„I Am the Night/ Eu sunt noaptea” este disponibil pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/i-am-the-night-eu-sunt-noaptea-este-disponibil-pe-hbo-go/

Patty Jenkins regizează primele două episoade din drama inspirată de viaţa Faunei Hodel, scrisă de Sam Sheridan, cu Chris Pine în rolul principal.

Un articol de Liliana Matei|8 februarie 2019

Primele două episoade ale dramei I Am the Night, regizate de Patty Jenkins (Wonder Woman, Monster), după un scenariu de Sam Sheridan (A Fighter’s Heart, The Disaster Diaries), în care Chris Pine (Wonder Woman, Star Trek) interpretează rolul principal, sunt disponibile pe HBO GO. Premiera la HBO va fi pe 4 martie.

Inspirat din evenimente reale, serialul original TNT I Am the Night spune povestea captivantă a Faunei Hodel (India Eisley), o adolescentă abandonată la naștere, care crește lângă Reno, Nevada. Fauna trăiește confortabil cu misterul originii ei, până când o descoperire o face să pună totul sub semnul întrebării. În timp ce Fauna începe să investigheze secretele trecutului ei, întâlnește un reporter (Pine), bântuit de un caz din trecut. Împreună, cei doi urmează o pistă sinistră care îi duce aproape de George Hodel (Jefferson Mays), un ginecolog din Los Angeles, implicat în câteva dintre cele mai întunecate depravări de la Hollywood și, posibil, una dintre cele mai dezgustătoare crime nerezolvate.

Pe lângă Pine (foto), din distribuția serialului mai fac parte India Eisley (Underworld Awakening, Look Away), care o interpretează pe Fauna Hodel, câștigătorul premiului Tony Jefferson Mays (The Americans, Law&Order: SVU) în rolul lui George Hodel, Leland Orser (Berlin Station) îl interpretează pe Peter Sullivan, Yul Vazquez (Last Flag Flying), care îl interpretează pe Billis, Dylan Smith (Maze Runner: The Death Cure, Lemonade) este Sepp, Golden Brooks (Girlfriends) îl interpretează pe Jimmy Lee, Justin Cornwell (Trening Day, We are Boats) apare ca Terrence Shye, Jay Paulson (Mad Men), în rolul lui Ohls, și Connie Nielsen (Wonder Woman) o interpretează pe Corinna Hodel.

Jenkins regizează I am the Night, dramă scrisă de Sheridan. Serialul este produs de Studio T, Turner, iar Jenkins, Michael Sugar (13 reasons why, Spotlight), Pine și Sheridan sunt producători executivi. Carl Franklin (House of Cards, Homeland) și Victoria Mahoney (Claws) au regizat fiecare două episoade.

Primele două episoade din cele 6 ale miniseriei I Am the Night/ Eu sunt noaptea sunt pe HBO GO, iar apoi va fi disponibil câte un episod în fiecare săptămână. Miniseria va fi difuzată la HBO din 4 martie.

12
/11
/13

Filmul Stalingrad 3D, primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood.

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.