„I Know This Much Is True”, un nou serial HBO disponibil pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/i-know-this-much-is-true-un-nou-serial-hbo-disponibil-pe-hbo-go/

Bazată pe romanul lui Wally Lamb, miniseria HBO „I Know This Much Is True” / „O parte de adevăr” îi urmăreşte pe gemenii Dominick şi Thomas Birdsey (Mark Ruffalo) într-o poveste despre trădare, sacrificiu şi iertare.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

Un nou episod din cele 6 ale serialului va fi disponibil în fiecare luni pe HBO GO și va fi difuzat la HBO de la ora 20:00.

O dramă în șase părți, în care Mark Ruffalo îi interpretează pe gemenii Dominick și Thomas Birdsey, I Know This Much Is True prezintă viețile celor doi frați. Dominick este zugrav și duce o viață solitară, însă după moartea mamei lor, rolul lui Dominick, ca protector și îngrijitor al lui Thomas, atinge un punct critic. Thomas, care suferă de schizofrenie paranoică, pune la cale un act înfricoșător de automutilare ca semn de protest față de războiul din Irak.

Serialul îl prezintă pe Dominick, care încearcă să-și salveze fratele după ce a fost internat și în timp ce descoperă încet istoria tragică a familiei lui.

Mark Ruffalo (Spotlight, Foxcatcher, The Kids Are All Right), nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, îi interpretează pe gemenii Birdsey. Alături de el, Melissa Leo (nominalizată la premiul Emmy® pentru producțiile HBO All the Way și Mildred Pierce, câștigătoare a premiului Oscar® pentru The Fighter), în rolul mamei gemenilor, “Ma” Concettina Birdsey; câștigătoarea premiului Emmy® Rosie O’Donnell este asistenta socială Lisa Sheffer; câștigătoarea premiului Emmy® Archie Panjabi (The Good Wife) este dr. Patel, noul psiholog al lui Thomas; Imogen Poots (That Awkward Moment) este Joy Hanks, iubita lui Dominick; Kathryn Hahn (Mrs. Fletcher) este Dessa, fosta soție a lui Dominick; John Procaccino este Ray, tatăl vitreg al lui Dominick și al lui Thomas; și Juliette Lewis este Nedra Frank, o femeie egocentrică angajată de Dominick să traducă povestea vieții bunicului său.

Din distribuție mai fac parte Rob Huebel, care e Leo, cel mai bun prieten al lui Dominick, Michael Greyeyes (True Detective) este Ralph Drinkwater, un fost coleg de școală de-al gemenilor care apare din nou în viața lui Dominick, Guillermo Diaz este sergentul Mercado, Marcello Fonte este Domenico Onofrio Tempesta, bunicul sicilian al gemenilor din partea mamei, Bruce Greenwood este doctorul Hume.

Producția I Know This Much Is True/ O parte de adevăr este scrisă și regizată de Derek Cianfrance.

Primul episod este deja disponibil pe HBO GO.

30
/11
/21

În acest context (încă) ieșit din comun și dificil, cea de-a 25-a ediție a FFE, una extrem de concentrată, se desfășoară hibrid, în cinema (la Elvire Popesco între 10-12 decembrie) și în spațiul online (pe eventbook.ro, între 15-18 decembrie). 25.FFE vine cu o selecție de 4 filme europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediții, dar și cu dialoguri live cu realizatori și critici de film.

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.

04
/11
/21

Ce-mi place foarte mult la cinema-ul furios al lui Nadav Lapid este că nu ştii niciodată unde te va duce şi în ce fel te va învălui. Singurul lucru pe care poţi să îl anticipezi este că vei fi surprins. Nu-ţi rămâne decât să te laşi purtat de ideile sale neconvenţionale şi incomode.