Încep Zilele teatrului UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-zilele-teatrului-unteatru/

Unteatru vă invită în perioada 25 iulie – 3 august la ZILELE TEATRULUI UNTEATRU, ediţia I, realizată în coproducţie cu Primaria Sectorului 3 şi Centrul Cultural „Casa Artelor”, eveniment care marchează patru ani de existenţă a teatrului de cărămidă.

Un articol de Liliana Matei|23 iulie 2014

Spectacolele de teatru, muzică şi multe alte surprize se vor împleti pentru a vă face cât mai plăcută şederea  în curte şi în teatru, la UNTEATRU.

În cadrul acestui eveniment aniversar, trupa britanică de teatru BÉZNĂ Theatre London prezintă, în premieră în Bucureşti, în zilele de 29, 30, 31 iulie și 1, 2, 3 august, de la ora 20.00, spectacolul „Crime” (un răspuns la „Crimă și pedeapsă” de Dostoievski), un spectacol ce urmărește poveștile celor blamați de către mass-media și ilustrează realitatea unei țări scăpate de sub control.

Pe toată perioada Zilelor Teatrului UNTEATRU, în curtea teatrului vor fi mese şi scaune, pentru ca spectatorii să se relaxeze la o bere, o prăjitură şi muzică. Concertele se vor ţine afară (dacă vremea va permite)

PROGRAM ZILELE TEATRULUI UNTEATRU

Ziua I – 25 iulie

ora 17:00

TREI FEMEI INALTE după Edward Albee
(Producție ArCuB și UnTeatru)

cu: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter
Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca
regia: Andrei și Andreea Grosu

ora 18:30

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA POVESTITA DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITA LA FRANKFURT de Matei Visniec

cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita
sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie
regia Cătălina Buzoianu
mişcarea scenică : Galea Bobeicu
elemente pantomimă: Adrian Nour

„Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi…”

ora 20:30

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan
Regie: Sânziana Stoican

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?

ora 21:30

„GRINGOLADA Teatrală”
Concert AG Weinberger la Unteatru

Recitalul de vineri 25 iulie, orele 21 :30, este un concert acustic care te poartă în atmosfera si poveştile temelor muzicale ce apartin anilor ‘20, ’30 şi până astăzi.
GRINGOLADA Teatrală ne oferă cu generozitate şansa de a asculta câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific.

Ziua II – 26 iulie

ora 14:00

POEZIA VISULUI
Versuri de Emil Botta
Un spectacol de Miriam Răducanu
scenografia: Vladimir Turturica
cu: Lari Giorgescu

Lari Giorgescu

„Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic. Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore intr-un format teatral. Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata.”
Miriam Răducanu

ora 15:30

CINCI ORE CU MARIO de MIGUEL DELIBES
(Nou!!! Spectacolul selecţionat în Festivalul Naţional de Teatru 2014)

cu FLORINA GLEZNEA
regia MARIANA CAMARASAN
director de proiect IOANA MOLDOVAN
„…razi, razi… plingi, razi, plangi.. razi, razi, razi.. un spectacol dedicat marilor iubiri…”

Gala Star Bacau 2014
Festivalul Perform Iasi 2014

ora 18:00

CEL MAI FRUMOS ROMAN DIN LUME dupa un text de Larry Tremblay

Regia: Alexandra Penciuc
Scenografia: Tudor Prodan
Cu: Nicoleta Lefter si Ionut Grama

„Ajunge sa deschida primul caiet si sa citeasca din el ca sa poata trai. Oamenii se apropie si il asculta, indiferent de limba pe care o vorbesc. Cand inchide caietul, ii ofera mancare si bautura; abia asteapta sa termine masa, si ii cer sa citeasca mai departe. Deschide al doilea caiet. Citeste. Cand il inchide, oamenii ii dau camasa de pe ei, ca sa auda urmarea. Cand, in zori, inchide al 12 lea caiet, multimea se arunca la picioarele lui, gata sa-si dea viata pentru a-i arata recunostinta. Fratele meu cunoaste astfel orasele gigantice, cerul rosiatic din zori de zi, pamantul reavan de boare, satele agatate de versantul muntilor: Viata mea a devenit cel mai frumos roman din lume.”

ora 20:30

SCRISOARE CATRE CASANDRA de Pedro Eiras

Cu: Cristina Casian, Liviu Pintileasa
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica

Scrisoare catre Cassandra este incercarea lui Pedro Eiras de a supravietui unei lumi in care violenta, singuratatea si moartea infloresc ametitor. Doi indragostiti , o scrisoare si departarea. Fragilitatea discursului teatral e potentat de fundalul imaginat de autor: razboiul. Se vorbeste despre un soldat condamnat care a facut tot ce-i statea in putinta pentru a evita nebunia. Si despre o Cassandra- cea blestemata sa ghiceasca. Prin cuvintele ei Pedro Eiras incearca psihanaliza, deconstructivismul, pentru a transmite ca textul lumii intregi se afla acolo ,asteptand sa fie citit.
“Cu toate ca cititul este un blestem lucid, am scris aceasta piesa pentru a sti sa citesc un pic mai bine.” – PEDRO EIRAS

ora 21:30

„CAND NOAPTEA-I CU LUNĂ…”
concert Maria Răducanu și Maxim Belciug

Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare îşi are propria carieră: Maria Răducanu – vocea – este poate cea mai tulburătoare, cea mai vibrantă prezenţă de pe scena muzicală de la noi, iar Maxim Belciug şi-a făurit un renume clasic de artist al chitarei şi al “Încântărilor”. Cu toate acestea, împinşi de dragostea lor pentru muzica făcută sincer, cu suflet, cei doi s-au regăsit în mod constant într-un proiect comun ce s-a plasat, încă de la debutul lor în duo, sub semnul autenticităţii emoţiei.

