Horrorul ,,IT” a băgat spaima în box office-ul românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/horrorul-it-a-bagat-spaima-in-box-office-ul-romanesc/

După ce a cucerit box office-ul american şi a devenit horror-ul cu cele mai bune încasări din istorie, ,,IT” domină şi clasamentul veniturilor realizate la nivel local şi generează 628.166 lei în weekend-ul lansarii pe marile ecrane din România, fiind vizionat de 32.214 spectatori.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2017

Adaptarea celebrului roman semnat de Stephen King, ,,IT” urmărește povestea a șapte tineri marginalizați din orășelul Derry, Maine, care își spun ,,Clubul Păguboșilor.”

Fiecare dintre aceștia a fost ostracizat din motive variate; fiecare dintre aceștia este ținta unor bătăuși…și toți au văzut toate fricile cum prind viață în forma unui prădător antic care își schimbă forma pe care nu îl pot denumi altcumva decât ,,IT”.

Încă de la început, orașul Derry a fost locul de vânătoare al entității, ieșind la suprafață din canal la fiecare 27 de ani pentru a se hrăni cu fricile prăzii: copiii din Derry.

Împrietenindu-se de-a lungul unei veri terifiante, dar și palpitante, Ratații formează o legătură strânsă pentru a reuși să își depășească frica și să oprească ciclul de crime care au început într-o zi ploioasă, cu un băiat care a urmărit o barcă de hârtie pe măsură ce cădea într-un canal direct în mâinile Clovnului Pennywise.

Muschietti a regizat ,,IT” pornind de la un scenariu scris de Chase Palmer, Cary Fukunaga și Gary Dauberman, bazat pe romanul scris de King.

Foto: IT – New Line Cinema

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.