Grand Cinema & More va transmite unele dintre cele mai așteptate spectacole din FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/grand-cinema-more-va-transmite-unele-dintre-cele-mai-asteptate-spectacole-din-fnt/

Grand Cinema & More continuă seria de evenimente culturale de excepţie şi transmite în exclusivitate trei spectacole din cadrul Festivalului Naţional de Teatru în cinci mari oraşe din ţară, dar şi în premieră, la nivel internaţional prin intermediul institutelor culturale române din Londra, Viena şi Chişinău.

Un articol de Liliana Matei|13 octombrie 2015

Cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a pus bazele unei colaborări cu Uniunea Teatrală din România – UNITER şi Institutul Cultural Român, oferind astfel, iubitorilor de teatru șansa de a viziona unele dintre cele mai importante producții ale Festivalului.

În perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015, Grand Cinema & More în colaborare cu locațiile partenere din țară – Cityplex Constanța, Cityplex Brașov, Cinema Trivale Pitești, D’Stars Timișoara – va aduce Festivalul Național de Teatru mai aproape de public.
„Suntem încântați să transmitem în exclusivitate, în sălile noastre de cinematograf, unele dintre cele mai așteptate spectacole ale Festivalului Național de Teatru.

Este foarte important pentru noi să facilităm accesul unui număr cât mai mare de spectatori la cele mai importante evenimente culturale ale momentului și ne bucurăm că putem face acest lucru în premieră, chiar și la nivel internațional”, a declarat Atena Simovic, Alternative Content & Events Director în cadrul Băneasa Developments.

Seria de transmisiuni în direct va debuta pe 23 octombrie, la ora 20:00 cu difuzarea piesei Mein Kampf, producţie a Teatrului Național Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul Național de Teatru pe scena Teatrulului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Celebra piesă a lui George Tabori spune povestea lui Shlomo Herzl, un evreu bătrân vânzător de cărţi care găzduiește în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia Arte Frumoase.

Tânărul, numit Hitler, este un personaj egocentric, însă pentru Shlomo, nu este decât un om obișnuit. În regia lui Alexandru Dabija și cu o scenografie semnată de Carmencita Brojboiu, „Mein Kampf” este o comedie de neratat care garantează hohote de râs.

Transmisiunile continuă vineri, 30 octombrie, ora 19.00 cu piesa de teatru Steaua fără nume de Mihail Sebastian. Preț de 2 ore și 30 de minute, spectatorii sunt invitați să cunoască povestea de dragoste dintre Mona şi profesorul Miroiu, două personaje care se întâlnesc întâmplător într-o gară de provincie. Sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză și scenografia Adrianei Grand, această comedie romantică se bucură de succes în rândurile iubitorilor de teatru și nu numai.

BIZONI. Fabula urbană #2 după Pau Miró încheie seria de difuzări în direct a Festivalului Național de Teatru. În seara de 1 noiembrie 2015, începând cu ora 20:00, doritorii sunt invitați să vizioneze, într-o punere în scenă modernă, istoria unei familii care dispare încet. Cu o distribuție formată din actori tineri, regizorul Radu Afrim în colaborare cu scenograful Dragoş Buhagiar, creează un spectacol emoționant pentru public, care va descoperi arta teatrală într-o nouă formă.

„Este una dintre cel mai importante întâlniri de secol XXI din experienţa mea de teatru. Am găsit aici foarte multă pasiune, generozitate şi preţuire faţă de fenomenul teatral şi cred că, împreună, atât prin difuzarea spectacolelor de teatru în spaţii neconvenţionale, cât şi prin preluarea de către ICR – Institutul Cultural Român a trei dintre producţiile valoroase ale stagiunii 2014 – 2015, aducem un serviciu important Teatrului în sine. Proiectul pe care l-am început anul trecut cu „Rinocerii” la Naţionalul craiovean continuă astăzi, în premieră absolută în ţara noastră, căpătând o dimensiune naţională şi internaţională”, a declarat Marina Constantinescu, director artistic și selecționerul Festivalului Național de Teatru.