Ziua III – 27 iulie

ora 16:00
UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei si Andreea Grosu
„Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.”

ora 18:30
Caldura? MARE? dupa schite de I.L. Caragiale

cu: Daniel Hara, Andrei Seusan, Eduard Cirlan
„Intr-o lume abulica si dezordonata in care sistemul de valori fluctueaza la fel ca si cursul valutar, personajele lui Caragiale sunt actuale si in acelasi timp, vechi de cand lumea. Ironia lui Caragiale despre societatea in care traim creioneaza personaje comice care depasesc limita stupidului, desi Einstein ne invata ca universul are limite, prostia omului nu! Umorul si buna dispozitie va vor destinde timp de 1h, alaturi de renumitele personaje Lache, Tache si Mache.”

Festivalul „25 ore de teatru” Sibiu 2013

ora 20:00

BLACKBIRD de David Harrower

Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica

“Blackbird” isi propune sa ne plaseze intr-o sala de judecata in care noi, publicul sa incercam sa emitem un verdict asupra unei fapte savarsite. Sa judecam, sa blamam sau sa iubim doua personaje care ne vor rascoli si ne vor forta sa ne uitam inauntrul nostru cautand Solutia. Un text contemporan apartinand unuia dintre cei mai importanti dramaturgi tineri, montat intr-o foarte scurta perioada de timp in toata lumea.
Nerecomandat sub 16 ani

Byronora 21:30

CONCERT BYRON

Byron sunt o trupă de rock alternativ/progresiv înființată în 2006. De atunci au susținut nenumărate concerte în țară dar și în străinătate, au înregistrat 5 albume de studio, au lansat primul DVD unplugged românesc („Acoustic Drama”) și au avut un concert difuzat pe HBO România („Live Underground” filmat în Salina Turda, disponibil și pe DVD și Blu-ray).

Cel mai recent, au compus coloana sonoră a serialului original HBO „Rămâi cu mine” ce se găsește pe albumul „Melancolic”, lansat în prima parte a acestui an.

 

29, 30, 31 iulie si 1, 2, 3 august la ora 20.00

BÉZNĂ Theatre London
prezintă:
„Crime” (un răspuns la „Crimă și pedeapsă” de F.M.Dostoievski)

Scriitor/Regizor – Nico Vaccari
Consultant literar/Producător – Sînziana Koenig
Scenograf/Costume – Robin Soutar
Design Lumini – Alex Hopkins

Spectacol supratitrat in limba romana
Nerecomandat sub 16 ani

BÉZNĂ Theatre este o trupă de teatru devotată schimbării sociale. Prin spectacole de teatru experimentale însăaccesibile tuturor încurajăm un discurs social și politic care să conducă la schimbare.

CRIME este o piesă în structură epică care expune legătura directă dintre etapele capitalismului neregularizat și sporirea prostituției, alcoolismului, violenței și omuciderii. CRIME urmărește poveștile celor blamați de către mass-media și ilustrează realitatea unei țări scăpate de sub control.

INFO

Rezervări bilete se pot face:
– pe adresa [email protected],
– pe site www.unteatru.ro sau
–  prin sms la numarul 0721268516 (nume,data,spectacol, numar de locuri)

Veti primi confirmare pe mail, respectiv pe telefon.

 

11
/11
/15

După o experiență care sondează partea întunecată a sufletului uman (“Casa cu pisici” la Foarte Mic), dramaturgul Radu Iacoban revine cu „After Hours”, o comedie de “small talk”. Se joacă în Sala Mică a Naționalului bucureștean în cadrul proiectului 9G (Noua Generație).

11
/11
/15

Actorul American Leonardo DiCaprio împlineşte, astăzi, 41 de ani. Tot într-o zi de 11 noiembrie s-au mai născut scriitorii Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821), Alfred de Musset (1810), Kurt Vonnegut (1922), Carlos Fuentes (1928) şi Mircea Dinescu (1950), regizorii Rene Clair (1898) şi Mircea Mureșan (1928) şi actriţele Demi Moore (1962) şi Calista Flockhart (1964). De asemenea, într-o zi de 11 noiembrie se stingeau din viaţă filozoful danez Søren Kierkegaard (1855) şi politicianul român Corneliu Coposu (1995)

11
/11
/15

În perioada 18-22 noiembrie 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învățătură. Cu această ocazie, va fi lansată ediția a doua a campaniei Cartea în așteptare, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

11
/11
/15

Joi, 12 noiembrie 2015, , începând cu ora 19.00, la Connect Hub (Bulevardul Dacia, nr. 99, etaj IV). scriitorul Răzvan Petrescu îşi lansează cel mai recent volum, “Ursulețul lui Freud” (editura Curtea Veche). Organizatorii evenimentului promit “o seară liniștită, dar tulburată de hohote de râs, şi o altfel de abordare a indecențelor literare.”

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio va susţine un concert dedicat francofoniei, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a. Din program, Din program: Ciprian Porumbescu, Maurice Ravel, Franz Schubert (Simfonia nr. 6)

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă invită la un concert dedicat FRANCOFONIEI, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a, în contextul în care invitat de onoare al târgului în 2015 este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

Marți, 17 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de literatură au întâlnire, la Clubul Țăranului, cu David Grossman, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, precum și unul dintre cei mai cunoscuți comentatori ai politicii țării sale.

10
/11
/15

Între 13 și 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

10
/11
/15

Prima ediție a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 și 15 noiembrie, în mai multe spații din București, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în fața publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziții foto, proiecții de film și concerte.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.