Hans Zimmer a dus intro-ul audio de la Netflix la un alt nivel, într-o versiune pentru cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/hans-zimmer-a-dus-intro-ul-audio-de-la-netflix-la-un-alt-nivel-intr-o-versiune-pentru-cinema/

Hanz Zimmer, compozitorul multipremiat cu Oscar, cunoscut pentru coloanele sonore ale unor filme precum „Gladiatorul“ sau „Interstellar“, a fost angajat de Netflix să extindă celebrul intro al platformei, într-o versiune pentru cinema. Ce a creat Zimmer s-a viralizat instantaneu pe reţelele sociale.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2020

„Ta-dam“ – este sunetul pe care îl aud în fiecare zi zeci de milioane de cinefili din întreaga lume atunci când se conectează pe Netflix să vadă cele mai noi filme. Oriunde ai auzi acest sunet îți dai seama că este vorba despre Netflix. Dar pentru că intro-ul era de doar două secunde, și nu putea fi preluat pentru filmele Netflix proiectate în cinema, cei de la platforma de streaming au apelat la legendarul Hanz Zimmer, încercând să obțină o versiune mai complexă, mai intensă, dar care să păstreze nota originală a intro-ului inițial.

Hanz Zimmer a venit cu asta:

Foto

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.

20
/09
/21

Între 20 septembrie și 15 noiembrie, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” continuă derularea la nivel național a seriei de activități artistice și de conștientizare dedicate cu precădere membrilor rețelei de sprijin din jurul persoanelor afectate de boli psihice, dar și publicului larg. 

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.