Gyehee Kim (Coreea de Sud) a câștigat Concursul Enescu 2016 , Secțiunea Vioară
https://www.ziarulmetropolis.ro/gyehee-kim-coreea-de-sud-a-castigat-concursul-enescu-2016-sectiunea-vioara/

Violonista Gyehee Kimdin Coreea de Sud, în vârstă de 23 de ani, a câştigat Premiul I al Secţiunii Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2016, la sfârşitul unei Finale în care a interpretat Concertul pentru vioară în Re Major op.35 de Ceaikovski, acompaniată de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Christoph Poppen.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2016

Concursul Enescu 2016. Pe locul al doilea s-a situat Donghyun Kim (Coreea de Sud), iar pe locul al treilea Erzhan Kulibaev (Kazahstan).

Premiul I al Concursului Internațional George Enescu 2016 este în valoare de 15.000 de euro. Câștigătoarea Concursului Enescu 2016 are posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, alături de unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii.

Violonistul Donghyun Kim (Coreea de Sud), câștigătorul Premiului II, a primit, la randul sau un premiu special constând într-un concert sub baheta sa în cadrul unui prestigios festival internațional din Portugalia.  Premiul al doilea este de 10.000 de euro, iar premiul al treilea de 5.000 de euro.Concursul Enescu 2016

Violonistei Ioana Cristina Goicea din România, participantă în Semifinala Secțiunii de Vioară, i-a fost acordată Bursa Ștefan Gheorghiu pentru cel mai bine clasat concurent român în cadrul Concursului Enescu 2016.

Bursa este oferită de trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine română în plan internațional Mihaela Martin, Silvia Marcovici și Mariana Sârbu.

Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin, în valoare de 4.000 de euro, i-a revenit pianistului Danor Quinteros.

La doar 23 de ani, violonista Gyehee Kim (Coreea de Sud) a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music și Bulgaria Pleven Philharmonic. Studiază la Seoul National University. Este deja câștigătoare a Premiul al II-lea la Torun International Violin Competition (2016) și a Premiului al III-lea la prestigioasa Tchaikovsky Competition for Young Musicians (2014).

Foto: Concursul Enescu 2016 – Andrei Gindac

14
/10
/15

Ediția a zecea a Festivalului de Muzică Veche București va debuta la Sala Radio, în data de 20 octombrie, de la ora 19, cu „Inspired by Italy”, concert susținut de Orchestra Barocă a Uniunii Europene (EUBO), condusă de dirijorul Lars Ulrik Mortensen. În program vor fi prezentate lucrări de Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi și Tomaso Albinoni.

14
/10
/15

O călătorie muzicală de la barocul lui VIVALDI - celebrul creator al suitei „Anotimpurile” - la clasicismul lui HAYDN şi al genialului MOZART, este ceea ce vă propune ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în concertul prezentat miercuri, 21 octombrie (19.00), la Sala Radio.

13
/10
/15

Într-o zi de 13 octombrie (1921) se năştea, în Monsummano (Italia), Yvo Livi, cunoscut mai târziu ca Yves Montand, actorul şi cântăreţul adorat de francezi, considerat regele music hall-ului anilor '50.

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.