„I Know This Much Is True”, un nou serial HBO disponibil pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/i-know-this-much-is-true-un-nou-serial-hbo-disponibil-pe-hbo-go/

Bazată pe romanul lui Wally Lamb, miniseria HBO „I Know This Much Is True” / „O parte de adevăr” îi urmăreşte pe gemenii Dominick şi Thomas Birdsey (Mark Ruffalo) într-o poveste despre trădare, sacrificiu şi iertare.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

Un nou episod din cele 6 ale serialului va fi disponibil în fiecare luni pe HBO GO și va fi difuzat la HBO de la ora 20:00.

O dramă în șase părți, în care Mark Ruffalo îi interpretează pe gemenii Dominick și Thomas Birdsey, I Know This Much Is True prezintă viețile celor doi frați. Dominick este zugrav și duce o viață solitară, însă după moartea mamei lor, rolul lui Dominick, ca protector și îngrijitor al lui Thomas, atinge un punct critic. Thomas, care suferă de schizofrenie paranoică, pune la cale un act înfricoșător de automutilare ca semn de protest față de războiul din Irak.

Serialul îl prezintă pe Dominick, care încearcă să-și salveze fratele după ce a fost internat și în timp ce descoperă încet istoria tragică a familiei lui.

Mark Ruffalo (Spotlight, Foxcatcher, The Kids Are All Right), nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, îi interpretează pe gemenii Birdsey. Alături de el, Melissa Leo (nominalizată la premiul Emmy® pentru producțiile HBO All the Way și Mildred Pierce, câștigătoare a premiului Oscar® pentru The Fighter), în rolul mamei gemenilor, “Ma” Concettina Birdsey; câștigătoarea premiului Emmy® Rosie O’Donnell este asistenta socială Lisa Sheffer; câștigătoarea premiului Emmy® Archie Panjabi (The Good Wife) este dr. Patel, noul psiholog al lui Thomas; Imogen Poots (That Awkward Moment) este Joy Hanks, iubita lui Dominick; Kathryn Hahn (Mrs. Fletcher) este Dessa, fosta soție a lui Dominick; John Procaccino este Ray, tatăl vitreg al lui Dominick și al lui Thomas; și Juliette Lewis este Nedra Frank, o femeie egocentrică angajată de Dominick să traducă povestea vieții bunicului său.

Din distribuție mai fac parte Rob Huebel, care e Leo, cel mai bun prieten al lui Dominick, Michael Greyeyes (True Detective) este Ralph Drinkwater, un fost coleg de școală de-al gemenilor care apare din nou în viața lui Dominick, Guillermo Diaz este sergentul Mercado, Marcello Fonte este Domenico Onofrio Tempesta, bunicul sicilian al gemenilor din partea mamei, Bruce Greenwood este doctorul Hume.

Producția I Know This Much Is True/ O parte de adevăr este scrisă și regizată de Derek Cianfrance.

Primul episod este deja disponibil pe HBO GO.

06
/06
/20

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

Page 1 of 26212345...102030...Last »