Harap-Alb, Prâslea cel Voinic şi Ileana Cosânzeana fac parte din… Guvernul de Poveste! / Campania CITESTE POVESTI!
https://www.ziarulmetropolis.ro/harap-alb-praslea-cel-voinic-si-ileana-cosanzeana-fac-parte-din-guvernul-de-poveste-campania-citeste-povesti/

Campania CITESTE POVESTI! este iniţiată de Editura ALL şi realizată în colaborare cu agenţia de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinţi, profesori, experţi în educaţie, jurnalişti şi un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citeşte-le copiilor poveşti!, are expunere outdoor, radio şi print.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

CITESTE POVESTI! / În fruntea guvernului său proaspăt instaurat la inițiativa Editurii ALL, Prim-Ministrul Harap-Alb are puterea de a crea locuri de muncă pentru personajele poveștilor rămase fără job. CITESTE POVESTI

Din postura de ministru al Finanțelor Publice, Prâslea cel Voinic garantează creșterea numărului de pagini citite pe cap de locuitor, iar ministrul Educației, Ileana Cosânzeana, face reforma învățământului introducând lectura de seară în programa obligatorie.

Titlurile din programa școlară se dovedesc de multe ori neatractive, iar în scurt timp apar și comentariile sau referatele obligatorii. Confruntarea cu lista de lectură se transformă într-o probă de rezistență din care copiii ies de cele mai multe ori dezamăgiți. Ca urmare, cu greu mai deschid o carte fără strângere de inimă.

Tinerii nu mai citesc. Românii, în general, citesc puțin. 22% dintre români nu citesc niciodată o carte, iar mai mult de o treime nu cumpără niciodată cărți (se arată într-un studiu IRES).

Respectă legea implementată de Guvernul de Poveste!

Mai multe despre acest proiect, aici.

Foto: CITESTE POVESTI – Edituria ALL

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.