I’M NOT THERE: 2/3 galeria se deschide pe 10 iunie în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/im-not-there-2-3-galeria-se-deschide-pe-10-iunie-in-bucuresti/

2/3 galeria se deschide publicului pe 10 iunie, pe Strada Franceză nr. 4, între orele 17:00 – 00:00, cu expoziţia „I’m not there” prezentând lucrările artistului John Divola.

Un articol de Liliana Matei|2 iunie 2021

John Divola este un artist contemporan din California ce lucrează preponderent cu fotografie; cariera lui se întinde pe patru decenii, din anii ‘70 și până în prezent. Lucrările lui Divola au fost expuse în instituții de prestigiu precum Muzeul de Artă Modernă din New York, Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles, Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, Muzeul Victoria and Albert, Muzeul J. Paul Getty, Muzeul Național de Artă Americană și multe altele.

Expoziția „I’m not there” prezintă două binecunoscute serii ale sale – “Dogs chasing my car in the desert” (1996 – 2001) și “Vandalism” (1974-75). Vor fi expuse spre vizionare și două dintre cărțile artistului, publicate de MACK Publishing – “Vandalism” (2018) și “Terminus” (2021).

Sunt complet interesat de proces. Fotografia tinde să privilegieze observația în defavoarea intenției. Eu încerc pur și simplu să creez un proces care să maximizeze oportunitatea pentru anumite tipuri de observații. – John Divola

Titlul expoziției „I’m not there” poate părea puțin evident la prima vedere, deoarece se regăsește într-una dintre imaginile lui Divola din seria ‘Vandalism’ – cred că ceea ce mă atrage la acesta este modul contrastant descriptiv, direct și jucăuș. […] Ceea ce admir cel mai mult la fotografiile lui John Divola este faptul că nimic nu este ceea ce pare la prima vedere.” – Claudia Retegan, fondator și curator al 2/3 galeria

Lucrările lui John Divola vor fi expuse în România pentru prima dată. Evenimentul marchează deschiderea oficială a 2/3 galeria.

2/3 galeria este o galerie tânără de artă fondată în București, ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie.

Parteneri media: TANĂNANA, Decât o Revistă, Scena9, VICE România, IQAds, Glamour, The Institute, igloo, Zeppelin, Dissolved Magazine, Ziarul Metropolis, Modernism, Designist, Feeder, Zile și Nopți, Harper’s Bazaar, Urban.ro, Daily Magazine

Urmăriți 2/3 galeria pe Facebook și Instagram.

07
/03
/23

AnnArt Gallery găzduiește, în perioada 28 februarie - 25 martie 2023, expoziția „Treasury of forgotten places”, născută în urma unei rezidențe de artă în județul Bihor, initiață de creatorul de modă Dorin Negrău și care are ca scop principal conservarea patrimoniului unei lumi arhaice, ilustrând astfel firescul vieții simple.

06
/03
/23

Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 10- 20 martie o serie de tururi ghidate gratuite dedicate aniversării a 30 de ani de la aderarea României cu drepturi depline la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

03
/03
/23

Cu ocazia venirii primăverii, Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni inaugurează expoziția de artă contemporană „Dream On” a artistei Mirela Trăistaru, al cărei curator este Excelența Sa, Prințul Șerban Dimitrie Sturdza. Vizitatorii vor putea admira picturi și desene, completate de o instalație video ce redă o parte din lumea Mirelei Trăistaru. „Dream On” va fi deschisă în perioada 02 martie - 28 mai 2023.

20
/02
/23

Muzeul de Artă din Constanța găzduiește, în perioada 22 februarie - 18 aprilie 2023, expoziția “Pursuit of Happiness”, reunind lucrări ale unuia dintre cei mai apreciați artiști ai noului val hiperrealist, pictorul de origine basarabeană Roman Tolici.

17
/02
/23

Dominic Fritz, Primarul Timișoarei, Comisarul European Adina Vălean, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, Alin Nica, Președintele Consiliului Județean Timișoara și Ramona Laczko-David, coordonatoarea Proiectului Cultural Național Timișoara 2023 au participat la o conferință de presă internațională care a marcat lansarea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

16
/02
/23

La un an de când Rusia a invadat Ucraina și a aruncat în aer stabilitatea din regiune, rețeaua EUNIC România și Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania invită publicul la o proiecție de film, urmată de o dezbatere despre rolul artei în procesarea traumei, respectiv în înțelegerea și fixarea realității.

14
/02
/23

Institutul Cultural Român din Budapesta celebrează Ziua Națională Constantin Brâncuși cu expoziția de etnosculptură „înainte de BRÂNCUȘI előtt”, solo -show M.C Donici. Evenimentul ”înainte de BRÂNCUȘI előtt” începe concomitent cu Deschiderea Timișoara 2023 Capitală Culturală Europeană, program pe care ICR Budapesta îl susține și promovează în acest fel, pentru a amplifica interesul publicului budapestan.