Hilary Mantel a câştigat Costa Book of the Year Award, pentru romanul „Bring Up the Bodies”
https://www.ziarulmetropolis.ro/hilary-mantel-a-castigat-costa-book-of-the-year-award-pentru-romanul-bring-up-the-bodies/

Scriitoarea britanică Hilary Mantel a câştigat Costa Book of the Year Award, cu „Bring Up the Bodies”, un volum istoric despre viaţa lui Thomas Cromwell la curtea regelui Henry al VIII-lea, recompensat la începutul lunii şi cu Costa Book Award la categoria „cel mai bun roman”.   Pentru acest volum, Hilary Mantel a primit în […]

Un articol de Andrada Văsii|30 ianuarie 2013

Scriitoarea britanică Hilary Mantel a câştigat Costa Book of the Year Award, cu „Bring Up the Bodies”, un volum istoric despre viaţa lui Thomas Cromwell la curtea regelui Henry al VIII-lea, recompensat la începutul lunii şi cu Costa Book Award la categoria „cel mai bun roman”.

 

Pentru acest volum, Hilary Mantel a primit în 2012 prestigiosul Man Booker Prize, devenind prima scriitoare britanică din istorie care a câştigat acest trofeu literar de două ori.

„Bring Up The Bodies”, de Hilary Mantel, este cel de-al doilea volum din trilogia ei consacrată lui Thomas Cromwell. Scriitoarea britanică a câştigat Man Booker Prize şi în 2009, cu „Wolf Hall”, primul volum din această trilogie dedicată consilierului regelui Henric al VIII-lea.

La începutul lunii ianuarie, Hilary Mantel a câştigat Costa Book Award pentru roman, una dintre cele cinci categorii ale acestui premiu, în valoare de 5.000 de lire sterline. Marţi, ea a primit şi marele premiu Costa Book pentru cartea anului, în valoare de 30.000 de lire sterline.

Mantel s-a impus în faţa câştigătorilor celorlalte categorii ale premiului Costa Book – Kathleen Jamie (poezie), soţii Mary şi Bryan Talbot (biografie), Francesca Segal (debut) şi Sally Gardner (carte pentru copii).

În 2012, Costa Book Award la categoria „cel mai bun roman” i-a revenit romancierului Andrew Miller pentru cel de-al şaselea volum al său, intitulat „Pure”, recompensat ulterior şi cu Costa Book of the Year Award.

Costa Book Awards, care se acordă pentru cinci categorii de opere literare, recompensează volumele publicate în anul precedent, scrise de autori care locuiesc în Marea Britanie şi în Irlanda. Câştigătorul fiecărei categorii primeşte un cec de 5.000 de lire sterline (6.168 euro), iar câştigătorul Costa Book of the Year este recompensat cu 30.000 de lire sterline (37.000 euro).

Prestigioasele premii Costa Book au fost cunoscute până în 2006 drept premiile Whitbread. Numele distincţiilor, create în 1971, a fost schimbat în 2007, pentru că Societatea Whitbread, activă în domeniul hotelier, a decis să se retragă din poziţia de sponsor. În prezent, premiile sunt sponsorizate de Costa Coffee, o filială a Whitbread.

 

 

Sursa: Mediafax

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.