Hans Zimmer a dus intro-ul audio de la Netflix la un alt nivel, într-o versiune pentru cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/hans-zimmer-a-dus-intro-ul-audio-de-la-netflix-la-un-alt-nivel-intr-o-versiune-pentru-cinema/

Hanz Zimmer, compozitorul multipremiat cu Oscar, cunoscut pentru coloanele sonore ale unor filme precum „Gladiatorul“ sau „Interstellar“, a fost angajat de Netflix să extindă celebrul intro al platformei, într-o versiune pentru cinema. Ce a creat Zimmer s-a viralizat instantaneu pe reţelele sociale.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2020

„Ta-dam“ – este sunetul pe care îl aud în fiecare zi zeci de milioane de cinefili din întreaga lume atunci când se conectează pe Netflix să vadă cele mai noi filme. Oriunde ai auzi acest sunet îți dai seama că este vorba despre Netflix. Dar pentru că intro-ul era de doar două secunde, și nu putea fi preluat pentru filmele Netflix proiectate în cinema, cei de la platforma de streaming au apelat la legendarul Hanz Zimmer, încercând să obțină o versiune mai complexă, mai intensă, dar care să păstreze nota originală a intro-ului inițial.

Hanz Zimmer a venit cu asta:

Foto

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.

26
/09
/22

Cea de-a VIII-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc în 23 septembrie 2022, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiator al acestei competiții prin care elevii sunt recompensați pentru creațiile lor literare.

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.