„I Know This Much Is True”, un nou serial HBO disponibil pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/i-know-this-much-is-true-un-nou-serial-hbo-disponibil-pe-hbo-go/

Bazată pe romanul lui Wally Lamb, miniseria HBO „I Know This Much Is True” / „O parte de adevăr” îi urmăreşte pe gemenii Dominick şi Thomas Birdsey (Mark Ruffalo) într-o poveste despre trădare, sacrificiu şi iertare.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

Un nou episod din cele 6 ale serialului va fi disponibil în fiecare luni pe HBO GO și va fi difuzat la HBO de la ora 20:00.

O dramă în șase părți, în care Mark Ruffalo îi interpretează pe gemenii Dominick și Thomas Birdsey, I Know This Much Is True prezintă viețile celor doi frați. Dominick este zugrav și duce o viață solitară, însă după moartea mamei lor, rolul lui Dominick, ca protector și îngrijitor al lui Thomas, atinge un punct critic. Thomas, care suferă de schizofrenie paranoică, pune la cale un act înfricoșător de automutilare ca semn de protest față de războiul din Irak.

Serialul îl prezintă pe Dominick, care încearcă să-și salveze fratele după ce a fost internat și în timp ce descoperă încet istoria tragică a familiei lui.

Mark Ruffalo (Spotlight, Foxcatcher, The Kids Are All Right), nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, îi interpretează pe gemenii Birdsey. Alături de el, Melissa Leo (nominalizată la premiul Emmy® pentru producțiile HBO All the Way și Mildred Pierce, câștigătoare a premiului Oscar® pentru The Fighter), în rolul mamei gemenilor, “Ma” Concettina Birdsey; câștigătoarea premiului Emmy® Rosie O’Donnell este asistenta socială Lisa Sheffer; câștigătoarea premiului Emmy® Archie Panjabi (The Good Wife) este dr. Patel, noul psiholog al lui Thomas; Imogen Poots (That Awkward Moment) este Joy Hanks, iubita lui Dominick; Kathryn Hahn (Mrs. Fletcher) este Dessa, fosta soție a lui Dominick; John Procaccino este Ray, tatăl vitreg al lui Dominick și al lui Thomas; și Juliette Lewis este Nedra Frank, o femeie egocentrică angajată de Dominick să traducă povestea vieții bunicului său.

Din distribuție mai fac parte Rob Huebel, care e Leo, cel mai bun prieten al lui Dominick, Michael Greyeyes (True Detective) este Ralph Drinkwater, un fost coleg de școală de-al gemenilor care apare din nou în viața lui Dominick, Guillermo Diaz este sergentul Mercado, Marcello Fonte este Domenico Onofrio Tempesta, bunicul sicilian al gemenilor din partea mamei, Bruce Greenwood este doctorul Hume.

Producția I Know This Much Is True/ O parte de adevăr este scrisă și regizată de Derek Cianfrance.

Primul episod este deja disponibil pe HBO GO.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

Pagina 1 din 27312345...102030...Ultima »