„Hin und her / Încoace și încolo”, în regia lui Alexander Riemenschneider, la TNRS
https://www.ziarulmetropolis.ro/hin-und-her-incoace-si-incolo-in-regia-lui-alexander-riemenschneider-la-tnrs/

Regizorul german Alexander Riemenscheneider montează la TNRS un spectacol despre absurdul birocratic european. „Hin und her / Încoace şi încolo” va avea premiera sâmbătă, 15 septembrie 2018.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2018

 Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Mare (Bulevardul Corneliu Coposu, nr. 2), premiera spectacolului cu piesa „Hin und her / Încoace și încolo”, de Ödön von Horváth.

Spectacolul este regizat de Alexander Riemenschneider, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați regizori din spațiul german și îi are în distribuție pe Daniel Bucher, Daniel Plier, Emőke Boldizsár, Ali Deac, Valentin Späth, Johanna Adam, Anca Cipariu, Fabiola Petri, Ștefan Tunsoiu.

Conceptul scenografic al spectacolului poartă semnătura scenografului german David Hohmann. Spectacolul „Hin und her / Încoace și încolo” va fi prezentat în limba germană, cu traducere în limba română și se bucură de sprijinul Institutului Goethe București.

Colaj distribuție premiera Hin und her – Încoace și încolo

Hin und her / Încoace și încolo – portretizează cu mult umor absurdul birocratic din spațiul european

Spectacolul satirizează cu un ascuțit simț critic o temă de actualitate în spațiul european, aceea a granițelor și a situațiilor birocratice absurde în care este plasat omul de rând, de această dată nu emigrantul ajuns în spațiul european, ci însuși cetățeanul european.

Spectacolul se va juca sâmbătă, 15 septembrie și duminică, 16 septembrie, în limba germană, cu traducere în limba română.

 Alexander Riemenschneider, exponentul noii generații de regizori germani

Alexander Riemenschneider s-a născut în anul 1981. A studiat germanistică, știința muzicii și media la Bonn, iar în 2009 a încheiat studiile de regie din cadrul Academiei de Teatru din Hamburg. A primit premiul „Rolf – Mares”, pentru spectacolul „Despre oameni și șoareci”, montat la Deutschen Schauspielhaus Hamburg și a fost nominalizat la premiul „Faust” în Germania, pentru categoria „Teatru pentru copii și tineret”.

Alexander Riemenschneider

A fost invitat să monteze la unele dintre cele mai importante teatre din Europa: Teatrul din Bonn, Teatrul Național din Praga, Teatrul German din Berlin, Teatrul din Bremen, Residenztheater Munchen și Schauspeilhaus Bochum.

„Horvath, autorul textului, ne plasează pe toți într-un loc exemplar, populat de personaje exemplare, care au fiecare un ritm foarte alert, se iau foarte în serios, chiar și atunci când situația nu o cere și se fac în felul acesta de rușine, dar poate tocmai din acest motiv par cu toții foarte umani. „Încoace și încolo”, este un spectacol în care vorbim despre granițe, această temă mare și de actualitate în spațiul european, dar facem acest lucru dintr-o perspectivă comică. Autorul textului are curajul la rândul lui, să scrie cu foarte mult umor, chiar dacă acțiunea spectacolului e la limita absurdului. Textul oferă fiecărui actor oportunități de joc, indiferent de mărimea rolului. Împreună am încercat în toată această etapă de repetiții să creionăm cât mai fidel artificialitatea societății actuale, să creăm un happy end, care, deși exagerat și utopic în contextul societății noastre, suntem convinși căva fi înțeles ca atare de către public.” – Alexander Riemenschneider, regizor

Foto: Hin und her / Încoace și încolo, Alexander Riemenschneider – Sebastian Marcovici

 

23
/10
/14

Miercuri, 22 septembrie, la Sala Radio din Bucureşti, un public entuziast şi călduros a răspuns afirmativ întrebării „VĂ PLACE TANGO ?”, provocare artistică lansată prin turneul său naţional de violoncelistul RĂZVAN SUMA, alături de doi invitaţi argentinieni - ANALIA SELIS (voce) şi JULIO SANTILLAN (chitară). 

