Horace Andy, vocea Massive Attack, în concert la DokStation
https://www.ziarulmetropolis.ro/horace-andy-vocea-massive-attack-in-concert-la-dokstation/

Legendarul muzician reggae, Horace Andy, cunoscut pentru timbrul vocal unic şi longeviva colaborare cu Massive Attack, va concerta la Bucureşti, la cea de-a treia ediţie a DokStation Music Documentary Film Festival. Evenimentul va avea loc în 14 septembrie, de la ora 19.00, în Amfiteatrul „Mihai Eminescu”. Concertul va fi precedat de proiecţia documentarului Two Sevens Clash: Dread Meets Punk Rockers, regizat de Don Letts. 

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2018

Unul din cei mai influenți artiști reggae jamaicani, Horace Andy, este supranumit „the sweetest voice in reggae” și cunoscut pentru colaborarea sa de lungă durată cu formația britanică Massive Attack.

Horace Hinds, pe numele său adevărat, s-a născut în 1951, la Kingston, și a debutat la începutul anilor ’70 cu albumul Skylarking, impunându-se pe scena muzicală din Jamaica.

De atunci, artistul a înregistrat peste 20 de albume de studio și a concertat în toată lumea, alături de trupa sa, „Dub Asante”. În 1990, a fost descoperit de trupa trip-hop britanică Massive Attack, care îl citează drept o influență majoră în muzica sa.

Primul rezultat al colaborării dintre Horace Andy și Massive Attack este piesa One Love, ce apare pe albumul de debut al trupei britanice, Blue Lines (1991). De atunci, artistul jamaican a contribuit la toate albumele înregistrate de Massive Attack, fiind singurul solist colaborator permanent al trupei.

Legătura cu Massive Attack și hit-urile Angel sau Girl I Love You l-au făcut pe Horace Andy cunoscut unei generații mai tinere de fani, ce continuă să îi redescopere muzica.

În 14 septembrie, la București, Horace Andy, alături de Dub Asante Band & Matic Horns, vine în fața publicului român cu o selecție de hit-uri reggae din întreaga sa carieră.
Horace Andy playlist

Regizat de apreciatul muzician și producător Don Letts, documentarul Two Sevens Clash: Dread Meets Punk Rockers (2017) explorează legătura dintre punk și reggae, printr-o incursiune în Londra de la finalul anilor ’70, conținând secvențe inedite din cariera trupelor Sex Pistols și The Clash.

De origine jamaicană, cu o viață întreagă dedicată muzicii, Don Letts are propria poveste despre dub, ritmuri și revoluție – ingrediente ale legăturii puternice dintre punk și reggae, cu consecințe observabile și în prezent.

Biletele pentru concertul Horace Andy with Dub Asante Band & Matic Horns, din 14 septembrie, de la Amfiteatrul Mihai Eminescu (Str. Arhitect D. Hârjeu, nr 61), pot fi achiziționate online, prin Eventbook.ro, sau din locațiile partenere. Biletele pot fi procurate la următoarele prețuri: în pre-sale, până în 20 mai – 50 de lei, iar în perioada 21 mai – 14 septembrie – 70 lei.

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale și concerte live, în clădiri cu istorie și tradiție, dar și în spații neconvenționale.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor fi găzduite, ca și anul trecut, de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar și Apollo 111.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată Wearebasca și Asociația DokStation. Parteneri: Centrul Cultural European Sectorul 6 – Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, CINEPUB.ro, Cărturești.

Foto:  DokStation – dokstation.ro

14
/10
/15

O călătorie muzicală de la barocul lui VIVALDI - celebrul creator al suitei „Anotimpurile” - la clasicismul lui HAYDN şi al genialului MOZART, este ceea ce vă propune ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în concertul prezentat miercuri, 21 octombrie (19.00), la Sala Radio.

13
/10
/15

Într-o zi de 13 octombrie (1921) se năştea, în Monsummano (Italia), Yvo Livi, cunoscut mai târziu ca Yves Montand, actorul şi cântăreţul adorat de francezi, considerat regele music hall-ului anilor '50.

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.