HISTORY difuzează, în premieră, miniseria istorică „GRANT”, produsă de Leonardo DiCaprio
https://www.ziarulmetropolis.ro/history-difuzeaza-in-premiera-miniseria-istorica-grant-produsa-de-leonardo-dicaprio/

HISTORY transmite, începând de sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 21:00, miniseria de 3 episoade „GRANT”, care îl are ca producător executiv pe Leonardo DiCaprio, laureat al premiului Oscar.

Un articol de Liliana Matei|22 octombrie 2020

Documentarul-eveniment spune povestea remarcabilă, dar mai puțin cunoscută, a celui de-al optsprezecelea președinte al Statelor Unite ale Americii, Ulysses S. Grant, interpretat de actorul britanic, Justin Salinger, recunoscut și pentru rolurile sale din producțiile Doctor Who, Ripper Street sau Dracula.

Acest documentar în trei părți oferă publicului o nouă perspectivă asupra figurii istorice a președintelui Grant. Cele trei episoade urmăresc evoluția acestuia, de la omul umil, dar perseverent care a demonstrat că poate depăși obstacole incredibile, până la personalitatea legendară care a condus națiunea americană în perioada celor mai mari provocări ale sale: Războiul Civil și apoi Reconstrucția.

Născut într-o familie umilă de aboliționiști, Ulysses S. Grant nu a fost niciodată destinat măreției. Într-un moment în care națiunea era sfâșiată de problema sclaviei, Grant se căsătorește într-o familie care deține sclavi și este forțat să se confrunte cu propriile sale sentimente cu privire la egalitate. Pe măsură ce țara se destramă în jurul lui, Grant schimbă mai multe locuri de muncă, la un moment dat fiind nevoit să vândă lemne de foc pe străzi pentru a cumpăra alimente pentru familia sa. Doar câțiva ani mai târziu, acest om liniștit, modest, se va afla la comanda unui milion de oameni, iar strategia sa ingenioasă și determinarea îl vor ridica la rangul de erou național în timpul Războiului Civil, reușind să reunifice națiunea și contribuind la libertatea a 4 milioane de foști sclavi.

„Ulysses S. Grant este unul dintre cei mai străluciți și totuși neînțeleși președinți, iar  misiunea HISTORY este de a spune povești convingătoare și inspiraționale precum cea de față, astfel încât tot mai mulți oameni să afle despre președintele Grant, cel care a contribuit semnificativ la modelarea națiunii americane. Aceasta este o parte foarte importantă a istoriei americane care merită să fie cunoscută, de aceea, suntem entuziasmați să oferim publicului cel mai nou documentar care reflectă istoria, în forma sa pură.”, a declarat Eli Lehrer, vicepreședinte executiv și director general HISTORY.

„De-a lungul carierei mele, am avut oportunitatea să joc o varietate de personaje istorice și să aprofundez diferite perioade din fascinanta istorie americană. După cum știm cu toții, trecutul își pune amprenta asupra prezentului și istoria chiar contează. History Channel își reafirmă angajamentul față de povestirile de talie mondială și își continuă misiunea de a spune povești importante din istoria noastră comună. Sper că veți urmări acest documentar care leagă trecutul de prezent și prezintă povești care clarifică, inspiră și delectează. Aceasta este HISTORY”, a adăugat producătorul executiv, Leonardo DiCaprio.

Miniseria „GRANT” este o incursiune reală în istoria americană, redată într-un mod autentic prin scenele dramatice ce reflectă momente cheie din viața personajului, completate de interviuri cu experți de top și personalități marcante din domeniu, precum Ron Chernow, autor câștigător al Premiului Pulitzer, David Petraeus, general retras din cadrul armatei Statelor Unite și fost director al Agenției Centrale de Informații (CIA), Ta-Nehisi Coates, autor și jurnalist aclamat, precum și Elizabeth Samet, profesor de engleză la Universitatea West Point.

„GRANT” este cea de-a doua miniserie prezidențială difuzată de HISTORY, după „Washington”, ce a putut fi urmărită de telespectatori în luna iulie a acestui an.

Trailerul oficial al documentarului „GRANT poate fi urmărit aici.

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.