Încep traseele Sinaia la pas în 60 de minute
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-traseele-sinaia-la-pas-in-60-de-minute/

Veniţi să vizitaţi Sinaia! Într-o plimbare lejeră, la pas, prin 350 de ani de istorie. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:30, cei pasionaţi de istorie şi turism sunt invitaţi să străbbată, timp de oră, o oră şi jumătate, unul dintre cele două trasee propuse de arhitectul Dan Manea, autorul cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor”.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2017

Punctul de plecare al călătoriei prin istoria şi locurile acestui oraş–muzeu va fi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sinaia, amplasat pe Bulevardul Carol I, în piaţeta de la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica.

Poveştile oraşului vă vor fi spuse de către arhitectul Dan Manea, alături de care participantii au ocazia să vada cel mai vechi hotel din Sinaia, aleile şi fântânile oraşului, Casinoul, Muzeul Orașului Sinaia, prispa pe care stătea odinioară Nicolae Iorga, poteca Dracului, mănăstirea, parcul guvernantelor etc.

Tururile nu presupun obligaţii financiare din partea participanţilor, însă sunt încurajate donaţiile.

Cei care doresc să cunoască mai multe despe fabuloasa moştenire istorică şi de arhitectură găzduită de oraşul Sinaia, sunt invitați să citească cartea “Sinaia, Oraşul Elitelor” şi apoi să faceţi plimbări la pas pe toate cele patru trasee, de câte o zi, pe care autorul acesteia le propune în harta ataşată cărţii.

Sau utilizand varianta online a hărţii, pe www.sinaiaorasulelitelor.ro. Versiunea electronică a traseelor s-a îmbogăţit, astfel încât în prezent harta conţine 133 de obiective propuse spre vizitare dimpreună cu poveştile lor.

Obiectivele sunt localizate prin GPS, cu ajutorul soluţiei de hărţi digitale oferită de GPSMAPS, liderul hărţilor digitale vectorizate GPS din România. Harta este optimizată inclusiv pentru dispozitivele mobile şi reprezintă o premieră pentru piaţa românească de carte.

O parte din veniturile obţinute din acest proiect cultural sunt direcţionate către asociaţia “Clubul Rotary Valea Prahovei”, pentru susţinerea proiectului “Belvederile din Bucegi”.

Cu ajutorul acestor sume şi a contribuţiei comunităţii locale va fi readus în actualitate traseul regal Sinaia-Poiana Stânii Regale, ce include punctele tradiţionale de belvedere de la Stânca Sf. Ana, Stânca cu clopoţei, Stânca Franz-Josef şi Poiana Stânii însăşi, care vor fi marcate şi amenajate ca locuri de odihnă şi informare.

Foto: Sinaia la pas în 60 de minute – facebook

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

30
/05
/23

Mini-vacanța de la începutul lunii iunie vine cu mai multe motive de sărbătoare: vreme călduroasă, timp liber de petrecut în familie și cinci zile de filme pentru copii la prețul unic de 10 lei biletul în rețeaua Cineplexx – Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie 2023, continuă tradiția de a sărbători Ziua Copilului la cinema cu promoţii de preţ imbatabile.

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

26
/05
/23

Programul TIFF.22 (9 – 18 iunie, Cluj-Napoca) va cuprinde o selecție de cinema nordic grație unui parteneriat în premieră între TIFF, institutele de film și ambasadele celor cinci țări din regiune: Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia.

25
/05
/23

„Încă două lozuri" (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii" (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi" (2022), care o are în rolul principal pe cunoscuta actriţă timişoreană Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie.