Încep Zilele teatrului UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-zilele-teatrului-unteatru/

Unteatru vă invită în perioada 25 iulie – 3 august la ZILELE TEATRULUI UNTEATRU, ediţia I, realizată în coproducţie cu Primaria Sectorului 3 şi Centrul Cultural „Casa Artelor”, eveniment care marchează patru ani de existenţă a teatrului de cărămidă.

Un articol de Liliana Matei|23 iulie 2014

Spectacolele de teatru, muzică şi multe alte surprize se vor împleti pentru a vă face cât mai plăcută şederea  în curte şi în teatru, la UNTEATRU.

În cadrul acestui eveniment aniversar, trupa britanică de teatru BÉZNĂ Theatre London prezintă, în premieră în Bucureşti, în zilele de 29, 30, 31 iulie și 1, 2, 3 august, de la ora 20.00, spectacolul „Crime” (un răspuns la „Crimă și pedeapsă” de Dostoievski), un spectacol ce urmărește poveștile celor blamați de către mass-media și ilustrează realitatea unei țări scăpate de sub control.

Pe toată perioada Zilelor Teatrului UNTEATRU, în curtea teatrului vor fi mese şi scaune, pentru ca spectatorii să se relaxeze la o bere, o prăjitură şi muzică. Concertele se vor ţine afară (dacă vremea va permite)

PROGRAM ZILELE TEATRULUI UNTEATRU

Ziua I – 25 iulie

ora 17:00

TREI FEMEI INALTE după Edward Albee
(Producție ArCuB și UnTeatru)

cu: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter
Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca
regia: Andrei și Andreea Grosu

ora 18:30

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA POVESTITA DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITA LA FRANKFURT de Matei Visniec

cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita
sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie
regia Cătălina Buzoianu
mişcarea scenică : Galea Bobeicu
elemente pantomimă: Adrian Nour

„Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi…”

ora 20:30

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan
Regie: Sânziana Stoican

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?

ora 21:30

„GRINGOLADA Teatrală”
Concert AG Weinberger la Unteatru

Recitalul de vineri 25 iulie, orele 21 :30, este un concert acustic care te poartă în atmosfera si poveştile temelor muzicale ce apartin anilor ‘20, ’30 şi până astăzi.
GRINGOLADA Teatrală ne oferă cu generozitate şansa de a asculta câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific.

Ziua II – 26 iulie

ora 14:00

POEZIA VISULUI
Versuri de Emil Botta
Un spectacol de Miriam Răducanu
scenografia: Vladimir Turturica
cu: Lari Giorgescu

Lari Giorgescu

„Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic. Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore intr-un format teatral. Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata.”
Miriam Răducanu

ora 15:30

CINCI ORE CU MARIO de MIGUEL DELIBES
(Nou!!! Spectacolul selecţionat în Festivalul Naţional de Teatru 2014)

cu FLORINA GLEZNEA
regia MARIANA CAMARASAN
director de proiect IOANA MOLDOVAN
„…razi, razi… plingi, razi, plangi.. razi, razi, razi.. un spectacol dedicat marilor iubiri…”

Gala Star Bacau 2014
Festivalul Perform Iasi 2014

ora 18:00

CEL MAI FRUMOS ROMAN DIN LUME dupa un text de Larry Tremblay

Regia: Alexandra Penciuc
Scenografia: Tudor Prodan
Cu: Nicoleta Lefter si Ionut Grama

„Ajunge sa deschida primul caiet si sa citeasca din el ca sa poata trai. Oamenii se apropie si il asculta, indiferent de limba pe care o vorbesc. Cand inchide caietul, ii ofera mancare si bautura; abia asteapta sa termine masa, si ii cer sa citeasca mai departe. Deschide al doilea caiet. Citeste. Cand il inchide, oamenii ii dau camasa de pe ei, ca sa auda urmarea. Cand, in zori, inchide al 12 lea caiet, multimea se arunca la picioarele lui, gata sa-si dea viata pentru a-i arata recunostinta. Fratele meu cunoaste astfel orasele gigantice, cerul rosiatic din zori de zi, pamantul reavan de boare, satele agatate de versantul muntilor: Viata mea a devenit cel mai frumos roman din lume.”

