Horatiu Mălăele, de Halloween, pentru tot “cartierul”
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-de-halloween-pentru-tot-cartierul/

Spectacolul „Sunt un orb”, cu Horaţiu Mălăele, va fi jucat pe 31 octombrie, de la ora 20.00, la Cinema Patria din Bucureşti, după care publicul va putea viziona, în mod gratuit, filmul „Funeralii fericite”.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2014

Aplaudat îndelung pe toate meridianele lumii, spectacolul „Sunt un orb” al actorului, regizorului, pictorului, scenaristului şi scriitorului Horatiu Mălăele este admirat de români, iar susţinerea şi cererea acestora îl determină să revină pe scenă cu deosebită plăcere.

Adoptând o ţinută relaxată, cu pantalonii lui lungi şi mâinile în buzunar, Horaţiu Mălăele îşi va întâmpina spectatorii cu glume tandre, cum ar fi: „M-am născut în România. De ce? Am vrut să fiu mai aproape de mama”.

Din „dragoste pentru guvern şi pentru partid”, din „dragoste animalieră” sau pur şi simplu din dragoste pentru cultură, actorul Horaţiu Mălăele îi invită pe bucureşteni să se bucure de o seară plină de umor cu poezii de calitate, glume la care se râde în hohote, ironii fine şi momente de profunzime artistică.

În plus, spectatorii vor putea viziona, în mod gratuit, filmul „Funeralii fericite”. Pentru mulţi, este unul dintre cele mai bune filme româneşti ale anului trecut, o comedie neagră cu foarte multe momente de excelenţă în actorie, pentru care Horaţiu Mălăele face un rol remarcabil, se mai arată în comunicatul citat. Povestea recompune cu mult umor o lume stranie, populată de personaje ciudate.

Biletele pentru recitalul „Sunt un orb” sunt disponibile la preţurile de 39 de lei, pentru locurile de la balcon, şi 49 de lei, pentru cele amplasate la parter, şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a cinematografului Patria, Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), precum şi online.

Foto: Horatiu Mălăele – cinemagia

22
/02
/17

Într-o zi de 22 februarie se năștea actrița italiană Giulietta Masina, al cărei destin a fost legat de o altă biografie celebră din lumea filmului, cea a regizorului Federico Fellini, soţul ei. Tot într-o zi de 22 februarie se năștea poetul şi fabulistul Grigore Alexandrescu, cel care va consacra în literatura română ca specii literare autonome epistola, meditaţia şi satira, și se stingea din viață Andy Warhol, unul dintre cei mai reprezentativi artişti americani ai mişcării pop.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

La împlinirea a 165 de la naşterea lui I.L. Caragiale, Casa de Producţie TVR prezintă în această seară, de la ora 20.10, la TVR2, spectacolul „Al matale, Caragiale”, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuție fac parte regretații actori Radu Beligan, Mircea Albulescu și Șerban Ionescu.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.