Inapoi la argument, cu Horia-Roman Patapievici – Ediţie aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/inapoi-la-argument-cu-horia-roman-patapievici-editie-aniversara/

Seria de conferinţe „Inapoi la argument”, cu Horia-Roman Patapievici, a ajuns la cea de-a zecea ediţie, iar evenimentul va fi marcat, joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2014

Seria de conferinţe „Inapoi la argument„, cu Horia-Roman Patapievici, a ajuns la cea de-a zecea ediţie, iar evenimentul va fi marcat, joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Invitatul celei de-a zecea întâlniri este preotul Daniel Benga, care va purta o discuţie cu tema „Lungul drum al gândirii spre înţelegerea credinţei”.

Conferinţa va fi transmisă live pe site-ul www.humanitas.ro, informează Mediafax.

De-a lungul întâlnirilor precedente, invitaţi la conferinţele „Înapoi la argument” au fost Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Lucian Croitoru, Vladimir Tismăneanu, Andrei Cornea, Cătălin Cioabă şi Paul Cornea.

Inapoi la argument

Patapievici a reluat, în martie 2013, seria dialogurilor „Înapoi la argument” – pe care a iniţiat-o în 2002, la TVR Cultural

În prima ediţie în noua formulă a dialogurilor „Înapoi la argument”, invitatul lui Horia-Roman Patapievici a fost Andrei Pleşu. „Pretextul” întâlnirii a fost volumul „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, care a fost desemnat Cartea Anului 2012.

Horia-Roman Patapievici, a vorbit atunci despre „discontinuitatea” apărută. El a precizat că „Înapoi la argument” nu mai este o emisiune de televiziune, ci o „dezbatere cu public”, care este transmisă live pe internet. „Îi vom bate cu internetul”, a glumit atunci Horia-Roman Patapievici.

Foto cu Inapoi la argument şi Horia-Roman Patapievici – wikipedia, facebook

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.