ora 20:30

SCRISOARE CATRE CASANDRA de Pedro Eiras

Cu: Cristina Casian, Liviu Pintileasa
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica

Scrisoare catre Cassandra este incercarea lui Pedro Eiras de a supravietui unei lumi in care violenta, singuratatea si moartea infloresc ametitor. Doi indragostiti , o scrisoare si departarea. Fragilitatea discursului teatral e potentat de fundalul imaginat de autor: razboiul. Se vorbeste despre un soldat condamnat care a facut tot ce-i statea in putinta pentru a evita nebunia. Si despre o Cassandra- cea blestemata sa ghiceasca. Prin cuvintele ei Pedro Eiras incearca psihanaliza, deconstructivismul, pentru a transmite ca textul lumii intregi se afla acolo ,asteptand sa fie citit.
“Cu toate ca cititul este un blestem lucid, am scris aceasta piesa pentru a sti sa citesc un pic mai bine.” – PEDRO EIRAS

ora 21:30

„CAND NOAPTEA-I CU LUNĂ…”
concert Maria Răducanu și Maxim Belciug

Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare îşi are propria carieră: Maria Răducanu – vocea – este poate cea mai tulburătoare, cea mai vibrantă prezenţă de pe scena muzicală de la noi, iar Maxim Belciug şi-a făurit un renume clasic de artist al chitarei şi al “Încântărilor”. Cu toate acestea, împinşi de dragostea lor pentru muzica făcută sincer, cu suflet, cei doi s-au regăsit în mod constant într-un proiect comun ce s-a plasat, încă de la debutul lor în duo, sub semnul autenticităţii emoţiei.

Ziua III – 27 iulie

ora 16:00
UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei si Andreea Grosu
„Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.”

ora 18:30
Caldura? MARE? dupa schite de I.L. Caragiale

cu: Daniel Hara, Andrei Seusan, Eduard Cirlan
„Intr-o lume abulica si dezordonata in care sistemul de valori fluctueaza la fel ca si cursul valutar, personajele lui Caragiale sunt actuale si in acelasi timp, vechi de cand lumea. Ironia lui Caragiale despre societatea in care traim creioneaza personaje comice care depasesc limita stupidului, desi Einstein ne invata ca universul are limite, prostia omului nu! Umorul si buna dispozitie va vor destinde timp de 1h, alaturi de renumitele personaje Lache, Tache si Mache.”

Festivalul „25 ore de teatru” Sibiu 2013

ora 20:00

BLACKBIRD de David Harrower

Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica

“Blackbird” isi propune sa ne plaseze intr-o sala de judecata in care noi, publicul sa incercam sa emitem un verdict asupra unei fapte savarsite. Sa judecam, sa blamam sau sa iubim doua personaje care ne vor rascoli si ne vor forta sa ne uitam inauntrul nostru cautand Solutia. Un text contemporan apartinand unuia dintre cei mai importanti dramaturgi tineri, montat intr-o foarte scurta perioada de timp in toata lumea.
Nerecomandat sub 16 ani

Byronora 21:30

CONCERT BYRON

Byron sunt o trupă de rock alternativ/progresiv înființată în 2006. De atunci au susținut nenumărate concerte în țară dar și în străinătate, au înregistrat 5 albume de studio, au lansat primul DVD unplugged românesc („Acoustic Drama”) și au avut un concert difuzat pe HBO România („Live Underground” filmat în Salina Turda, disponibil și pe DVD și Blu-ray).

Cel mai recent, au compus coloana sonoră a serialului original HBO „Rămâi cu mine” ce se găsește pe albumul „Melancolic”, lansat în prima parte a acestui an.

 

29, 30, 31 iulie si 1, 2, 3 august la ora 20.00

BÉZNĂ Theatre London
prezintă:
„Crime” (un răspuns la „Crimă și pedeapsă” de F.M.Dostoievski)

Scriitor/Regizor – Nico Vaccari
Consultant literar/Producător – Sînziana Koenig
Scenograf/Costume – Robin Soutar
Design Lumini – Alex Hopkins

Spectacol supratitrat in limba romana
Nerecomandat sub 16 ani

BÉZNĂ Theatre este o trupă de teatru devotată schimbării sociale. Prin spectacole de teatru experimentale însăaccesibile tuturor încurajăm un discurs social și politic care să conducă la schimbare.

