străzi când avea doar zece ani, deşi cei mai mulţi i-ar fi dat cu uşurinţă 15 ani, şi şi-a dat seama foarte repede că

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

bărbaţii îl găseau atrăgător. „Ştiu de când eram foarte tânăr că le plac homosexualilor”, a spus Depardieu, care a adăugat că, atunci când bărbaţii îl abordau şi-i cereau să întreţină relaţii sexuale cu ei, le cerea bani.

Totodată, actorul francez a recunoscut că în tinereţe a ajutat de câteva ori la dezgroparea unor morţi pentru a-i jefui, luându-le bijuteriile şi pantofii din picioarele cadavrelor abia îngropate.

La 16 ani, actorul a executat trei săptămâni de închisoare pentru că a furat o maşină, iar apoi şi-a continuat „cariera” în domeniul serviciilor sexuale, după ce s-a mutat din orăşelul natal, Châteauroux, din centrul Franţei, la Paris, unde, ocazional îşi jefuia clienţii. „La 20 de ani, tâlharul din mine era viu şi activ. Pe unii îi jecmăneam. Uneori îl mai băteam pe câte unul şi plecam cu toţi banii lui”, a scris Depardieu.

Actorul a povestit şi cum fura ceasurile de mână şi banii studenţilor care participau la protestele antiguvernamentale din mai 1968, scotocindu-le prin buzunare, în timp ce tinerii dormeau pe străzi.

El a spus şi cum a intrat într-o bază a NATO, de unde a cumpărat ţigări pe care le-a vândut apoi la un preţ de două ori mai mare.

Depardieu, care se descrie drept un „ţăran necioplit”, s-a căsătorit cu actriţa Élisabeth Guignot, dintr-o familie pariziană bună, şi a avut doi copii cu aceasta, Guillaume şi Julie. Actorul mai are alţi doi copii, cu alte două femei, dar viaţa de familie şi rolul de tată nu-l prind pe starul francez de cinema.

Când copiii s-au plâns de faptul că sunt asociaţi cu el, Depardieu le-a spus: „Ce vreţi? Schimbaţi-vă denumirile, dacă vă deranjează, pentru numele lui Dumnezeu!”.

Confesiunile actorului ating şi subiectul morţii fiului său Guillaume, care a fost de asemenea, actor. Guillaume a declarat în trecut că şi el a făcut sex pe bani atunci când nu mai avea din ce trăi şi a făcut şi închisoare de două ori pentru furt şi posesie de droguri. Guillaume a murit din cauza unei pneumonii virale în 2008, la vârsta de 37 de ani.

Relaţia lui Gérard Depardieu cu copiii săi, cărora nu le poate spune că îi iubeşte, este influenţată de relaţia pe care actorul a avut-o cu tatăl său, Dédé, un metalurgist şi pompier voluntar care vorbea foarte puţin. „Nu mi-am putut găsi niciodată cuvintele. Ştiu cum să spun cuvintele altora, dar când este vorba despre ale mele, sunt fiul lui Dédé”, a spus Depardieu.

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

Actorul, un gurmand recunoscut şi un mare consumator de alcool, este faimos pentru comportamentul său violent şi exuberant: a făcut un accident cu scuterul în timp ce era beat, a atacat fotografii care îl urmăreau şi a urinat pe culoarul dintre scaunele unui avion, de faţă cu ceilalţi pasageri.

Depardieu vorbeşte în cartea sa şi despre prietenia cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi s-au întâlnit prima dată în 2008 şi s-au înţeles foarte bine, potrivit lui Depardieu.

„Amândoi am fi putut ajunge nişte huligani. Cred că (lui Putin, n.r.) i-a plăcut imediat latura mea de huligan… faptul că am fost uneori ridicat de pe trotuarul unde căzusem mort de beat. Ca şi în cazul meu, nimeni nu ar fi dat doi bani pe el (Putin, n.r.) când avea 15 ani”, a scris Depardieu.

„E foarte simplu. Eu vorbesc, este cineva care scrie ce spun în franceză, apoi traduce în rusă şi apoi scrisoarea ajunge pe biroul lui Putin. Îi trimit scrisori în care îi vorbesc despre toate. E ca un prieten vechi. Îl amuză şi îmi răspunde”, a descris Depardieu modul în care corespondează cu preşedintele Rusiei.

Deşi starul francez a declarat de curând că nu mai este pasionat de actorie, Gérard Depardieu are în derulare mai multe proiecte şi va putea fi văzut pe afişele a şapte filme care vor fi lansate în 2014.

Cel mai important dintre ele este „Welcome to New York”, de Abel Ferrara, în care Depardieu îl interpretează pe Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, căzut în dizgraţie după ce a fost acuzat de viol.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”.

Actorul a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, şi un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.