23
/10
/14

Iubitorii operei sunt invitați într-o clădire renovată, cu o sală de spectacole cu acustică îmbunătățită, care va permite reprezentații artistice de o calitate superioară. Șase premiere, invitați de marcă, evenimente speciale, spații reamenajate. Stagiunea se deschide cu o nouă premieră a operei „La traviata” de Giuseppe Verdi, într-o montare originală semnată de regizorul britanic Paul Curran

22
/10
/14

Nu-i înțeleg pe cei care nu-l simpatizează pe Woody Allen. Pe cei cărora le este indiferent. Nu trebuie să-l iubești. Însă este unul din marile mistere ale lumii inaderența unora la umorul său. La personajul său, aproape dispărut din filmele, nesfârșite, ale ultimilor ani, dar intrat în panoplia comicilor indispensabili ai cinematografiei.

22
/10
/14

Desenator, gagman, muzician, regizor, scenograf, mim, cineast, om de televiziune, poet, Pierre Étaix debutează pe scenă, pe care nu o va părăsi niciodată. Fascinat însă de marele ecran, la începutul anilor 1960, va începe să regizeze filme, alături de prietenul său Jean-Claude Carriere.

22
/10
/14

De la producătorii comediei de succes ,,Love Building”, vine din 26 decembrie pe marile ecrane Alt Love Building, un film cu Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă în rolurile principale, distribuit în cinematografe de Freeman Entertainment.

22
/10
/14

Actriţa Renee Zellweger, îndrăgită pentru rolurile din "Jerry Maguire" şi "Jurnalul lui Bridget Jones", a apărut complet schimbată la un eveniment dedicat femeilor din cinematografie, fiind greu de recunoscut chiar şi de către fanii săi...

22
/10
/14

Actorul român Marcel Iureş va oferi duminică, la Leicester Square Theatre din West End-ul londonez, o reprezentaţie a spectacolului "Absolut!", o producţie a Teatrului Act din Bucureşti, după "Ivan Turbincă" de Ion Creangă, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Londra.

22
/10
/14

Anamaria Marinca, cea care interpretează rolul Irmei în drama de război "Furia: Eroi anonimi/ Fury", a declarat, la premiera lungmetrajului de la Festivalul de Film de la Londra, că Brad Pitt, alături de care joacă în această peliculă, şi regizorul David Ayer au fost "sprijinul" său.

22
/10
/14

Les Films de Cannes à Bucarest se deschide vineri, 24 octombrie, de la ora 17.30, la Cinema Studio cu Trece şi prin perete, în regia lui Radu Jude, singurul film selecţionat – şi premiat – anul acesta la Cannes. În închuiderea festivalului, pe 30 octombrie, de la ora 20.00, va rula White God/ Oraşul câinilor, câştigătorul secţiunii Un certain Regard la Festivalul de la Cannes şi candidatul Ungariei la Oscar.

22
/10
/14

Iubitorii teatrului pot vedea în zilele de 22 şi 23 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Naţional al Copiilor (Bulevardul Tineretului 8-10, Bucureşti) - Sala Ion Cojar - "Cine e fazanul", de G. Feydeau. Spectacolul are două distribuţii diferite din care fac parte studenţi din anul III, Arta Actorului de la UNATC „I.L. Caragiale”.

22
/10
/14

Scenografia este arta de a executa decoruri și costume pentru un spectacol de teatru. În era tehnologiei, scenografia poate fi transpusă prin mijloace multimedia și astfel teatrul ne conduce într-o altă dimensiune sau ne creează o iluzie optică. Helmut Stürmer și Carmen Lidia Vidu explică dacă mijloacele multimedia pot fi un inamic al scenografiei clasice.

21
/10
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „La capătul liniei”, poate cel mai important lungmetraj al lui Dinu Tănase, director de imagine devenit regizor, este o mostră de cine-verite întârziat, însă alb-negrul imaginii, surprinderea unei realităţi necosmetizate şi jocul credibil al actorilor îl fac unul din cele mai bune filme româneşti ale anilor `80.