Încă o săptămână de expoziție, sub sigla Contemporanii
https://www.ziarulmetropolis.ro/inca-o-saptamana-de-expozitie-sub-sigla-contemporanii/

Miercuri, 30 iulie, la ora 19:00, se va desfăşura evenimentul de închidere al expoziţiei de pictură “Insula Eternei Primăveri”,  în spaţiul expoziţional Symposium (Biblioteca Naţională a României, Bulevardul Unirii nr. 22).

Un articol de Liliana Matei|24 iulie 2014

Expoziția, rod al taberei de creație din Madeira, Portugalia (din cadrul proiectului Contemporanii), s-a bucurat de un real succes, fiind primită cu bucurie de marele public, de colecționari, de Institutul Cultural Român, de Institutul Cultural Român din Lisabona și de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Radu Boroianu consemna la deschidere, în data de 17 iulie:
“… Aduc multă ințelegere sistemelor de rezidență și taberelor și cred în această capacitate de a te lăsa stârnit, fie că ești în grup, fie că ești în alt spațiu decât cel obișnuit. Numai că, în ultima vreme, n-aș putea spune că vreuna din aceste întâmplări au avut efecte atât de benefice, atât de profunde ca aceasta de față (…)”
Artiștii expozanți: Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și Cristian Macovei (fotografie).

Pe lângă posibilitatea de a vedea sau revedea cele 72 de lucrări reunite în expoziție, doi dintre partenerii Contemporanii, Gemini Solutions și Asociația Identitate Culturală Contemporană (AICC), vor marca acest eveniment printr-o conferință dedicată promovării și dezvoltării aplicațiilor software de tip cultural, a cărei invitat special este istoricul Leonard Velcescu.

________________________________
Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociația Făuritori care își propune valorizarea Culturii românesti actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.