In Anul Caragiale, romanii primesc bere in schimbul lecturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-anul-caragiale-romanii-primesc-bere-in-schimbul-lecturii/

Pentru ca I.L. Caragiale a fost si berar, si inca unul tare priceput, pentru ca a condus un lant de berarii, pentru ca celebra si inspirata maxima „Simt enorm si vaz monstruos” a fost spusa prima data la o bere (Serban Cioculescu), cititorii sunt invitati sa-i aduca un omagiu lui Caragiale spre finele Anului Caragiale, cumparand […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Pentru ca I.L. Caragiale a fost si berar, si inca unul tare priceput, pentru ca a condus un lant de berarii, pentru ca celebra si inspirata maxima „Simt enorm si vaz monstruos” a fost spusa prima data la o bere (Serban Cioculescu), cititorii sunt invitati sa-i aduca un omagiu lui Caragiale spre finele Anului Caragiale, cumparand o carte scrisa de ilustrul dramaturg (sau orice carte scrisa despre Caragiale). In schimbul acestui efort, romanii dornici de lectura vor primi… o sticla de bere Nenea Iancu.

Promotia este valabila exclusiv pana la finalul anului in librariile grupului Librarium in Bucuresti (Libraria Bastilia), Timisoara (Libraria Cartea de Nisip), Cluj (Libraria Book Corner), Iasi (Libraria Avant-Garde si Palas), in limita stocului disponibil.

Sub sloganul: Ai carte, ai parte de Printipuri, cei care trec pragul Librariei Bastilia vor avea surpriza sa gaseasca si cadouri de Craciun personalizate si impachetate in hartie care imita publicatiile vremii (ziarul TimpulConvorbiri literare etc.). Pachetele contin o carte de Caragiale sau despre Caragiale (textele Ioanei Parvulescu, criticului Dan C. Mihailescu) alaturi de o sticla de Nenea Iancu.

Cititorii au fost placut surprinsi de promotia initiata la inceputul lunii de catre Bavarom (cel mai mare distribuitor independent de bere de import din Romania, dintre care amintim si Paulaner) alaturi de Grupul Librarium. Cei mai multi cititori au fost uimiti de simpla prezenta a unei sticle de bere in librarie, alti cititori au venit special pentru promotie, altii au considerat ca este cea mai inspirata promotie de pana acum.

Despre Nenea Iancu
Berea Nenea Iancu (Caragiale era cunoscut intre prieteni dupa pseudonimul Nenea Iancu) s-a lansat in Anul Caragiale la initiativa Bavarom pentru a-l celebra pe ilustrul dramaturg. La cateva saptamani dupa lansarea oficiala, berea a inregistrat un succes neasteptat, romanii consumand in aceasta vara peste 100.000 de halbe de bere.
Nenea Iancu se gaseste, pe langa librariile deja mentionate, in cateva localuri alese din orasele mari din Romania, in doua sortimente:

–          bere blonda de tip „Munchner Lager” cu o concentratie de alcool de 4.9 grade
–          bere nefiltrata de tip „Weiss” cu o concentratie de alcool de 5.1 grade.

Nenea Iancu este o bere produsă din trei ingrediente de baza, fara aditivi chimici: apa, malt din orz si hamei, dupa un procedeu natural de fermentatie care dureaza 45 de zile (pentru berea nefiltrata tip „weiss” este adaugat si maltul din grau).

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

24
/04
/23

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a XVII-a ediție în Sala Mare a Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București. Evenimentul organizat pe 25 aprilie va fi prezentat, în premieră, de duo-ul format din actrița și scenarista Lia Bugnar și actorul Marius Manole.

24
/04
/23

„Nu-i stradă pe lume mai chinuită, mai muncită, mai mişcătoare în silinţele ei de a face din atâtea contraste puţintică armonie. Şi poate nu-i stradă care să închege în atare măsură gândurile unui popor. Podul Mogoşoaiei e plămădit cu sufletul nostru.”

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.

21
/04
/23

Ultima săptămână a lunii aprilie aduce pe scena Operei Naționale București titluri de operă și balet din repertoriul clasic universal precum „Nabucco" de Giuseppe Verdi, „La Bohème" de Giacomo Puccini, „Raymonda" de Alexander Glazunov și „La Traviata" de Giuseppe Verdi, dar și o seară de lieduri intitulată „Moşteniri muzicale" închinată compozitorului Marțian Negrea.