ImPulsTanz 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/impulstanz-2015/

Performance-ul Explicit Content cu Sergiu Matiş va fi prezentat la teatrul Schauspielhaus din Viena, luni, 10 august, la ora 23.00 şi miercuri, 12 august, la ora 21.00. Reprezentaţiile au loc în cadrul ImPulsTanz 2015, festivalul internaţional de dans de la Viena care se va încheia pe 16 august.

Un articol de Petre Ivan|7 august 2015

Explicit Content face parte din selecţia [8:tension] – Young Choreographers’ Series şi este inclus, alături de alte 10 producţii, în competiţia Prix Jardin d’Europe, jurizată de Ivo Dimchev, Sigrid Gareis şi Faustin Linyekula.

Publicul poate vota pentru cel mai bun performance în cadrul competiţiei FM4 Fan Award 2015. Voturile pot fi exprimate la următorul link.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul ceremoniei de premiere ce va avea loc duminică, 16 august, la ora 21.00, la Kasino am Schwarzenbergplatz.

Sergiu Matiș, născut în Cluj-Napoca, a studiat în perioada 1991-2000 dans şi coregrafie la Liceul de Coregrafie din oraşul său natal. Şi-a finalizat studiile la Academia de Dans din Mannheim (Germania) ca bursier al Fundaţiei de Dans „Birgit Keil“, debutând ca dansator la Teatrul de Dans din Nürnberg (Germania).

Dintre performance-urile artistului amintim Human Nature, Landing, Three Doors.Search, 89.Grenzenlos, Ploaie de vară, 5 short pieces, Ending-dong, doom room şi Duet.

Foto: ImPulsTanz 2015 – Marc Schuhmann

23
/11
/18

RadiRo – singurul festival din lume dedicat orchestrelor radio – unul dintre cele mai tinere festivaluri de această amploare din România, se apropie de final! Creat în 2012 ca o alternativă în anii în care nu se derulează Festivalul Internațional ”George Enescu”, RadiRo este un eveniment produs și organizat o dată la doi ani de Radio România.

23
/11
/18

E seara zilei de 24 noiembrie 1991. În locuința lui luxoasă din West London, Freddie Mercury moare în jurul orei 7. Bronhopneumonie. Complicații date de virusul HIV/SIDA. Au trecut de-atunci 27 de ani.

22
/11
/18

Maya Plisetskaya dansând Bolero-ul lui Maurice Bejart, într-o înregistrare din 1976, la Teatrul  Royal de la Monnaie, Bruxelles,  cu ocazia Festivalului Fête de l'Humanité. Într-o zi de 22 noiembrie (2007) se stingea din viață, la vârsta de 80 de ani, Maurice Bejart, considerat coregraful secolului XX.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.

12
/11
/18

Numărătoarea inversă a început: mai sunt doar 6 zile până la startul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo (18 - 25 noiembrie 2018)! Duminică, 18 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio, ansamblu ce împlinește în acest an 90 de ani, are onoarea de a deschide la Sala Radio a IV-a ediție a unicului festival din lume dedicat orchestrelor radio, cu Rapsodia nr. 1 semnată de Enescu și un atractiv program francez Ravel/Debussy!

12
/11
/18

INTERVIU Violonist și violist, Max Baillie este unul dintre cei mai versatili muzicieni din Marea Britanie, fiind cunoscut pentru calitățile sale de interpret de muzică clasică, dar și pentru cele de compozitor, sau pentru colaborările sale în proiecte dance sau electronice. În aceste zile, concertează în România, în cadrul Festivalului SoNoRo.

08
/11
/18

În perioada 29 octombrie - 6 noiembrie, lucrări semnate de compozitorul român Dinu Lipatti au fost interpretate în premieră de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, în cadrul unui amplu turneu de prezentare și promovare a proiectului ,,Dinu Lipatti – compozitorul. Înregistrări în premieră”. 

07
/11
/18

Rulează în cinematografe și face săli pline pe tot mapamondul (eu l-am văzut în Berceni - și tot așa, sală plină) filmul „Bohemian Rhapsody”, cu domnul Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury. Părerile sunt – așa cum se și cuvine să fie – împărțite. Se spune că formația vocal-instrumentală Queen merita un film încă și mai mare, dar se spune și că domnul Malek merită un Oscar pentru rolul dumisale. Eu sunt de părere că nimic din toate astea nu contează.

07
/11
/18

MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania), cea mai veche orchestră radio din lume, va susține două concerte extraordinare la București în cadrul Festivalului RadiRo (18 - 25 noiembrie 2018). RadiRo, organizat și produs o dată la 2 ani de Radio România, este unicul festival de pe mapamond dedicat orchestrelor radio. 

06
/11
/18

“The Point”, “Oblio” pe stil vechi, pentru cei care urmăreau programele tv și pe vremea răposatului, este un film de animație, creat după o idee a lui Harry Nilsson, un cantautor american de succes din anii '70.

05
/11
/18

The Cure va susține pe 22 iulie 2019 primul concert în România. Alături de celebra trupă britanică va concerta și grupul irlandez de post-rock God Is An Astronaut. Evenimentul va avea loc în Piața Constituției din București, fiind prezentat de Rock The City. Biletele se vor pune în vânzare marți, 6 noiembrie, de la ora 9.00.

05
/11
/18

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 10 noiembrie, duminică, 11 noiembrie și miercuri, 14 noiembrie, începând cu ora 18:30 premiera spectacolului de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, coregrafia lui Oleg Danovski, adaptarea regizorală și coregrafică poartă semnătura lui Oleg Danovski Jr., scenografia a fost realizată de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

04
/11
/18

Opt formații, din șapte țări, au sosit la Sibiu și vor concerta pe scena Sălii Thalia, în cadrul ediției din acest an a Sibiu Jazz Competition, care s-a deschis pe 3 noiembrie. Reprezentațiile încep la orele 19:00, atât sâmbătă, cât și duminică, iar intrarea este liberă.

04
/11
/18

Filarmonica „George Enescu” programează pe 8 și 9 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în cadrul „Stagiunii centenare”, un concert extraordinar ai cărui protagoniști sunt doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice și supranumit „Paganini al violoncelului“, și Christian Badea, consilier artistic și dirijor principal al Filarmonicii.