„Hin und her / Încoace și încolo”, în regia lui Alexander Riemenschneider, la TNRS
https://www.ziarulmetropolis.ro/hin-und-her-incoace-si-incolo-in-regia-lui-alexander-riemenschneider-la-tnrs/

Regizorul german Alexander Riemenscheneider montează la TNRS un spectacol despre absurdul birocratic european. „Hin und her / Încoace şi încolo” va avea premiera sâmbătă, 15 septembrie 2018.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2018

 Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Mare (Bulevardul Corneliu Coposu, nr. 2), premiera spectacolului cu piesa „Hin und her / Încoace și încolo”, de Ödön von Horváth.

Spectacolul este regizat de Alexander Riemenschneider, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați regizori din spațiul german și îi are în distribuție pe Daniel Bucher, Daniel Plier, Emőke Boldizsár, Ali Deac, Valentin Späth, Johanna Adam, Anca Cipariu, Fabiola Petri, Ștefan Tunsoiu.

Conceptul scenografic al spectacolului poartă semnătura scenografului german David Hohmann. Spectacolul „Hin und her / Încoace și încolo” va fi prezentat în limba germană, cu traducere în limba română și se bucură de sprijinul Institutului Goethe București.

Colaj distribuție premiera Hin und her – Încoace și încolo

Hin und her / Încoace și încolo – portretizează cu mult umor absurdul birocratic din spațiul european

Spectacolul satirizează cu un ascuțit simț critic o temă de actualitate în spațiul european, aceea a granițelor și a situațiilor birocratice absurde în care este plasat omul de rând, de această dată nu emigrantul ajuns în spațiul european, ci însuși cetățeanul european.

Spectacolul se va juca sâmbătă, 15 septembrie și duminică, 16 septembrie, în limba germană, cu traducere în limba română.

 Alexander Riemenschneider, exponentul noii generații de regizori germani

Alexander Riemenschneider s-a născut în anul 1981. A studiat germanistică, știința muzicii și media la Bonn, iar în 2009 a încheiat studiile de regie din cadrul Academiei de Teatru din Hamburg. A primit premiul „Rolf – Mares”, pentru spectacolul „Despre oameni și șoareci”, montat la Deutschen Schauspielhaus Hamburg și a fost nominalizat la premiul „Faust” în Germania, pentru categoria „Teatru pentru copii și tineret”.

Alexander Riemenschneider

A fost invitat să monteze la unele dintre cele mai importante teatre din Europa: Teatrul din Bonn, Teatrul Național din Praga, Teatrul German din Berlin, Teatrul din Bremen, Residenztheater Munchen și Schauspeilhaus Bochum.

„Horvath, autorul textului, ne plasează pe toți într-un loc exemplar, populat de personaje exemplare, care au fiecare un ritm foarte alert, se iau foarte în serios, chiar și atunci când situația nu o cere și se fac în felul acesta de rușine, dar poate tocmai din acest motiv par cu toții foarte umani. „Încoace și încolo”, este un spectacol în care vorbim despre granițe, această temă mare și de actualitate în spațiul european, dar facem acest lucru dintr-o perspectivă comică. Autorul textului are curajul la rândul lui, să scrie cu foarte mult umor, chiar dacă acțiunea spectacolului e la limita absurdului. Textul oferă fiecărui actor oportunități de joc, indiferent de mărimea rolului. Împreună am încercat în toată această etapă de repetiții să creionăm cât mai fidel artificialitatea societății actuale, să creăm un happy end, care, deși exagerat și utopic în contextul societății noastre, suntem convinși căva fi înțeles ca atare de către public.” – Alexander Riemenschneider, regizor

Foto: Hin und her / Încoace și încolo, Alexander Riemenschneider – Sebastian Marcovici

 

28
/01
/15

Dacă nu ar fi existat, cu siguranţă, ar fi trebuit inventat. Nu ştim cum. Habar nu avem. Nu avem informaţii cu privire la o astfel de invenţie! Omenirea e departe de asemenea performanţe. Până la urmă, tot natura face ce vrea.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".

28
/01
/15

Istoricii aflaţi în căutarea mormântului unuia dintre cei mai mai renumiţi scriitori spanioli, Miguel de Cervantes, au anunţat, luni, că au descoperit sub capela unei biserici din Madrid fragmente dintr-un sicriu pe care sunt gravate iniţialele romancierului.

28
/01
/15

Actorul american Sean Penn va primi premiul César pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a 40-a ediţii de acordare a prestigioaselor trofee franţuzeşti dedicate cinematografiei, care se va desfăşura pe 20 februarie, la Paris.

27
/01
/15

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a pregătit publicului la final de ianuarie un cadou plin de muzică și culoare! Spectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS se va juca începând din acest an în sala mare a teatrului. Primele două reprezentații vor avea loc vineri, 30 ianuarie și sâmbătă, 31 ianuarie, ora 19:00.

27
/01
/15

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2010, va debuta ca actor la vârsta de 78 de ani, într-un spectacol de teatru care va avea premiera în această săptămână la Madrid.

27
/01
/15

Atelierul organizat de Revista de Povestiri se află la a doua ediție și îi are ca antrenori pe ilustratorul Robert Obert și pe scenaristul și scriitorul Felix Tzele. Înscrierile sunt deschise până pe 4 februarie, iar perioada de desfășurare este 7 februarie – 22 martie.

26
/01
/15

Actriţa Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis, intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac, a anunţat luni Spitalul Sanador, care a precizat că actriţa este la terapie intensivă.

26
/01
/15

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, învins de cancerul la stomac, pancreas și ficat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital din Atena, a declarat pentru publicaţia Le Figaro fiica artistului, Emily.

26
/01
/15

Seria „Operă în concert” continuă la Sala Radio, după titluri rare ca Ora spaniolă de Ravel sau Ariadna la Naxos de Richard Strauss. „NORMA”, celebra creaţie a lui Bellini, devenită atât de cunoscută mai ales graţie ariei "Casta diva" şi datorită interpretării magistrale a Mariei Callas, va prinde viaţă vineri, 30 ianuarie (19.00), la Sala Radio, într-o distribuţie de excepţie, sub bagheta lui TIBERIU SOARE, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio.

26
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Un lucru e cert, iar „American Sniper”/„Lunetistul american” nu face decât să-l reconfirme: lui Clint Eastwood îi plac drapelul american, luptele şi, mai presus de orice, armele.