CRIME este o piesă în structură epică care expune legătura directă dintre etapele capitalismului neregularizat și sporirea prostituției, alcoolismului, violenței și omuciderii. CRIME urmărește poveștile celor blamați de către mass-media și ilustrează realitatea unei țări scăpate de sub control.

INFO

Rezervări bilete se pot face:
– pe adresa [email protected],
– pe site www.unteatru.ro sau
–  prin sms la numarul 0721268516 (nume,data,spectacol, numar de locuri)

Veti primi confirmare pe mail, respectiv pe telefon.

 

03
/10
/12

1938 – A încetat din viaţă Alexandru Averescu, mareşal şi om politic; a participat la Războiul de independenţă (1877-1878), la cel de-al doilea război balcanic (1913), la Războiul de reîntregire naţională (a condus bătălia de la Mărăşti din 1916); a fost prim-ministru (ianuarie – martie 1918) şi ministru în mai multe rânduri între anii 1919 […]

02
/10
/12

Duminicã, 30 septembrie, în sectorul 3 a avut loc lansarea Casei Artelor. Acest proiect a luat naştere sub patronajul primarului Robert Negoiṭã şi se doreşte a fi un loc de promovare şi dezvoltare al abilitãṭilor artistice. Lansarea a mai gãzduit atât un vernisaj de artã modernã, cât şi o expoziṭie de fotografie. Printre invitaṭi s-au […]

02
/10
/12

Profesorul universitar Zoe Petre, fost consilier prezidenţial în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, a fost propusă de grupul senatorial al PNL pentru funcţia de membru al Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român (ICR). Biroul permanent al Senatului a primit o serie de propuneri pentru posturile de membri ai Consiliului ICR şi a […]

02
/10
/12

Biblioteca Academiei Române organizează sâmbătă Noaptea Porţilor Deschise, între orele 18,00-01,00, la împlinirea a 145 de ani de la înfiinţare. Potrivit unui comunicat, deschiderea festivă a evenimentului va avea loc în prezenţa conducerii Academiei Române cu vernisarea unei valoroase expoziţii patrimoniale de carte veche românească, urmată de un concert aniversar de muzică bizantină, oferit de […]

02
/10
/12

Cea de-a opta ediţie a „Zilelor culturii române la Munchen” va fi organizată de Institutul Cultural Român de la Berlin în perioada 5 octombrie – 2 decembrie. Potrivit unui comunicat al instituţiei, „Zilele culturii române la Munchen” reprezintă una dintre cele mai importante manifestări culturale şi de diplomaţie publică realizată de asociaţii ale românilor din […]

02
/10
/12

Regizorul palestinian Elia Suleiman, premiat la Cannes şi aclamat îndelung pentru ceea ce critica internaţională numeşte „trilogia palestiniană”, vine în premieră în România, ca invitat special al evenimentului „Les Films de Cannes a Bucarest”.   Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Elia Suleiman va asista la deschiderea festivalului cu filmul colectiv „7 Days in Havana”, în […]

02
/10
/12

Concertul extraordinar ce marchează împlinirea a 125 de ani de la naşterea marelui dirijor român George Georgescu va fi susţinut de Filarmonica „George Enescu” joi şi vineri, de la ora 19,00, în deschiderea stagiunii 2012-2013, informează un comunicat al instituţiei remis luni.   La pupitrul orchestrei simfonice se va afla dirijorul Horia Andreescu iar programul […]

02
/10
/12

Pianistul Dan Grigore şi interpreta de folclor Sofia Vicoveanca au primit premii de excelenţă pentru întreaga activitate, în cadrul ediţiei a doua a Galei Premiilor Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR), care s-a desfăşurat luni, la Palatul Cantacuzino-Enescu din Bucureşti. La Gala Premiilor UNIMIR 2012 au fost premiate personalităţile culturale ale vieţii publice româneşti. Astfel, […]