INFO

Biletele pentru transmisiunile în direct ale spectacolelor din cadrul Festivalului Național de Teatru pot fi achiziționate online şi la casele de bilete ale cinematografelor partenere. Detalii despre programul complet al difuzărilor de la Grand Cinema & More și locațiile partenere pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.

 

06
/03
/14

Margareta Pogonat împlineşte astăzi 81 de ani. “Dacă nu eram conştientă că am îmbătrânit, nu coboram de pe scenă. Pe studenţii mei îi învăţ ceea ce am învăţat şi eu… teatru. Îi învăţ în primul rând să se culturalizeze, pentru că eu consider că un actor prost şi incult nu îşi mai are locul. Nu întotdeauna reuşesc, dar măcar ştiu că am încercat.”, spune actriţa care cucerit publicul cu interpretarea sa din filmul „Actorul şi săbaticii”.

06
/03
/14

The Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat, drama musical în regia lui Felix Van Groeningen, cu Veerle Baetens şi Johan Heldenbergh, va avea premiera în România vinerea aceasta, 7 martie. Filmul a fost nominalizat la Oscar 2014 pentru “Cel mai bun film străin” şi a fost premiat deja vineri seară la César 2014, în cadrul aceleiaşi secţiuni.

05
/03
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 5 martie a încetat din viaţă scriitoarea Hortensia Papadat Bengescu (Concert din muzică de Bach, Straina etc)? Căsătorindu-se la numai 20 de ani, universul casnic îi părea carceral nu atât din pricina celor cinci copii, cât mai ales a unui soţ care nu-i putea aprecia înclinaţiile literare. În puţinul timp liber, Hortensiei Papadat Bengescu purta corespondenţe cu numeroase personalităţi ale vremii. Într-una dinstre scrisori, îi mărturiesea lui Garabet Ibrăilean temerile cu privire la valoarea textelor pe care le scrie: "O oglindă, cred eu, nu e ceva adânc, e o muchie de răsfrângeri trecătoare. Eu simt, nu calculez, atmosfera unei scrieri, ca şi a unui loc, de aceea probabil nu m-am dat lafund, instinctiv, nu am calculat, nici nu am zburat prea sus. Cu ea, ca şi cu celelalte, am trecut prin fazele mele obicinuite şi singurele în care mă decid să scriu. Am scris în «căldură», apoi am crezut că nu e tocmai rău ce am făcut, pe urma nu am mai deosebit nimic, apoi am socotit că e mai puţin ca nimic, că e prost, neînsemnat, şi acum nu-mi dau seama şi aştept să văd ce credeţi fără înconjur".

05
/03
/14

Marele premiu al Galei Mediafax 2014- Gala valorilor, a fost acordat actorului Radu Beligan, printre laureaţi numărându-se coregraful Gigi Căciuleanu, medicii Radu Zamfir, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, reprezentanţi ai moţilor care i-au salvat pe aceştia în urma accidentul aviatic din Apuseni.

04
/03
/14

Pe 4 aprilie, la doar o lună de la gala premiilor Oscar, Festivalul Internațional de Film NexT (3 – 7 aprilie) își așteaptă spectatorii la o seară cu filme de Oscar și covor roșu, la CinemaPRO din București, la ora 21.00. Oscars Night aduce, în premieră, cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj, inclusiv câștigătorul categoriei, emoționantul Helium, în regia lui Anders Walter.

04
/03
/14

„Simfoniile mele reprezintă conţinutul întregii mele vieţi; am cuprins în ele toată experienţa şi suferinţă mea”, spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler. Vineri, 7 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, publicul bucureştean va putea asculta simfonia a II-a de Mahler, a căărei premieră a avut loc în 1895, la Berlin, la pupitrul celebrei orchestre a Filarmonicii din Berlin aflându-se compozitorul însuşi.