Hiromi Trio Project – de la Blue Note Jazz Club la Sala Radio, pe 30 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/hiromi-trio-project-de-la-blue-note-jazz-club-la-sala-radio-pe-30-iunie/

Pianista japoneză Hiromi Uehara ajunge la Bucureşti pe 30 iunie, după nu mai puţin de patru concerte magice pe scena Blue Note, binecunoscutul club de jazz din New York în care artiştii jazz consacraţi sunt invitaţi să cânte de peste 30 de ani.

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2015

„The trio project” înseamnă Hiromi și un pian, basistul Anthony Jackson și bateristul Simon Phillips, dar înseamnă și fulgere, tornade de sunete pe scena Sălii Radio, la sfârșit de iunie.

După ce, între 4 și 7 iunie, formula de mai sus a făcut ca Blue Note Jazz Club din New York să trepideze din temelii, pe 30 iunie nu știm la ce să ne așteptăm pentru că Hiromi reprezintă avangarda jazz-ului contemporan, cu show-uri vibrante și imprevizibile.

Pianista își va pierde mințile deasupra pianului pentru a treia oară la București și va provoca toată sala să facă același lucru. Fiecare moment de improvizație va fi ca o minge de foc pe care o vor pasa de la unul la celălalt. Simon Phillips o va provoca la baterie pe terenul său preferat: rock. Cunoscutul muzician a cântat alături de Toto, Judas Priest, Peter Gabriel, Whitesnake sau Mick Jagger.

Basistul American Anthony Jackson este inventatorul basului cu șase corzi, rebotezat chitară contrabas. Apare pe nenumărate discuri alături de artişti precum Simon & Garfunkel, Michel Petrucciani, Dizzy Gillespie și Chick Corea.

Concertul Hiromi – The Trio Project feat. Anthony Jackson & Simon Phillips va prezenta ultimul material discografic al grupului, “ Alive” și face parte din seria de evenimente Jazz Night Out.

INFO

Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii despre eveniment pe www.twinarts.ro și paginile facebook Jazz Night Out și Twin Arts.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.