Foto: Gerard Depardieu – Cinemagia

20
/09
/12

Opt dintre cele mai cumpărate 10 titluri din România sunt cărţi care privesc transformarea personală, motivaţia şi resorturile psihologice, potrivit unei analize a datelor generate de librăria www.elefant.ro pentru primele opt luni ale acestui an. Printre titlurile preferate de cei care au achiziţionat cărţi de la librăria Elefant.ro se numără „Cele 50 de vicii ale […]

20
/09
/12

Publicistul şi editorul Alexandru Dobrescu a fost numit, joi, în funcţia de director al Institutului Cultural Român (ICR) de la Paris, înlocuind-o astfel din funcţie pe Katia Dănilă. „În vederea consolidării reţelei de institute din sfera Institutului Cultural Român, conducerea ICR l-a desemnat în funcţia de director al Institutului Cultural Român de la Paris pe […]

20
/09
/12

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Horia Andreescu, şi pianista germană Magdalena Mullerperth vor susţine, joi, între orele 19.00 şi 21.00, la Ateneul Român din Bucureşti, un concert în memoria Mihaelei Ursuleasa, care a decedat pe 2 august, la vârsta de 33 de ani. Concertul simfonic „In Memoriam Mihaela Ursuleasa” va avea loc […]

20
/09
/12

O expoziţie foto cu titlul „Marin. Fotografii 1908-1940” se va deschide joi seară la Instituto Cervantes din Bucureşti, informează instituţia gazdă, într-un comunicat. Primul eveniment cultural organizat în noul său sediu din centrul Capitalei, expoziţia – care călătoreşte în mai multe centre Cervantes din toată lumea – este realizată în colaborare cu Fundaţia Pablo Iglesias […]

20
/09
/12

La data de 20 septembrie 1974 a fost inaugurat drumul naţional Transfăgărăşan, care cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m), situat la cea mai mare altitudine din ţară: 2.045 m. 1459    – Prima menţiune documentară a cetăţii Bucureştilor într-un hrisov al lui Vlad Tepeş, domn al Tării Româneşti. 1842    – S-a născut […]

20
/09
/12

Ovidiu Ioncu – Kempes – fostul solist vocal al trupei Cargo, revine alături de trupa Rezident Ex pe scenă, într-un concert care va avea loc vineri, la Arenele Romane din Capitală. Adi Popescu, unul dintre chitariştii trupei şi, totodată, producătorul muzical al acesteia, afirmă că starea de spirit şi energia lui Kempes au rămas neschimbate. […]

19
/09
/12

Marcel Iureş este invitat cu one man show-ul ‘Absolut!”, după Ivan Turbincă, de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, la Festivalul ‘Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila’, potrivit informaţiilor furnizate de Teatrul ‘Maria Filotti’, gazda evenimentului. Festivalul ‘Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila’ este programat în perioada 6-14 octombrie, iar organizatorii promit […]

19
/09
/12

Actorii Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele vor readuce dialogul plin de umor pe Scena Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) cu spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, care va marca debutul stagiunii 2012-2013.   Reluat luni, de la ora 20.00, pe Scena Mare a TNB, spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, un […]

19
/09
/12

O continuare a romanului „Strălucirea/ The Shining”, de Stephen King, intitulată „Doctor Sleep”, va fi lansată în librăriile din Statele Unite ale Americii pe 24 septembrie 2013. Scriitorul a făcut acest anunţ prin intermediul unui mesaj postat marţi pe site-ul său. „Doctor Sleep” a avut deja parte de câteva recenzii favorabile, după ce Stephen King […]

19
/09
/12

„Ascensiunea lui Arturo nu poate fi oprită” şi „Înainte să înceapă” sunt premierele noii stagiuni la Teatrul Odeon, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul Teatrului Odeon, Dorina Lazăr. Spectacolul cabaret „Ascensiunea lui Arturo nu poate fi oprită” de Bertolt Brecht, se va juca în regia lui Dragoş Galgoţiu, coregrafia Răzvan Mazilu, iar printre […]

19
/09
/12

Distinsul poet şi traducător Romulus Vulpescu, care a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani, a lăsat în urmă un mare regret pe care o serie de confraţi – academicieni, scriitori, critici literari, eseişti – l-au exprimat, miercuri, în emoţionante declaraţii acordate.   Academicianul Răzvan Theodorescu a mărturisit că Romulus Vulpescu i-a fost […]

19
/09
/12

Pe data de 19 septembrie 1895 este inaugurat Podul peste Dunăre de la Cernavoda, lucrare proiectată de inginerul Anghel Saligny, fiind, la acea vreme, cel mai lung din Europa şi printre cele mai importante poduri metalice cu deschidere mare din lume.   1730 – S-a născut Augustin Pajou, sculptorul oficial al lui Ludovic al XVI-lea […]

18
/09
/12

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă. Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de […]