02
/10
/12

Teatrul Naţional Bucureşti prezintă, miercuri, de la ora 19,30, în avanpremieră, spectacolul-coupe „2 x 2” la Sala Mică. Potrivit unui comunicat al TNB prezentat în cadrul proiectului „Uşi deschise pentru toţi”, spectacolul pus în scenă de regizorul Vlad Stănescu este compus din piesele într-un act „Tigrul” de Murray Schisgal şi „Amantul” de Harold Pinter. Spectatorii […]

02
/10
/12

1409 – Este atestată cea mai veche pisanie românească, cea de la biserica Streisângiorgiu (jud. Hunedoara)   1911 – S-a născut scriitorul Miron Radu Paraschivescu (m. 17 feb. 1971) 1920 – A încetat din viaţă Max Bruch, compozitor şi dirijor german. (n. 6 ianuarie 1838) 1939 – S-a născut solistul de muzică uşoară Dan Spătaru […]

01
/10
/12

Marchizul de Sade nu respingea nici violenţa, nici perversitatea şi ar fi apreciat fără niciun dubiu bătălia surdă care se dă în zilele noastre în jurul manuscrisului romanului său „Cele 120 de zile ale Sodomei” (Les 120 Journées de Sodome), afirmă autorul unui articol postat pe site-ul lefigaro.fr. Istoria acestui manuscris este marcată de furt, […]

01
/10
/12

Istoricul britanic marxist Eric Hobsbawm, autorul celebrului volum „The Age of Extremes: The Short Twentieth Century, 1914-1991”, a murit luni, la Londra, la vârsta de 95 de ani, a anunţat fiica lui „A murit din cauza unei pneumonii, la primele ore ale dimineţii”, a precizat Julia Hobsbawm. Născut pe 9 iunie 1917 în oraşul egiptean […]

01
/10
/12

Pianistul Richard Clayderman, supranumit „Prince of Romance”, va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 21 martie 2013, potrivit unui comunicat al organizatorilor, Phoenix Entertainment. Richard Clayderman le va oferi romanticilor de toate vârstele aproximativ două ore de reverie, timp în care publicul va avea şansa să asculte şi melodii de succes internaţional, […]

01
/10
/12

Primul Festival internaţional al orchestrelor radio – „RadiRo” -, desfăşurat la Bucureşti în perioada 23 – 29 septembrie, a dovedit că această iniţiativă a fost una de succes, susţine, într-un comunicat organizatorul manifestării, Radio România. Evenimentul le-a oferit iubitorilor de cultură posibilitatea de a rămâne în contact cu vedetele „primei ligi” a muzicii clasice europene […]

01
/10
/12

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a demarat luni proiectul „Muzeul Tuturor”, prin care îşi propune să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi la patrimoniul cultural al instituţiei. În deschiderea evenimentului a fost organizat un spectacol, la care au participat actori, dar şi angajaţi ai muzeului costumaţi în haine de epocă. Spectacolul, realizat special pentru […]

01
/10
/12

Cea de-a doua ediţie a evenimentului „Zilele culturii ruse” se va desfăşura în perioada 20 noiembrie -7 decembrie la Bucureşti, potrivit unui comunicat al Ambasadei Rusiei în România.   Evenimentul va începe pe 20 noiembrie cu o expoziţie de pictură cu vânzare organizată de centrul de artă rusesc „Heart of art” Moscova, în sala de […]

01
/10
/12

Scriitorul britanic de origine indiană Salman Rushdie este de părere că literatura şi-a pierdut în mare parte influenţa în Occident, iar când vine vorba de lucruri importante în locul scriitorilor se fac auzite vedetele de film, relatează luni agenţia Reuters. Rushdie /65 de ani/, care tocmai şi-a lansat o autobiografie referitoare la anii petrecuţi în […]

01
/10
/12

Casa Artelor, un spaţiu nou şi modern situat în sectorul 3, a intrat, începând de duminică, în circuitul cultural bucureştean, la eveniment fiind prezenţi numeroşi artişti. În cadrul manifestării pianistul Horia Mihail a oferit pe noul pian Steinway, achiziţionat special pentru acest edificiu, un concert extraordinar de muzică clasică. Casa Artelor a găzduit, totodată, şi […]