Inapoi la argument, cu Horia-Roman Patapievici – Ediţie aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/inapoi-la-argument-cu-horia-roman-patapievici-editie-aniversara/

Seria de conferinţe „Inapoi la argument”, cu Horia-Roman Patapievici, a ajuns la cea de-a zecea ediţie, iar evenimentul va fi marcat, joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2014

Seria de conferinţe „Inapoi la argument„, cu Horia-Roman Patapievici, a ajuns la cea de-a zecea ediţie, iar evenimentul va fi marcat, joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Invitatul celei de-a zecea întâlniri este preotul Daniel Benga, care va purta o discuţie cu tema „Lungul drum al gândirii spre înţelegerea credinţei”.

Conferinţa va fi transmisă live pe site-ul www.humanitas.ro, informează Mediafax.

De-a lungul întâlnirilor precedente, invitaţi la conferinţele „Înapoi la argument” au fost Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Lucian Croitoru, Vladimir Tismăneanu, Andrei Cornea, Cătălin Cioabă şi Paul Cornea.

Inapoi la argument

Patapievici a reluat, în martie 2013, seria dialogurilor „Înapoi la argument” – pe care a iniţiat-o în 2002, la TVR Cultural

În prima ediţie în noua formulă a dialogurilor „Înapoi la argument”, invitatul lui Horia-Roman Patapievici a fost Andrei Pleşu. „Pretextul” întâlnirii a fost volumul „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, care a fost desemnat Cartea Anului 2012.

Horia-Roman Patapievici, a vorbit atunci despre „discontinuitatea” apărută. El a precizat că „Înapoi la argument” nu mai este o emisiune de televiziune, ci o „dezbatere cu public”, care este transmisă live pe internet. „Îi vom bate cu internetul”, a glumit atunci Horia-Roman Patapievici.

Foto cu Inapoi la argument şi Horia-Roman Patapievici – wikipedia, facebook

09
/12
/17

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca prezintă luni, 11 decembrie 2017, ora 18:30, o reprezentație excepțională a spectacolului „Nabucco”, de Giuseppe Verdi. Evenimentul liric este dedicat sopranei Emilia Cătană și baritonului Vasile Cătană, iluștrii prim-soliști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, distribuția serii fiind onorată de invitații de talie internațională baritonul Sebastian Cătană, soprana Dragana Radaković, basul Marius Boloș.

09
/12
/17

Cea de-a șaptea ediție a galei 5 licee-5 teatre s-a desfășurat în acest an pe scena TNB. Marţi, 5 decembrie, cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitală şi-au prezentat piesele pregătite pe parcursul proiectului început în luna octombrie. La finalul Galei, un juriu format din profesionişti din teatru a desemnat câştigătorii trofeelor 5 licee - 5 teatre.

08
/12
/17

Unul dintre marile spectacole care se joacă în Bucureștiul ultimilor ani este acest „The Sunset Limited” de la Unteatru. Cu doar doi actori: Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki, în regia soților Andrei și Andreea Grosu. După un text de Cormac McCarthy, unul dintre cei mai tulburători scriitori americani contemporani.

07
/12
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Lui Nicolae Iorga îi plăcea să spună că la cumpăna secolelor XIX-XX a apărut o adevărată falangă de intelectuali români, cea mai reprezentativă pe plan european, mai creativă și care și astăzi, privită retrospectiv, dă măsura valorilor noastre perene.

07
/12
/17

Astra Film Festival, Sibiu pregătește cea de-a XXV-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie 2018, la Sibiu. Pe 5 decembrie 2017, au început înscrierile de filme - regizori, producători şi distribuitori de filme din toată lumea îşi pot înscrie cele mai recente producţii de film documentar cu termen limită până pe 5 martie 2018.

07
/12
/17

Miercuri, 6 decembrie, Muzeul Național de Artă al României a redeschis Sala Constantin Brâncuși. Evenimentul a avut loc în prezența lui Lucian Romașcanu - Ministrul Culturii și Identității Naționale, a Directorului Liviu Constantinescu, a Directorului Științific Octavian Boicescu și a echipei de specialiști MNAR. Alături de aceștia au fost de față invitați ai corpului diplomatic și personalități ale vieții culturale românești.

06
/12
/17

Unul dintre cele mai prețioase momente dintr-un film, din punctul de vedere al unui spectator, este acela când un nou personaj își face apariția în lumea actoriei, pe marele ecran. Un personaj care pare să fi ieșit de nicăieri și să graviteze instantaneu spre măreție. Daniela Vega, femeia fantastică, personajul principal în jurul căruia se învârte acțiunea noului film al regizorului Sebastían Lelio, este o astfel de actriță.

06
/12
/17

Cel mai important eveniment al scenelor lirice româneşti, Gala Premiilor Operelor Naţionale, este pentru al doilea an consecutiv, găzduit de Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul ajuns la cea de-a V-a ediţie este considerat cel mai grandios eveniment care celebrează şi premiază performanțele lirice ale Operelor din ţară.

06
/12
/17

Ziarul Metropolis vă prezintă cele mai bune documentare de autor al anului, alese, pentru tradiţionalul top, dintre cele lansate în cinematografe sau prezentate în festivaluri şi pe platforme online.

06
/12
/17

Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut de Franța, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni, a anunțat soția sa, Laeticia.  Acest rocker impregnat de twist, blues, soul sau country, un romantic, un psihedelic, un adevărat ''Johnny-Imperator'', cum l-a supranumit ziarul ''Le Monde'' a devenit iubit de generații întregi de francezi cu care a împărțit pe lângă cântecele sale și coborârile sale în infern.

05
/12
/17

Moare, la 96 de ani, Regele Mihai I, ultimul monarh al României.

05
/12
/17

Regele Mihai I (96 de ani), fostul suveran al României, a murit, astazi, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.