Înainte și după. Cum arăta și cum arată noua sală a fostului cinematograf Gloria
https://www.ziarulmetropolis.ro/inainte-si-dupa-cum-arata-si-cum-arata-noua-sala-a-fostului-cinematograf-gloria/

Teatrul Metropolis din Bucureşti a deschis noua sală de spectacole multifuncţională „Gloria”, cu spectacolul „Podu’ ” în regia lui Horaţiu Mălăele, avându-i în distribuţie pe Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu şi Meda Victor. Sala a fost amenajată în cadrul cinematografului „Gloria”, modernizat şi consolidat în ultimii doi ani.

Un articol de Petre Ivan|23 Mai 2017

„În urmă cu doi ani, clădirea aceasta era rezemată de niște grinzi de lemn ca să nu se prăbușească, fiind un real pericol. În interior aerul era irespirabil, mirosea puternic a mucegai. Toate acestea ne-au determinat să începem de urgență lucrările. Investiția, cu extindere, consolidare, cu tot, a costat mai puțin de trei milioane de euro, cu TVA inclus. Ca termen de comparație, Teatrul Național fără extindere, doar consolidare, a costat 60 de milioane de euro. Deci avem satisfacția nu doar de a fi realizat așa ceva, dar și de a face-o cu bani foarte puțini. Am făcut deja înștiințare către Primăria Generală pentru că dăm această clădire Institutului de Cultură al Primăriei Generale pentru a intra în circuitul institutelor de teatru din București, iar în această sală va fi program atât de teatru, cât și de spectacole,  fără a pierde în același timp destinația de cinematograf”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

„Începând de astăzi, fostul cinema Gloria, care a fost închis din cauză că nu s-a mai investit în el, se redeschide pentru toți bucureștenii. Este o sală multifuncțională cu 406 locuri, iar în fața clădirii, pe parcursul verii, se vor organiza evenimente culturale deosebite. Mă bucur foarte mult că locuitorii Capitalei și turiștii vor putea să vină aici pentru piese de teatru și proiecții de filme românești. Vă doresc cât mai multe evenimente de o înaltă ținută artistică în Sectorul 3”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

PicMonkey Collage

Cei doi primari au ținut să prezinte în câteva cuvinte proiectele culturale comune pe care cele două instituții pe care le conduc le-au dezvoltat sau intenționează să le realizeze împreună, menționând sala multifuncțională Gloria și Hala Laminor.

„Este un moment de mare satisfacție de a vedea noua sală a cinematografului Gloria așa, cu publicul prezent, cu reflectoarele aprinse și instalația de climatizare funcțională, așteptând ca actorii să urce pe scenă”, a mai spus primarul Robert Negoiță pe scena sălii Gloria, aflată pe strada Bucovina nr. 9.

A fost nevoie de consolidarea acoperișului și de asigurarea unei bune hidroizolații a terasei, refacerea pardoselilor, placarea treptelor, tratamente fonoizolante, fonoabsorbante și acustice. A urmat refacerea instalațiilor electrice, termice, de ventilație, la care s-a adăugat reamenajarea grupurilor sanitare. La fel de importante pentru transformarea acestei clădiri au fost sistemul de detecție și avertizare la incendiu, sistemul de sonorizare și nu în ultimul rând supravegherea video a întregului ansamblu.

Clădirea în sine face parte dintr-un ansamblu arhitectural care cuprinde și zona din imediata vecinătate. Astfel, a fost amenajată în fața cinematografului și o piațetă urbană ce cuprinde o fântână arteziană, un amfiteatru și pergole.

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »